joi, 30 iunie 2016

Dincolo - Am murit, din fericire 3 - Theo Anghel


Am deschis cartea cu un  zâmbet laaaarg, pregătită să citesc o carte relaxantă și amuzantă, în stilul primelor 2 volume, așa cum ne-a obișnuit Theo. Nu mare mi-a fost mirarea când am găsit cu totul altceva. 

Stilul de scris a rămas același, la fel de amuzant și spumos, însă acest volum nu e nici pe departe relaxant. Într-o lume a deznădejdei și terorii, Oriana, Abel și Ama trebuie să lupte zilnic pentru supraviețuire, dramele prin care trec punându-și amprenta asupra lor, zi de zi, transformându-i.

După ce a fost extrasă din Chaos, Oriana ajunge Dincolo, împreună cu îngerii săi. Lumea de Dincolo nu seamană cu nimic din ce au trăit până acum. Acolo, toți sunt egali...puterile magice dispar, amintirile îngerilor revin și viața este mai mizerabilă decât și-au putut imagina vreodată.


Aflați în interiorul unei porți, împreună cu alte zeci de persoane, Oriana și îngerii ei se evită, aceștia fiind supărați pe ea pentru situația în care se află. În momentul în care mai multe persoane se hotărăsc să evadeze, Oriana hotărăște să își urmeze îngerii, nedorind să se despartă de ei. 

Astfel, o adunătură de câțiva recuperatori și îngeri pornesc spre necunoscut, în aventura vieții lor.Au de a face cu demoni, canibali, animale sălbatice și privesc cum gașca lor se micșorează pe zi ce trece. Rând pe rând, cad pradă pericolelor și fiecare numără minutele până îi va veni rândul. 

Prinși într-o situație fără ieșire, slăbiciunile ies la suprafață, liderii se remarca (Abel), secrete din viețile trecute ies la iveală. Foamea, frigul, groaza sunt sentimentele cu care trăiesc în fiecare clipă. Cei slabi pică, cei puternici trec peste încă o zi.

Relația dintre Abel și Ama și povestea lor a fost o surpriză la care nu mă așteptam. Ca să fiu sinceră, nu mă așteptam la nimic din ce s-a petrecut în volumul acesta. M-a lăsat cu gura căscată, cu un gust amar și o părere de rău pentru personaje și cu o curiozitate uriașă legată de continuarea poveștii.

Dincolo este cel de-al treilea volum al Seriei Am murit, din fericire. Puteți citi recenzia primelor 2 volume aici și aici

Mulțumesc, Quantum Publishers!


16 comentarii:

 1. Eu nu am citit pana acum nimic din serie. Sper sa i fac cat mai curand :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Sper sa cumpăr seria în curând. M-ai făcut și mai curioasa!

  RăspundețiȘtergere
 3. De mult mă ispiteşti cu seria aceasta. Trebuie să îi aloc buget :-) !

  RăspundețiȘtergere
 4. Intrand in actiunea acestor volume,m-a facut sa realizez frumusetea vietii mele,norocul meu.Ma deconeconetez de lumea mea si ma face sa stau ca pe ace pana la urmatoarea intamplare.Dar cand termin de citit ma bucur de ce am in jur,apreciez mai mult

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Într-adevăr, ai mare dreptate. Niciodată nu apreciem îndeajuns ceea ce avem.

   Ștergere
 5. O recenzie frumoasa la o carte la fel de frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 6. O recenzie frumoasa ,este o serie tare frumoasa multa aventura ,ma intriga

  RăspundețiȘtergere
 7. o serie superba care ar trebui sa fie mai apreciata decat multe carti care au fost traduse la noi. Felicitari pentru superba recenzie

  RăspundețiȘtergere