Parteneri

marți, 30 august 2016

Cronicile din Narnia 3 - Calul și băiatul - Amira


Calul și băiatul este al treilea volum din Cronicile din Narnia și preferatul Amirei, de până acum.

Cum i s-a părut, vedeți în filmuleț. :)


                       

luni, 29 august 2016

Lansare de carte la Galați - Pragul, de Doina Roman



Sâmbătă, la Librăria Humanitas Galați, a avut loc lansarea trilogiei Pragul, scrisă de Doina Roman și publicată la Editura TracusArte.






Nu aș fi putut rata ocazia, așa că am participat și eu, bineînțeles. Și bine am făcut. :)

A fost o adunătură de oameni frumoși, talentați și cele aproape 2 ore au trecut într-o atmosferă minunată.





Moderată de Anonimul Gălățean (Adi Secară), lansarea a fost un dialog între prieteni, așa l-am simțit eu. 

Doina a fost cu zâmbetul la purtător și cu "Fiara" în brațe și a avut grijă să răspundă tuturor întrebărilor, relaxată și deschisă.



Întrebată la un moment dat cum și cât se identifică ea cu ce a scris, Doina a zis : "Eu sunt Pragurile". Asta înseamnă să scrii cu sufletul, după părerea mea, și tocmai asta te ajută să ai succes.





Mult succes pe viitor, Doina și la cât mai multe cărți! Abia aștept să citesc seria.

Dacă doriți să achiziționați cărțile Doinei, le găsiți pe site-ul Editurii TracusArte.

vineri, 26 august 2016

Nou în bibliotecă #7



Luna iulie mi-a adus 13 cărți noi în bibliotecă. Unele le-am citit, altele așteaptă cuminți la rând, așezate frumos pe rafturi.



Înainte să te cunosc este o poveste de viață simplă, dar, în același timp complicată. Este o poveste de dragoste atipică, între doi oameni care nu au nimic în comun, dar pe care îi apropie o tragedie. 

Am câștigat cartea pe pagina Edge and Back. Puteți citi recenzia aici.



Manolito Ochelaristu' este o carte amuzantă pentru copii. Vedeți părerea Amirei aici.

Legenda ne introduce într-o lume distopică, într-o Americă de Vest condusă de o Republică omniprezentă în viața tuturor. Epidemii necontrolate pun stăpânire doar pe cei săraci, care trăiesc în mizerie și subjugați. Citiți recenzia aici.

Ambele cărți le-am primit de la Booklet Fiction.




Amalia e romanul de debut al autoarei Liza Karan. Am primit cartea pentru recenzie, de la autoare. Puteți vedea părerea mea aici.




Pierre și Jean este un roman clasic de dragoste. L-am primit de la Cărți Romantice și își așteaptă rândul cuminte.





Fărâmiturica "avea un cap cât un ou de rață. Ochii semănau cu două puncte negre de cerneală. Nasul îi era ascuțit la vârf ți-ai fi crezut că-i o peniță gata să-i ințepe gura rotundă ca un năsturaș."

Basmele lui Mihai Eminescu trebuie să le citească orice copilaș. Amirei îi plac mult.

Hollywoodul e ca un liceu de fițe e o cărticică amuzantă, de vacanță. Este cumpărată pentru un premiu. :)

Micuța englezoaică "are o slujbă la Paris, orașul visurilor ei, o relație cu un francez fermecător, o fiică de aproape doi ani, frumoasă și deșteaptă și un apartament cu o priveliște care îți taie respirația."

Iubitul virtual am primit-o ca și recomandare. Abia aștept să o citesc.

13,99 lei "avea să devină rapid un succes internațional, dar avea să și atragă, pe de altă parte, excluderea definitivă a autorului din branșa profesională incriminată."

Cărțile le-am comandat de pe Elefant.ro.





Se numea Sarah este o carte tulburătoare, care ne face să ne punem întrebări, să analizăm pe cei din jurul nostru, să fim uimiți de lejeritatea cu care unii pot face rău altora. Citiți recenzia mea aici.

Cronicile din Narnia 2 - Leul, Vrajitoarea și Dulapul este volumul doi al Seriei Cronicile din Narnia. Vedeți aici dacă i-a plăcut Amirei.

Cărțile au fost primite de la Librăria Donaris Galați.

Mulțumesc sponsorilor mei pentru cărți și vouă, pentru că mă citiți!

joi, 25 august 2016

Pledoarie pentru mami și tati - Mirela Retegan



Pledoarie pentru mami și tati este o poveste de viață. Povestea unei femei care nu e perfectă, dar care încearcă să fie cea mai bună mamă pentru copilul ei. Povestea unei femei de succes, care încearcă să îmbine cariera și familia și să le facă bine pe toate. Povestea unei mame singure, care încearcă să nu își priveze copilul de dragostea celuilalt părinte.



Mirela Retegan este fondatoarea teatrului Zurli, un concept nou în România, foarte îndrăgit, atât de copii, cât și de părinți. O femeie de succes, dar care știe cum să facă balanța să atârne în interesul ei și al fiicei ei.


În această carte, Mirela încearcă să dea sfaturi utile părinților, pentru a avea o relație mai bună cu ai lor copii. Cartea se bazează în primul rând pe experiențele personale ale autoarei, ceea ce o face veridică. Îmi place că, spre deosebire de alte cărți de parenting, autoarea nu susține că știe adevărul absolut. Este absolut conștientă de greșelile pe care le face, ca și părinte și are curajul să le recunoască..


Încearcă mereu să gândească și din perspectiva copilului, să îi impună limite, dar să îi dea aripi să zboare până la ele, să îi fie prietenă, confidentă, mamă.


Cartea te face să stai să te gândești de două ori înainte de a vorbi, să analizezi dacă nu cumva cuvintele tale îl vor răni pe cel care ți-e cel mai drag pe lume. 

Oare de câte ori nu avem suficientă răbdare să îi ascultăm până la capăt? De câte ori suntem prea ocupați sau prea obosiți pentru a le acorda atenția pe care o merită? De câte ori suntem convinși că noi știm cel mai bine, pentru că suntem părinți, fără a mai lua în calcul și ce vor ei, și sentimentele lor? 

De câte ori?


Evrika Publishing vă dă ocazia să câștigați și voi un exemplar din această carte. Vă puteți înscrie la concursul de aici, până la sfârșitul lunii.



miercuri, 24 august 2016

Băiatul miliardar - Amira


Amira vă povestește despre Băiatul Miliardar, apărută la Editura Arthur,

Vizionare plăcută!

            

luni, 22 august 2016

Cât mai aproape de tine - Vlad Roman


De curând, la Editura Univers s-a lansat colecția Scriitori Români. Dintre cărțile noi lansate face parte și Cât mai aproape de tine, scrisă de Vlad Roman, carte câștigătoare a concursului de manuscrise din 2015 și totodată, romanul de debut al autorului.

Cât mai aproape de tine este o scrisoare, o scrisoare a personajului principal, David, către Ana, tânăra lui prietenă, care și-a pierdut memoria într-un accident. Prin această scrisoare, David încearcă să îi readucă frânturi din viața ei, să îi reamintească persoane și sentimente, să îi povestească evenimente importante, pe care poate că nu le-ar fi știut nici dacă nu și-ar fi pierdut memoria.

David și soția lui Marta, sunt prieteni buni cu Ana și cu viitorul său soț, Robert. Cei 4 au o legătură strânsă, chiar daca locuiesc la distanță. În urma accidentului, Robert moare și Ana este amnezică. David încearcă să își imagineze sentimentele lor, reconstituie frânturi și discuții, totul pentru a o ajuta să revină la normal și să își înțeleagă câtuși de puțin viața .

A fost interesant de urmărit evoluția personajelor prin ochii unei alte persoane, de urmărit evenimentele prin prisma celui care le povestește. Nu știm gândurile celorlalți, nu avem de unde să verificăm veridicitatea povestirilor, tot ce vedem este subiectivismul lui David.

Uneori, este greu de urmărit firul evenimentelor, deoarece autorul divaghează puțin și sare de la un subiect la altul. De asemenea, folosește multe descrieri, tocmai pentru a o ajuta pe Ana să înțeleagă, să își reamintească.

Per total, a fost o carte interesantă, genul de carte care te face curios tocmai datorită modului ciudat de narațiune. Deși a fost o scrisoare, personajele au fost bine conturate, evoluția lor la fel. Dacă și-a atins scopul, vă las să aflați singuri.

Mulțumesc, Editura Univers!

duminică, 21 august 2016

Câștigători concurs de fidelitate


UPDATE! 

Pentru că diferența dintre locul 3 și 4 a fost de doar un punct, și Nicoleta Gaciu va primi o carte.
Felicitări! Aștept adresa ta. :)

S-a terminat și concursul de fidelitate, Mulțumesc tuturor de comentarii, share-uri, like-uri, recomandări. Mulți dintre voi nu v-ați înscris la concurs, dar ați fost la fel de fideli. Pentru asta și nu numai, vă mulțumesc!

Clasamentul este următorul:
Adriana Ivan - 382
Tudusciuc Cornelia - 357
Mirela Barbalată - 200
Nicoleta Gaciu - 199
Isa Belle - 21
Dana Oțet - 131
Tatiana Milu - 5
Nicolae Aurelia - 3

Felicitări, Adriana, Cornelia și Mirela! Aștept de la voi un mesaj cu adresa la care să vă trimit premiile, până miercuri. De asemenea, în ordinea clasamentului, vă puteți alege cărțile :)

Vă aștept cu drag la următoarele concursuri.

Mulțumesc, Cărți Romantice, pentru sponsorizare!






sâmbătă, 20 august 2016

Un an bun - Peter Mayle


Viața lui Max Skinner se schimbă într-o singură zi. 

După ce este concediat și pare să nu găsească nici o soluție să scape de datorii, seara primește o veste care i-ar putea schimba viitorul. Află că unchiul său din Franța a murit și i-a lăsat moștenire casa și pământurile sale.

Cu perspectiva unui nou început în față, Max pleacă în Franța pentru a își lua casa și podgoriile în primire. Însă, nu e totul așa promițător cum pare. Casa e cam în paragină și podgoriile nu produc decât un vin groaznic, pe care nu îl poate bea nimeni.

Însă cel care lucrează viile pare a avea o viață foarte prosperă și îi ascunde unele lucruri, după cum își dă seama ulterior.

Totul devine și mai complicat când apare Christie, fiica nelegitimă a unchiului său, adevărata moștenitoare a domeniului.

Aceștia locuiesc împreună, până specialiștii vor putea să determine ce se va întâmpla cu moștenirea.

Cartea face parte dintr-o colecție de 4 romane, de la Reader's Digest. Este o carte lejeră, ușor de citit, de vacanță.

Cartea a fost primită de la PrintreCarti.ro, anticariat online cu prețuri foarte bune. :)





vineri, 19 august 2016

Colaborator nou - Editura TracusArte


Vești bune, de weekend! :)

Cu mult drag le urez bun venit noilor mei colaboratori, Editura TracusArte

Azi am primit un pachet tentant cu 5 cărți, care mai de care mai ispititoare. Nici nu știu cu care să încep.

Puteți să le dați și voi un like pe pagina de Facebook TracusArte, să vă mențineți la curent cu noutățile.

Mulțumesc și sper să avem o colaborare cât mai frumoasă!

joi, 18 august 2016

Se numea Sarah - Tatiana de Rosnay


Nu știu ce să scriu. Stau cu pagina goală în față, încă de ieri și pur și simplu nu îmi găsesc cuvintele. 

Se numea Sarah este o carte tulburătoare, care ne face să ne punem întrebări, să analizăm pe cei din jurul nostru, să fim uimiți de lejeritatea cu care unii pot face rău altora. Este povestea unui copil, un copil care ar trebui să fie ca toți ceilalți, să se bucure de viață, dar nu are dreptul acesta, pentru că poartă o stea galbenă în piept, o stea care îi definește soarta, care le dă dreptul altora să îl omoare, pentru că nu este ca și ei, pentru că este evreu...



În 2002, Julia, o jurnalistă americană stabilită la Paris, trebuie să scrie un reportaj despre razia de la Vel D'Hiv, din 16-17 iulie 1942, când câteva mii de evrei (cei mai mulți dintre ei copii) sunt arestați de către poliția franceză, tratați ca niște animale și apoi trimiși în lagărele morții. 

Cu fiecare articol pe care îl citește, cu fiecare interviu pe care îl face, Julia se apropie tot mai mult de evenimentele tragice de atunci, făcând descoperiri care îi vor schimba viața.


Pe celălalt plan se vorbește despre Sarah, fetița de 10 ani a cărei familie este arestată în ziua fatidică de 16 iulie 1942. Înainte ca poliția să o ia, împreună cu mama și tatăl său, Sarah reușește să își încuie frățiorul într-un dulap secret, fiind convinsă că se va întoarce după el.

Sunt însă duși în lagăre, umiliți, înfometați și mai apoi despărțiti. Sarah știe că nu mai are nicio șansă să își găsească frățiorul în viață, dar speră. Când este convinsă că părinții îi sunt trimiși la moarte, evadează, cu speranța că va putea să îl salveze pe Michel.


Însă ce legătură este între Sarah și Julia? Aceasta din urmă află că familia soțului ei s-a mutat în apartamentul în care a locuit familia fetiței, același apartament în care Michel a fost încuiat în dulap. același apartament în care ea urmează să se mute, împreună cu fiica și soțul ei.

Pe lângă drama lui Sarah. asistăm și la cea a Juliei, prinsă într-o căsnicie cu un soț care o înșeală și care o părăsește când află că e însărcinată din nou. Cu toate astea, ea are un scop. Să afle ce s-a întâmplat cu micuța Sarah. 

Doar că, uneori, unele secrete e cel mai bine să rămână îngropate.

Mulțumesc Librăriei Donaris pentru această carte minunată.




miercuri, 17 august 2016

That's not my meerkat - Cărți senzoriale pentru copii






That's not my meerkat este o cărticică perfectă pentru cei mici, începând de la câteva luni. Frumos ambalată, alături de o jucărie de pluș. poate fi un cadou perfect pentru un copilaș.








Noi am primit-o de la Cărți pentru copii Usborne și deja am început să ne bucurăm de ea.







Este cartonată si fiecare pagină are locuri moi, care imită blana animalului, numai bune pentru simțurile celui mic.




Darius se bucură tare mult de culorile vesele și o mănâncă, semn că îi place. 


marți, 16 august 2016

Oscar și Tanti Roz - Eric-Emmanuel Schmitt



Cine naiba m-a pus să citesc Oscar și Tanti Roz? Ema, tu ești vinovată! M-ai tot bătut la cap cu cartea asta, până am citit-o. Cred că nu m-a mai tulburat așa o carte de la Coliba unchiului Tom, prima carte la care am plâns, în copilărie. Cu toate astea, îți mulțumesc!

Nici nu știu ce aș putea spune ca să exprim sentimentele pe care le-am trăit cât am citit cartea asta și multe zile după. E o carte mică, am citit-o în jumătate de oră...jumătate de oră în care nu știu dacă am respirat sau dacă am clipit prea des. Jumătate de oră în care am sperat, am fost dezamăgită, aproape că am plâns de ciudă și de neputință.

Oscar are 10 ani și este pe moarte. Își trăiește ultimele zile într-un spital, terifiat de sfârșitul care se apropie și supărat pe toți cei din jur, care nu mai au curajul să îl privească în ochi, nu decând se știe că va muri.

Singura care îl înțelege și îi da un strop de speranță e Tanti Roz, o infirmieră bătrână, singurul sprijin al băiatului în aceste ultime zile.

Ea îl îndeamnă să îi scrie lui Dumnezeu, câte o scrisoare în fiecare zi, în care să îi spună gândurile lui și să îi ceară un singur lucru. De asemenea, fiecare zi pe care o trăiește, înlocuiește 10 ani.

În cele 10 scrisori ale lui Oscar, trece prin adolescență, prin tinerețe, se căsătorește, suferă din dragoste și îmbătrânește frumos. Credința lui îl ajută să uite uneori că e pe moarte și să se bucure de fiecare 10 ani pe care îi trăiește.

" – Oamenii se tem de moarte deoarece
necunoscutul îi sperie. Dar la urma urmei ce-i
necunoscutul? Eu ţi-aş propune, Oscar, să nu te
temi, ci să ai încredere. "

Colaborator nou + CONCURS ÎNCHEIAT


UPDATE Câștigătorul îl găsiți aici.

Încă un colaborator proaspăt se adaugă blogului meu. Bun venit, Editura Evrika Publishing!

Așa o veste bună se sărbătorește pe măsură. Cum altfel, dacă nu printr-un concurs? :)

Premiul este Pledoarie pentru mami și tati, scrisă de Mirela Retegan, creatoarea Zurli.


Ce trebuie să faceți?




- Share public acestei postări 

- Răspundeți la întrebarea: Care credeți că este rețeta succesului pentru o relație frumoasă cu cel mic?

- Lăsați un comentariu cu răspunsul la întrebare, cu numele cu care ați dat like pe Facebook și cu link-ul de share.

Concursul dureaza până la sfârșitul lunii, urmând să afișez câștigătorul pe 1 septembrie.

Mult succes!

vineri, 12 august 2016

Povestea unei iubiri zbuciumate - Horacio Quiroga



Nu aș putea să vă spun de ce, dar citind Povestea unei iubiri zbuciumate, am avut mereu senzația că sunt față în față cu personajele din Invitația la vals a lui Drumeș.

Dacă titlul ne duce cu gândul la ceva siropos, să știți că nu e deloc așa. E o iubire ciudată, consumatoare, măcinată de orgolii și gelozie. O iubire care se naște din nimic și moare tot din nimic.

Rohan este un prieten apropiat al surorilor Elizalde (Lola, Mercedes și Egle). În vizitele sale dese, Egle, o fetiță de doar 8 ani, se îndrăgostește de el cu inocența pe care doar un copil o poate avea și îi promite că se va căsători cu el, când va crește.

După 8 ani de umblat prin alte țări, Rohan se întoarce și o găsește pe Egle matură, o femeie în devenire, care nu mai are nimic din fetița de altădată, nimic înafară de dragostea pentru el...

Rohan este atras în egală măsură și de Mercedes și de Egle, însă dragostea pentru aceasta din urmă îl mistuie, îl chinuie zi de zi. Se atrag și se resping și din câteva zâmbete și sărutări furate ajung logodiți.

Însă, după ce Egle îi mărturisește că a mai fost logodită, rațiunea lui nu mai există, pentru că gelozia îi întunecă gândurile.

Dialogurile simple, ușoare, fac cartea ușor de citit, însă trebuie analizate cu atenție, trebuie să citești printre rânduri, pentru a afla nuanțele și trăirile personajelor. 

Cartea este, în sine, o poveste de dragoste, dar eu nu prea am reușit să o văd așa. Este mai degrabă o poveste despre trăirile care te macină, despre demonii interiori, despre nevrozele care te împiedică să te bucuri de viață și să vezi partea bună a lucrurilor.

Mulțumesc Editurii Univers pentru carte, pe care o puteți achiziționa de aici.


miercuri, 10 august 2016

Legenda - Marie Lu


Am auzit multe lucruri bune despre Legenda, așa că am fost curioasă. 

Când mi-au trimis-o cei de la Booklet Fiction, abia am așteptat să o citesc. De data asta, așteptările mele au fost realiste. Cartea chiar mi-a plăcut.

Legenda ne introduce într-o lume distopică, într-o Americă de Vest condusă de o Republică omniprezentă în viața tuturor. Epidemii necontrolate pun stăpânire doar pe cei săraci, care trăiesc în mizerie și subjugați.

June și Day sunt doi adolescenți de 15 ani, din medii total diferite, dar totuși atât de asemănători. Trebuie doar să își dea seama de asta.

June este copilul de aur al Republicii, singura care a obținut punctajul perfect la examenul maturității, de la 10 ani: 1500 de puncte. La cei 15 ani ai săi, este in ultimul an la facultatea destinată celor de la 16 ani în sus.

Day este cel mai căutat infractor al Republicii. El a picat examenul, urmând să fie trimis în lagărele de muncă. Însă, acele lagăre există doar în aparență, toți copiii care pică examenul sunt uciși, după ce Republica face experiențe pe ei. De o abilitate și o inteligență extraordinară, Day reușește să evadeze și nimeni nu îl poate prinde.

Veghează din umbră asupra familiei sale, singura persoană care îi știe identitatea fiind Tess, o copilă de 13 ani. Când fratele său cel mic este atins de noua epidemie, Day face tot posibilul să îi obțină antidotul. Este nevoit să îl înjunghie pe Metias, fratele lui June.

Când June află că Day l-a omorât pe fratele ei, singura ei familie, este hotărâtă să îl răzbune, 
găsindu-l chiar ea pe Day.

Reușește să îl prindă, dar odată cu arestarea lui, află și multe lucruri pe care a fost prea naivă să le înțeleagă până acum. Puterea Republicii este mult mai mare decât își imaginase ea vreodată și manipularea pe măsură. Atrocitățile sunt la ordinea zilei și crimele la fel.

Acum e însă târziu pentru astfel de realizări, deoarece Day va fi executat din vina ei...

marți, 9 august 2016

Cronicile din Narnia 2 - Leul, vrăjitoarea și dulapul - Amira


Magia continuă cu volumul 2 al Seriei Cronicile din Narnia. Recenzia primului volum o găsiți aici.


                    

luni, 8 august 2016

Cum să te însori cu o moștenitoare - Lorraine Heath



Cum să te însori cu o moștenitoare? Asta se tot întreabă Devon Sheridan, conte de Huntingdon, după ce tatăl său l-a lăsat fără bani și cu o moșie în paragină. După ce soția sa, Margaret, moare, Devon rămâne cu doi copii de crescut, o casă de întreținut, o grămadă de datorii și cu vinovăția pentru că nu i-a oferit soției viața pe care o merita.

Georgina Pierce este unica fiică a tatălui său, pe care îl iubește mai mult decât orice pe lume. Crescută mereu pe drumuri și obișnuită cu regulile relaxate ale Texasului, Georgina nu își găsește locul printre aristocrații din Londra, unde viața e plină de convenții și reguli plictisitoare.

Tatăl Georginei încheie o afacere cu contele de Huntigdon. Averea lui pentru titlul de contesă, pentru fiica sa. Stabilește regulile unei căsătorii în care Georgina va obține titlul și un copil, iar Devon banii care îi lipseau atât de mult.

Însă. a doua zi după nuntă, tatăl Georginei moare, lăsându-le moștenire nu banii promiși, ci și mai multe datorii acumulate la jocuri de noroc.

Devon și Gina se trezesc într-un impas, căsătoriți fără să vrea, prinși într-o relație de conveniență, fără nici un ban în buzunar. Întrucât o parte din înțelegere nu a fost respectată, Devon nu vrea să se mai atingă de Georgina, hotărând să rămână căsătoriți, doar pentru că nu au altă soluție. Dar o pedepsește pe ea, sau se pedepsește și pe el. în aceeași măsură?

Gina încalcă toate regulile și este hotărâtă să îl ajute pe Devon să își câștige existența, chiar dacă este nevoită să muncească din greu. Încăpățânată, perseverentă, îi dă bătăi de cap lui Devon. Îi adoră pe cei doi copii (Noel și Millicent) și îl învață și pe el să se apropie de cei mici. Aduce căldură și viață în căminul lor, cu veselia și optimismul ei, indiferent de cât de grea e situația în care se află.

Devon este chinuit de demonii trecutului, de deznădejdile, nereușitele și greșelile sale. Respectă regulile cu sfințenie și își trăiește viața cu teamă de părerea altora despre el. Este dat complet peste cap de neîmblânzita Gina, care este total diferită față de prima lui soție.

Oare vor putea trece peste condițiile vitrege în care și-au început căsnicia și vor deveni o familie? 



Mi-a plăcut mult că replicile personajelor au fost savuroase, pline de umor. Mi-a plăcut că eroina noastră nu a fost descrisă ca o zână din povești, fără defecte. Au fost umani și tocmai asta m-a atras.

Cartea este partea a doua din Seria Fetele din Fortune, apărută la Cărți Romantice.

sâmbătă, 6 august 2016

Înainte să te cunosc - Jojo Moyes


Înainte să te cunosc este o poveste de viață simplă, dar, în același timp complicată. Este o poveste de dragoste atipică, între doi oameni care nu au nimic în comun, dar pe care îi apropie o tragedie. Este o poveste despre schimbare, despre decizii și efectele pe care le au asupra noastră. Până unde avem dreptul de a alege? Care sunt limitele pe care ni le impunem?

Nu, nu am plâns la cartea asta, cum majoritatea au făcut-o. Nu am rămas nici cu o tristețe nemăsurată, pentru că eram sigură de sfârșit, eram pregătită. Am încercat doar să înțeleg, să mă pun în locul personajelor, să văd cum aș reacționa eu. Avem oare dreptul să renunțăm la viața noastră, indiferent cât de mizerabilă ar fi? Tind să cred ca nu, chiar dacă am înțeles perfect motivele din spatele deciziei.



Lou Clark este o tânără banală. Are 26 de ani și trăiește împreună cu părinții, pe care îi și întreține (atât pe ei, cât și pe bunicul, sora și nepotul ei.). Are o relație de 7 ani, care nu îi aduce nici o satisfacție și trăiește în umbra surorii ei mai mici. Totul se schimbă când rămâne șomeră și este nevoită să își găsească un nou loc de muncă.

Ajunge să lucreze la familia Traynor, ca și însoțitoare pentru Will, un tânăr imobilizat în scaunul cu rotile. Ce nu știe ea este că tot ce își dorește Will este să moară, fiind sătul de viața sa mizerabilă, atât de diferită de viața anterioară accidentului.


Will a fost întotdeauna un aventurier. Scufundări, sporturi extreme, motociclete, bani și viață de lux. Accidentul pe care l-a suferit în urmă cu doi ani l-a lăsat imobilizat, fără prieteni, fără iubită și fără nici o dorință de a mai trăi. Este hotărât să își pună capăt zilelor, la clinica Dignitas, din Elveția, unde este legală sinuciderea asistată. Le-a promis încă 6 luni părinților, înainte de a își duce planul la bun sfârșit.

În viața lui apare însă, ca o bombă de culoare, Lou, fata naivă și limitată, care vrea să facă mereu altora pe plac. Fără să știe, își vor schimba viețile. Ea îl va învăța să zâmbească și să se bucure de lucrurile mărunte, pe când el o va învăța să își depășească condiția, să nu se mai mulțumească doar cu puțin de la viață.



Povestea de dragoste care se înfiripă între ei doi este una relativ simplă, dar care schimbă vieți. Să nu vă așteptați la romantism sau la cine știe ce dulcegării, pentru că nu veți găsi. Povestea lor e mai degrabă o dramă, o lecție de viață. Lou află de intențiile lui Will și încearcă din răsputeri să îl facă să se răzgândească, deși, în adâncul sufletului, știe că nu va reuși.

Deși o iubește la rândul lui și este conștient că i-a schimbat viața, pentru Will nu este de ajuns această dragoste și nu vrea să o împovăreze și pe ea cu viața lui groaznică.

Tot ce le rămâne sunt 6 luni....6 luni în care se schimbă vieți, se modelează destine, se descoperă sentimente ascunse, se readuc zâmbete și lacrimi, deopotrivă.


Cartea este prima parte a seriei Înainte să te cunosc și a apărut la Editura Litera.