Pledoarie pentru mami și tati - Mirela Retegan



Pledoarie pentru mami și tati este o poveste de viață. Povestea unei femei care nu e perfectă, dar care încearcă să fie cea mai bună mamă pentru copilul ei. Povestea unei femei de succes, care încearcă să îmbine cariera și familia și să le facă bine pe toate. Povestea unei mame singure, care încearcă să nu își priveze copilul de dragostea celuilalt părinte.



Mirela Retegan este fondatoarea teatrului Zurli, un concept nou în România, foarte îndrăgit, atât de copii, cât și de părinți. O femeie de succes, dar care știe cum să facă balanța să atârne în interesul ei și al fiicei ei.


În această carte, Mirela încearcă să dea sfaturi utile părinților, pentru a avea o relație mai bună cu ai lor copii. Cartea se bazează în primul rând pe experiențele personale ale autoarei, ceea ce o face veridică. Îmi place că, spre deosebire de alte cărți de parenting, autoarea nu susține că știe adevărul absolut. Este absolut conștientă de greșelile pe care le face, ca și părinte și are curajul să le recunoască..


Încearcă mereu să gândească și din perspectiva copilului, să îi impună limite, dar să îi dea aripi să zboare până la ele, să îi fie prietenă, confidentă, mamă.


Cartea te face să stai să te gândești de două ori înainte de a vorbi, să analizezi dacă nu cumva cuvintele tale îl vor răni pe cel care ți-e cel mai drag pe lume. 

Oare de câte ori nu avem suficientă răbdare să îi ascultăm până la capăt? De câte ori suntem prea ocupați sau prea obosiți pentru a le acorda atenția pe care o merită? De câte ori suntem convinși că noi știm cel mai bine, pentru că suntem părinți, fără a mai lua în calcul și ce vor ei, și sentimentele lor? 

De câte ori?


Evrika Publishing vă dă ocazia să câștigați și voi un exemplar din această carte. Vă puteți înscrie la concursul de aici, până la sfârșitul lunii.



Etichete: , , , ,