Cei care se întorc - Jason Mott



" Căci moarte nu există.
și ce numești tu moarte,
E-o viață altfel scrisă
în sfânta firii carte."
             (Mihai Eminescu)

Ce ați face dacă cei dragi, pe care i-ați pierdut, după care ați suferit, s-ar întoarce din morți, chiar și pentru o zi? Cum ați reacționa dacă i-ați vedea la fel de vii ca și voi, nu doar niște fantasme închipuite în mintea voatră? V-ați gândit vreodată ce se întâmplă după? Se termină totul sau este doar un nou început?

Cei care se întorc este un roman tulburător, despre moarte și viață, despre oameni și suferință, durere și speranță. 

Lumea s-a întors cu susul în jos atunci când orășelul Arcadia este invadat de oameni întorși din morți  Ei nu sunt niște fantome, nu sunt închipuiri, sunt la fel de reali ca oricare alt om, în carne și oase. 

Morți în urmă cu 10, 20, 50 de ani, se întorc la vârsta la care au plecat. Chiar dacă lumea s-a schimbat în jur, ei sunt aceeași, au aceeași înfățișare, același glas. 

Sunt ei oameni? Asta e principala problemă pe care și-o pune toată lumea. Guvernul nu știe cum să rezolve problema, deoarece invazia este tot mai mare. Cei întorși vor să își reia viața de unde au 
lăsat-o. Dar vor putea face față cei care au rămas în urmă, peste care a trecut timpul? Cei care au încercat să uite, să scape de durere?

Ce vor face Lucille și Harold, doi bătrâni trecuți de 70 de ani, când în pragul casei le apare Jacob, fiul lor de 8 ani, mort în urmă cu 50 de ani?

Ce va face pastorul comunității, căsătorit și respectabil, când se întoarce Elizabeth, iubita sa de 16 ani?  

Ce vor face cu toții atunci când Cei Întorși depășesc cu mult numărul Celor Rămași?


Cartea asta m-a făcut să mă gândesc la cei dragi mie, pe care i-am pierdut. Oare cum aș reacționa eu într-o astfel de situație, în care aș putea sta față în față cu ei, în care i-aș putea atinge? Complicată întrebare....

Mulțumesc, Editura Univers!

Etichete: , , , ,