Amalia - Liza Karan


Vă spuneam de curând că Liza Karan își lansează primul ei roman, Amalia.

Când m-am apucat de citit cartea, nu știam exact la ce să mă aștept, mai mult decât la o poveste de dragoste. Am găsit povestea de dragoste, dar am găsit și povești din culturi diferite, plimbări prin țara noastră dragă, stiluri de viață diferite.

Amalia și Zain au o poveste de dragoste neconvențională, dramatică pe ici, pe colo. Ea 18 ani, el 35, ea româncă, el arab, ea o copilă. el un om matur, experimentat. 

Intră într-o relație tumultoasă, plină de suișuri și coborâșuri, de despărțiri și împăcări, de orgolii și gelozii, de posesivitate și nestatornicie și de secrete bine ascunse.

M-a enervat Amalia, pentru că a acceptat prea multe, inclusiv faptul că el era căsătorit. M-a enervat că l-a primit înapoi de fiecare dată când a lăsat-o cu ochii în soare, că l-a iertat. M-a enervat și Zain, pentru comportamentul mai copilăresc decât al ei, în unele situații. 

Ce pot să zic? Nu prea i-am îndrăgit. Dar, pot spune că o carte care îți stârnește sentimente, e o carte bună. Așa că, e de bine că m-a enervat.

Pentru un roman de debut, cartea e în categoria "de citit". Mi s-a părut cam dramatică povestea celor doi, în anumite momente, dar poate că am privit-o doar din perspectiva mea și a ceea ce consider eu acceptabil într-o relație.

Felicitări, Liza Karan și mult succes! Să fie acesta primul dintre romanele tale de succes!

Etichete: , , ,