Cum să te însori cu o moștenitoare - Lorraine Heath



Cum să te însori cu o moștenitoare? Asta se tot întreabă Devon Sheridan, conte de Huntingdon, după ce tatăl său l-a lăsat fără bani și cu o moșie în paragină. După ce soția sa, Margaret, moare, Devon rămâne cu doi copii de crescut, o casă de întreținut, o grămadă de datorii și cu vinovăția pentru că nu i-a oferit soției viața pe care o merita.

Georgina Pierce este unica fiică a tatălui său, pe care îl iubește mai mult decât orice pe lume. Crescută mereu pe drumuri și obișnuită cu regulile relaxate ale Texasului, Georgina nu își găsește locul printre aristocrații din Londra, unde viața e plină de convenții și reguli plictisitoare.

Tatăl Georginei încheie o afacere cu contele de Huntigdon. Averea lui pentru titlul de contesă, pentru fiica sa. Stabilește regulile unei căsătorii în care Georgina va obține titlul și un copil, iar Devon banii care îi lipseau atât de mult.

Însă. a doua zi după nuntă, tatăl Georginei moare, lăsându-le moștenire nu banii promiși, ci și mai multe datorii acumulate la jocuri de noroc.

Devon și Gina se trezesc într-un impas, căsătoriți fără să vrea, prinși într-o relație de conveniență, fără nici un ban în buzunar. Întrucât o parte din înțelegere nu a fost respectată, Devon nu vrea să se mai atingă de Georgina, hotărând să rămână căsătoriți, doar pentru că nu au altă soluție. Dar o pedepsește pe ea, sau se pedepsește și pe el. în aceeași măsură?

Gina încalcă toate regulile și este hotărâtă să îl ajute pe Devon să își câștige existența, chiar dacă este nevoită să muncească din greu. Încăpățânată, perseverentă, îi dă bătăi de cap lui Devon. Îi adoră pe cei doi copii (Noel și Millicent) și îl învață și pe el să se apropie de cei mici. Aduce căldură și viață în căminul lor, cu veselia și optimismul ei, indiferent de cât de grea e situația în care se află.

Devon este chinuit de demonii trecutului, de deznădejdile, nereușitele și greșelile sale. Respectă regulile cu sfințenie și își trăiește viața cu teamă de părerea altora despre el. Este dat complet peste cap de neîmblânzita Gina, care este total diferită față de prima lui soție.

Oare vor putea trece peste condițiile vitrege în care și-au început căsnicia și vor deveni o familie? 



Mi-a plăcut mult că replicile personajelor au fost savuroase, pline de umor. Mi-a plăcut că eroina noastră nu a fost descrisă ca o zână din povești, fără defecte. Au fost umani și tocmai asta m-a atras.

Cartea este partea a doua din Seria Fetele din Fortune, apărută la Cărți Romantice.

Etichete: , , , , ,