Întoarcerea - Am murit, din fericire 1 - Theo Anghel


N-am murit din fericire :D...nu înainte să ii descopăr cărțile lui Theo Anghel și să aflu că mai e o șansă pentru literatura contemporană românească.

Datorită ei și a altor câțiva, am descoperit că și ai noștri știu să scrie...și chiar bine. Păcat că nu sunt la fel de bine promovați ca și cei străini, că material este. Dar nu-i problemă, răspândim noi vestea-n țară.


Deci - știu, nu se începe o propoziție cu deci, nu aruncați cu pietre, dar simt nevoia să trec direct la concluzie. Deci, cum spuneam, cartea asta trebuie musai citită. Nu trebuie să o ratați, pentru că voi pierdeți. Să nu spuneți că nu v-am spus!

Și acum să vă povestesc câte ceva. 

Pentru Oriana, viața pare că abia începe. Are 19 ani, o familie adoptivă care o iubește și un iubit cu care urmează să se căsătorească.  În ziua nunții ei, Oriana moare și abia atunci începe viața ei cu adevărat. Descoperă că lumea de Dincolo e mult mai complexă decât Raiul și Iadul pe care îl știm noi, atunci când este trimisă înapoi pe Pământ ca și recuperator de suflete.

Înarmată cu doi îngeri (unul bun și altul rău, cum altfel? ), Ama și Abel, cu un ceas ciudat și doar câteva informații vagi despre noua ei identitate și misiune, Oriana începe o viață nouă, care nu seamănă cu nimic din ce știe și care o pune la mari încercări.

  


Nevoită să își contureze o nouă existență, Oriana lucrează noaptea într-un bar, iar ziua și-o folosește hrănindu-și nevoia de a-i ajuta pe alții...nu însă fără peripeții. 

În acest prim volum, ceasul îi sună doar pentru 3 misiuni, care o vor băga în tot felul de belele. Îngerii ei, pe care trebuie să îi asculte certându-se 24 din 24, încearcă fiecare să o atragă de partea lui. Relația dintre cei doi este spumoasă, plină de tachinări și umor. 

Nici Orianei nu îi lipsește umorul, pe care îl folosește din belșug, mai ales ca și armă de apărare în fața altora, sau chiar și a ei.

Când în peisaj intervine și Marc, un recuperator dedicat Răului deja, lucrurile se complică și mai mult.

Abia aștept să citesc și volumul 2, să mă mai amuz de peripețiile Orianei.

Cartea mi-a fost oferită de Editura Quantum Publishers și o puteți achiziționa de aici. Este primul volum al trilogiei Am murit, din fericire.

Etichete: , , , , , ,