O poveste - Jonas T. Bengtsson


" Sunt lucruri în lume pe care nu le poți atinge. Lucruri pe care nu le poți vedea, dacă nu știi ce să cauți. Mulți oameni au uitat asta. Sau nu îndrăznesc să deschidă ochii. "

O poveste de viață, o poveste a unui tată și a unui fiu, hoinari prin lume, mereu pe fugă, separați de restul lumii, dar fericiți împreună.

 Deși pare că tatăl își condamnă fiul la o viață ciudată, relația dintre cei doi este atât de strânsă, cum rar mai întâlnești în familiile normale. Mereu pe fugă, ascunzându-se de ceva sau cineva, tatăl se mută dintr-un oraș în altul, de la un job la altul. Fiul său, Peter, nu are prieteni, nu merge la școală, nu face nici unul din lucrurile normale pentru vârsta lui. Totuși, este chiar mai inteligent decât alți copii, viața alături de tatăl său făcându-l să se maturizeze mai devreme de termen.


Un spirit rebel, ciudat, plin de răbufniri, dar totodată de o inteligență uluitoare și capabil de o dragoste necondiționată pentru fiul său, tatăl este plin de contraste. Traumele sale din copilărie încă îl marchează zi de zi și el îi trasează viitorul fiului său, prin modul de viață pe care și l-a impus.

Transformă toată viața lor într-o aventură, într-o poveste ale căror personaje principale sunt ei. 

Povestea este spusă din perspectiva copilului, pe parcursul a mai mulți ani. Chiar și atunci când crește și nu mai trăiește alături de tatăl său, influența lui este mai mult decât prezentă, Peter continuând același stil de viață, neputându-se niciodată adapta unei societăți constrânse de reguli.


Poate părea o poveste șocantă pentru unii, dar este o poveste de viață din care avem cu toții câte ceva de învățat.

Cartea a apărut la Editura Univers și o puteți achiziționa de aici.

Etichete: , , , ,