marți, 2 august 2016

Îngerul Întunecat - Mihaela Strenc


Îngeri, demoni, strigoi....ce glumă bună. Suntem adulți, nu credem noi în astfel de copilării. Așa am zis și eu...dar ia să citiți voi Îngerul Întunecat și să vedeți că parcă începeți să credeți. :)) Așa verosimilă e povestea, că mai că îți vine să te uiți roata-mprejur, să vezi dacă nu pândește vreun strigoi pe după colțurile întunecate.

Ana este o Veghetoare, care trebuie să îi apere pe Cei Adormiți (adică pe ăștia ca noi, fără astfel de puteri) de strigoi, de orbiuri, de Cei Ascunși, de demoni. În aparență, e o tânără normală. Lucrează ca recepționeră la un hotel, are prietene și suferă după ce fostul ei logodnic a părăsit-o.

După o noapte de beție în club, se trezește în patul lui Alex, un bărbat superb, cu o aură întunecată. Fără să își dea seama, se trezește prinsă într-o relație cu bărbatul acesta superb, arogant și rece.

Instinctul îi spune că ceva nu este în regulă și lucruri ciudate încep să i se întâmple. Este atacată de forțe nevăzute, sleită de puteri, lipsită de voință proprie. Bănuielile îi sunt confirmate, când află că Alex a fost și el Veghetor, din Casa Soarelui, fiul celui mai important Veghetor. Acesta a fost alungat din familie și este unul dintre Cei Ascunși, un demon în devenire.

Chiar dacă este șocată de ceea ce a aflat, este deja prea târziu pentru Ana, deoarece își dă seama că îl iubește pe bărbat. Ia decizia de a rămâne lângă el, pentru a îl ajuta să se elibereze. 

Până într-o zi, când se trezește dintr-un vis, și memoria din ultimele 4 luni i-a dispărut....Alex neagă că ar ști ceva despre Veghetori și Ana se întreabă dacă memoria îi joacă feste. Să fi fost doar un vis?

Nu am mai citit o astfel de poveste și nu știam la ce să mă aștept. Autoarea a creat o lume între vis și realitate, între real și ireal, între dragoste și ură. Tocmai contrastele au făcut-o mai interesantă. Abia aștept să citesc și continuarea.

Mulțumesc, Quantum Publishers! Cartea e primul volum din Seria Orașul Îngerilor.


8 comentarii:

 1. Îmi place recenzia ta, felicitări! Îmi place cum ai inceput, nici eu nu am tendința de a crede in strigoi, fantome si de obicei evit cărțile cu acest subiect, dar in ultimul timp mi-a atras atentia vreo 2-3 de acest fel.

  RăspundețiȘtergere
 2. Romanul este atât de bine scris, că începi să te întrebi dacă nu cumva autoarea știe mai multe decât noi despre astfel de creaturi. :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmmm...nu m-am gândit la asta. Dar acum, că zici, cred că ai dreptate. :))

   Ștergere
 3. Nu am citit cartea. O am pe lista si sper sa o savurez cu placere :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Felicitari pentru recenzie si acum de abia astept sa o citesc, mai ales ca mi-am comandat toate cele 3 volume :*

  RăspundețiȘtergere