Crabii eremiți - Anne B. Radge


La sfârșitul primului volum, Plopii din Berlin, au fost dezvăluite secrete și s-au schimbat vieți. Frații Neshov și-au pierdut mama, dar se vor regăsi pe ei.

Bătrânul lor tată le dezvăluie cel mai mare secret al mamei lor. Defapt, el este fratele lor mai mare, tatăl lor fiind bunicul Tallak, socrul Anei. Trăind o viață întreagă în minciună, șocul este uriaș pentru toată lumea, dar mai ales pentru Tor, care a fost cel mai legat de mama sa.

Pornind de la această dezvăluire, autoarea urmărește în continuare viețile lui Tor, Margido, Erlend și Torrun. Tumultul de schimbări într-un timp scurt îi face să își pună la îndoială întreaga existență. Nu vor mai putea fi niciodată aceiași oameni, nu după ce întreg universul le-a fost dat peste cap.

Tor încearcă să se descurce cu ferma, dar este debusolat fără mama lui, așa că se bazează din ce în ce mai mult pe ajutorul lui Torrun, fiica sa. Aceasta se simte obligată să îl ajute, dintr-un simț al răspunderii pe care nici măcar nu îl înțelege.

Margido, cel care a trăit toată viața într-o abstinență totală, începe să fie ispitit, să vrea să aibă parte de anumite experiențe, pentru ca, mai apoi, să și le refuze și mai vehement.

Erlend se refugiază în luxul lui, în Krumme, refuzând să se gândească prea mult la situație, refuzând să se implice prea mult.


Fiecare va lua decizii importante, va suferi și va încerca să își găsească refugiul în ferma Neshov. Relațiile dintre ei încep să se închege, chiar dacă doar cu pași mici și stingheri.

Totul se va termina însă, din nou, cu o moarte. A cui va fi, trebuie să descoperiți singuri.

Mulțumesc Editurii Univers pentru volumul 2 al Seriei Familiei Neshov! A fost o carte cu o scriitură frumoasă, cu personaje care evoluează, o carte de care nu te poți plictisi. O puteți achiziționa de aici.

Etichete: , , , ,