Parteneri

vineri, 29 iulie 2016

Crabii eremiți - Anne B. Radge


La sfârșitul primului volum, Plopii din Berlin, au fost dezvăluite secrete și s-au schimbat vieți. Frații Neshov și-au pierdut mama, dar se vor regăsi pe ei.

Bătrânul lor tată le dezvăluie cel mai mare secret al mamei lor. Defapt, el este fratele lor mai mare, tatăl lor fiind bunicul Tallak, socrul Anei. Trăind o viață întreagă în minciună, șocul este uriaș pentru toată lumea, dar mai ales pentru Tor, care a fost cel mai legat de mama sa.

Pornind de la această dezvăluire, autoarea urmărește în continuare viețile lui Tor, Margido, Erlend și Torrun. Tumultul de schimbări într-un timp scurt îi face să își pună la îndoială întreaga existență. Nu vor mai putea fi niciodată aceiași oameni, nu după ce întreg universul le-a fost dat peste cap.

Tor încearcă să se descurce cu ferma, dar este debusolat fără mama lui, așa că se bazează din ce în ce mai mult pe ajutorul lui Torrun, fiica sa. Aceasta se simte obligată să îl ajute, dintr-un simț al răspunderii pe care nici măcar nu îl înțelege.

Margido, cel care a trăit toată viața într-o abstinență totală, începe să fie ispitit, să vrea să aibă parte de anumite experiențe, pentru ca, mai apoi, să și le refuze și mai vehement.

Erlend se refugiază în luxul lui, în Krumme, refuzând să se gândească prea mult la situație, refuzând să se implice prea mult.


Fiecare va lua decizii importante, va suferi și va încerca să își găsească refugiul în ferma Neshov. Relațiile dintre ei încep să se închege, chiar dacă doar cu pași mici și stingheri.

Totul se va termina însă, din nou, cu o moarte. A cui va fi, trebuie să descoperiți singuri.

Mulțumesc Editurii Univers pentru volumul 2 al Seriei Familiei Neshov! A fost o carte cu o scriitură frumoasă, cu personaje care evoluează, o carte de care nu te poți plictisi. O puteți achiziționa de aici.

miercuri, 27 iulie 2016

Amalia - Liza Karan


Vă spuneam de curând că Liza Karan își lansează primul ei roman, Amalia.

Când m-am apucat de citit cartea, nu știam exact la ce să mă aștept, mai mult decât la o poveste de dragoste. Am găsit povestea de dragoste, dar am găsit și povești din culturi diferite, plimbări prin țara noastră dragă, stiluri de viață diferite.

Amalia și Zain au o poveste de dragoste neconvențională, dramatică pe ici, pe colo. Ea 18 ani, el 35, ea româncă, el arab, ea o copilă. el un om matur, experimentat. 

Intră într-o relație tumultoasă, plină de suișuri și coborâșuri, de despărțiri și împăcări, de orgolii și gelozii, de posesivitate și nestatornicie și de secrete bine ascunse.

M-a enervat Amalia, pentru că a acceptat prea multe, inclusiv faptul că el era căsătorit. M-a enervat că l-a primit înapoi de fiecare dată când a lăsat-o cu ochii în soare, că l-a iertat. M-a enervat și Zain, pentru comportamentul mai copilăresc decât al ei, în unele situații. 

Ce pot să zic? Nu prea i-am îndrăgit. Dar, pot spune că o carte care îți stârnește sentimente, e o carte bună. Așa că, e de bine că m-a enervat.

Pentru un roman de debut, cartea e în categoria "de citit". Mi s-a părut cam dramatică povestea celor doi, în anumite momente, dar poate că am privit-o doar din perspectiva mea și a ceea ce consider eu acceptabil într-o relație.

Felicitări, Liza Karan și mult succes! Să fie acesta primul dintre romanele tale de succes!

marți, 26 iulie 2016

Cronicile din Narnia 1 - Nepotul magianului - Amira


Cronicile din Narnia a fost printre cărțile preferate ale copilăriei mele. Vedeți cum i s-a părut și Amirei!

Mulțumim, Librăria Donaris!


                     

                  Nepotul Magicianului este primul volum al Seriei Cronicile din Narnia.


luni, 25 iulie 2016

Cei care se întorc - Jason Mott



" Căci moarte nu există.
și ce numești tu moarte,
E-o viață altfel scrisă
în sfânta firii carte."
             (Mihai Eminescu)

Ce ați face dacă cei dragi, pe care i-ați pierdut, după care ați suferit, s-ar întoarce din morți, chiar și pentru o zi? Cum ați reacționa dacă i-ați vedea la fel de vii ca și voi, nu doar niște fantasme închipuite în mintea voatră? V-ați gândit vreodată ce se întâmplă după? Se termină totul sau este doar un nou început?

Cei care se întorc este un roman tulburător, despre moarte și viață, despre oameni și suferință, durere și speranță. 

Lumea s-a întors cu susul în jos atunci când orășelul Arcadia este invadat de oameni întorși din morți  Ei nu sunt niște fantome, nu sunt închipuiri, sunt la fel de reali ca oricare alt om, în carne și oase. 

Morți în urmă cu 10, 20, 50 de ani, se întorc la vârsta la care au plecat. Chiar dacă lumea s-a schimbat în jur, ei sunt aceeași, au aceeași înfățișare, același glas. 

Sunt ei oameni? Asta e principala problemă pe care și-o pune toată lumea. Guvernul nu știe cum să rezolve problema, deoarece invazia este tot mai mare. Cei întorși vor să își reia viața de unde au 
lăsat-o. Dar vor putea face față cei care au rămas în urmă, peste care a trecut timpul? Cei care au încercat să uite, să scape de durere?

Ce vor face Lucille și Harold, doi bătrâni trecuți de 70 de ani, când în pragul casei le apare Jacob, fiul lor de 8 ani, mort în urmă cu 50 de ani?

Ce va face pastorul comunității, căsătorit și respectabil, când se întoarce Elizabeth, iubita sa de 16 ani?  

Ce vor face cu toții atunci când Cei Întorși depășesc cu mult numărul Celor Rămași?


Cartea asta m-a făcut să mă gândesc la cei dragi mie, pe care i-am pierdut. Oare cum aș reacționa eu într-o astfel de situație, în care aș putea sta față în față cu ei, în care i-aș putea atinge? Complicată întrebare....

Mulțumesc, Editura Univers!

vineri, 22 iulie 2016

Talismanul - Outlander 2 - Diana Gabaldon



900 de pagini....Pare mult, parcă ți-e și frică să te apuci de carte când o vezi cât e de voluminoasă. 900 de pagini de magie, istorie, intrigi la curte, dragoste, suferință, suspans. La sfârșit, aș fi vrut să mai aibă 900 de pagini, doar ca să nu mă despart de personaje așa de repede.

După 20 de ani de la evenimentele din Călătoarea, o găsim pe Claire reîntoarsă în secolul XX, împreună cu fiica sa Brianna. Aici, vrea să îi dezvăluie adevărul despre trecutul ei , chiar dacă o va crede nebună, așa cum au crezut-o toți. Brianna merită să știe adevărul, să afle cine a fost războinicul Jamie Fraser, tatăl ei adevărat.


De ce s-a întors în lumea ei? Ce a făcut-o să plece de lângă Jamie, deși a jurat că nu va face asta? 

Facem o incursiune înapoi în timp, alături de Claire și Jamie, care încearcă să oprească răscoala iacobită din 1745. O bună parte din timp și-o petrec în Franța, la curtea regelui, unde trebuie să supraviețuiască printre intrigi, jocuri politice și de putere. 

Oare istoria poate fi schimbată sau doar deviată, urmându-și cursul, în cele din urmă? 


Claire pierde o sarcină și lumea lor este dărâmată. Sacrificiile sunt mult prea mari, suferința nesfârșită. Își pierd încrederea în ei, în ce va urma. 

Întorși în Scoția, își găsesc liniștea, pentru o vreme, până când Prințul Charles cel Frumos declară război Angliei și Jamie este obligat de onoare să îl susțină în nebunia lui. Realizează că se apropie sfărșitul, Claire știe că scoțienii vor fi învinși la Culloden, dar trebuie să meargă înainte.


Mână în mână prin război și suferință, Jamie ca și conducător de clan, Claire ca și vindecătoare, relația celor doi se încheagă pe zi ce trece. Totuși, când inevitabilul este aproape, Jamie o face să îi promită că se va întoarce la Frank, în lumea ei, pentru a crește copilul lor în siguranță.

Mereu între nebunie și extaz, între suferință și fericire, între adevăr și minciună, Claire și Jamie sunt un cuplu pe care nu ai cum să nu îl îndrăgești.

Talismanul este partea a doua din seria Outlander. Recenzia primei părți o puteți citi aici.

Mulțumesc Librăriei Donaris pentru această carte minunată.

miercuri, 20 iulie 2016

Concurs de fidelitate - 3000 de like-uri ÎNCHEIAT

UPDATE!

Câștigătorii îi găsiți aici.

Cărți Romantice ne sponsorizează cu 3 cărți, așa că se vor mări premiile.

Locul 1 - 3 cărți
Locul 2 - 2 cărți
Locul 3 - 1 carte

Cărțile sunt: O noapte de neuitat - Linda Howard, Capriciile Destinului - Mary Jo Putney (2 exemplare), Ape Adânci - Amanda Quick, Paulo Coelho -Alchimistul și 111 cele mai frumoase poezii de dragoste. 

Câștigătorii își vor alege cărțile.



Dacă tot ne apropiem de 3000 de like-uri, eu zic să începem un nou concurs.

Pentru că am tot organizat concursuri prin tragere la sorți, de data aceasta va fi unul de fidelitate, pentru a mulțumi și celor care sunt mereu activi, dar nu au noroc la tragerile la sorți.

Regulile sunt simple : orice activitate se punctează.

5 puncte - comentariu pe blog. Comentariile trebuie să fie pertinente. Nu se vor lua în calcul comentarii doar cu emoticoane sau cu un singur cuvânt. Se vor puncta maxim 2 comentarii/articol.

4 puncte - 1 prieten care a dat like paginii mele la invitația voastră. Mai mulți prieteni, mai multe puncte. Trebuie să îmi trimiteți un mesaj cu numele lor sau ei să îmi trimită mesaj cu persoana care 
i-a recomandat.

3 puncte - share public. Fiecare share trebuie să fie public, pentru a îl putea vedea și lua în calcul. Dacă alegeți să dați share direct de pe blog, lăsați link-ul într-un comentariu. De pe Facebook se vede automat.

2 puncte - comentariu Facebook. Aici sunt aceleași reguli ca și la comentariile de pe blog, doar că se vor lua în calcul maxim 4 comentarii/postare.

1 punct - like. Mai multe like-uri, mai multe puncte.

Cei care vor să participe trebuie să îmi lase un comentariu la această postare, în care să își exprime intenția, pentru a îi putea pune la calcul. Cei care nu lasă comentariu de participare, nu vor fi înscriși.

Concursul durează o lună, până pe 20.08.2016. Vor fi 3 câștigători, a câte o carte surpriză, în ordinea punctajelor.

Mult succes!







luni, 18 iulie 2016

Nou în bibliotecă #5


Mă tot țin de o lună să fac postarea asta și nu reușesc. Cu scuzele de rigoare pentru întârziere, vă arăt cărțile care au poposit în biblioteca mea în aprilie - mai - 11 cărți. Zilele următoare urmează cele pe iunie. 


Încep cu prima cărticică a lui bebe, primită cadou de la o persoană dragă, imediat ce s-a născut. Mulțumim, Mariana! Abia aștept să crească și să o răsfoim împreună.


Puterea prezentului am primit-o la un blind date cu o carte de pe grupul Prefață de carte.


Femeia cameleon e o carte cu acțiune alertă, care te ține în suspans până la ultima pagină. Recenzia o puteți citi aici

Iepurele de catifea este o cărticică minunată, despre dragostea de copil. Vedeți părerea Amirei aici.

Ambele cărți sunt de la Librăria Donaris Galați.


Cărțile de mai sus sunt primite de la Cărți pentru copii Usborne.

Despre Magic Painting Book și beneficiile coloratului la adulți am scris aici. Restul sunt în curs de citire.



Văduvele de joi seara " este un roman captivant ca o partidă de șah, în care fiecare mutare a unei piese precipită finalul." Citiți recenzia aici.

Creatorii de manechine este o carte complexă, despre viaţă şi moarte, iubire şi ură, frumos şi urât, minciună şi adevăr, realitate şi artă. Recenzia o găsiți aici.

O poveste de viață, o poveste a unui tată și a unui fiu, hoinari prin lume, mereu pe fugă, separați de restul lumii, dar fericiți împreună. Vedeți părerea mea aici.

Toate 3 cărțile sunt de la Editura Univers.

Care recenzie v-a atras atenția? Ați citit vreuna din cărțile de mai sus?


miercuri, 13 iulie 2016

Ten Minutes Stories - Amira


O nouă carte, un nou prieten i-a oferit Amirei o cărticică minunată, cu povești scurte în engleză, ușor de citit și de înțeles pentru copii, cu puțin ajutor din partea părinților.

Vedeți cum i s-a părut, în filmulețul de mai jos. Vizionare plăcută!


          

luni, 11 iulie 2016

Coloratul pentru adulți - terapie sau relaxare?


În ultima perioadă, sunt din ce în ce mai recomandate cărțile de colorat pentru adulți. Dacă unii ar spune că am dat în mintea copiilor, nu puțini sunt cei care recomandă coloratul ca și terapie anti-stres.





Coloratul stimulează imaginația și creativitatea la copii, așa că, de ce nu ar funcționa la fel și la adulți?




Cartea copiilor Usborne mi-a oferit de curând o carte de colorat magică. Trebuie să inmoi carioca în apă și apare culoarea pe foaie. Într-adevăr, nu trebuie să îți mai bați capul să alegi culorile, dar te face curios, vrei să știi ce culoare va apărea ca prin magie sub mâinile tale.



Cartea a fost pentru mine, inițial, însă timpul meu limitat și dorința maaaare a Amirei de a o colora ea au făcut-o să devină a ei. A fost prinsă de desenele frumoase, petrecând ore întregi colorând.




Voi ce părere aveți? Coloratul vă relaxează sau vă enervează? Este doar o formă de relaxare ușoară sau funcționează ca și o terapie anti-stres? Eu încă nu sunt convinsă. Cert este că Amira e foarte încântată.




Cartea o puteți achiziționa de pe pagina Cartea copiilor Usborne. De asemenea, veți găsi multe cărți interesante pentru copii și adulți deopotrivă.

vineri, 8 iulie 2016

Colaborator nou - Liza Karan



De azi, un nou colaborator se adaugă la listuța noastră. 

Autoarea Liza Karan își lansează volumul de debut, Amalia. Îi urez mult succes și cât mai multe romane de succes!

Abia aștept să citesc cartea.


miercuri, 6 iulie 2016

Doamna și nelegiuitul - Lorraine Heath


Toți vânătorii de recompense își doresc să îl prindă pe Lee Raven. Căutat pentru crimă și mai multe furturi, Lee este cel mai renumit nelegiuit. Toată lumea a auzit de el, însă nimeni nu știe cum arată.

Angela Bainbridge are un handicap care o face să fie diferită de ceilalți: este oarbă. Cu toate acestea, tot ceea ce își dorește este să fie tratată ca o persoană normală, care își poate purta de grijă.  În timpul uneia dintre plimbările sale nocturne, dă nas în nas cu Lee Raven, care tocmai jefuise o bancă. Fără să își dea seama că e oarbă, Lee o răpește pe Angela, pentru a fi sigur că nu va fi descoperit.

Angela nu știe dacă să îi fie frică sau să fie indignată, dar ceea ce știe este că prietenul tatălui său, marele ranger Kit Montgomery, o va salva și nelegiuitul de Lee va ajunge la spânzurătoare, unde îi este locul.

Pe parcursul călătoriei lor, Angela descoperă un om total diferit față de așteptările sale. Lee este un familist convins, un gentleman și un om cultivat. El o tratează ca pe un egal și nu vede handicapul ei ca un obstacol, la fel ca toți ceilalți. Începe să îl îndrăgească, deși știe că nu ar trebui.

Răzbunarea îl determină pe Lee să fure doar banii unei singure persoane, care i-a omorât părinții și fratele, distrugându-i astfel familia. Dar care a fost motivul pentru care a ucis? Angela nu își poate imagina că el ar ucide pe cineva, fără să aibă un motiv întemeiat.

Cu cât petrec mai mult timp împreună, cu atât de îndrăgostesc mai mult unul de altul, împotriva voinței lor. Angela vrea să facă tot ce îi stă în putință să îl salveze pe Lee de la spânzurătoare, inclusiv să îi trădeze încrederea.

Însă cine este Lee și ce legătură are cu trecutul Angelei? Ce demoni interiori îl determină să trăiască doar pentru a se răzbuna? Va reuși el să își salveze frații, sau îi va duce și pe ei la pieire? 


O poveste frumoasă de dragoste, cu personaje determinate, încăpățânate, gata de sacrificiu pentru cei dragi lor. 

Mulțumesc, Cărți Romantice! Cartea este primul volum din seria Fetele din Fortune și o puteți achiziționa de aici.