Parteneri

miercuri, 20 aprilie 2016

Un înger pentru Emily - Jude Devereaux


Emily este o simplă bibliotecară într-un mic orășel. Viața ei este cum nu se poate mai comună, până în seara când dă cu mașina peste Michael, îngerul ei păzitor. Da, ați citit bine...înger păzitor.

Coborât pe Pământ pentru a o salva pe Emily de la un pericol iminent, el ia trupul unui criminal căutat de FBI și Mafie, un bărbat brunet, de 1.80 m , care o face pe Emily să nu mai gândească logic.

Deși pare uimitor, Emily îl crede, mai ales că dovezile sunt incontestabile. Se pare ca nici măcar un glonț în cap nu îl omoară, știe despre ea lucruri pe care nimeni altcineva nu le știe, habar nu are să se comporte ca un om de rând.

Pornesc amândoi în căutarea pericolului, dar intră într-un pericol mai mare, îndrăgostindu-se unul de celălalt. După cum aflăm ulterior, Michael este îndrăgostit de o eternitate de Emily, fiind îngerul ei păzitor pe parcursul a mai multe vieți anterioare.

Povestea degenerează puțin când apar bombe, criminali, case bântuite și goana după averi. Însă, compensează prin umor și prin lejeritatea cu care se citește.

O carte simplă, relaxantă, pe care să o citiți într-o zi de vară. 

marți, 19 aprilie 2016

Bronto, un dinozaur neastâmparat - Amira


Bronto, un dinozaur neastâmparat este una din cărțile apărute la Nemi, care a încântat-o pe Amira. 

O poveste plină de învățăminte, pentru copiii mai mici sau mai mari.

Vizionare plăcută!




O poveste - Jonas T. Bengtsson


" Sunt lucruri în lume pe care nu le poți atinge. Lucruri pe care nu le poți vedea, dacă nu știi ce să cauți. Mulți oameni au uitat asta. Sau nu îndrăznesc să deschidă ochii. "

O poveste de viață, o poveste a unui tată și a unui fiu, hoinari prin lume, mereu pe fugă, separați de restul lumii, dar fericiți împreună.

 Deși pare că tatăl își condamnă fiul la o viață ciudată, relația dintre cei doi este atât de strânsă, cum rar mai întâlnești în familiile normale. Mereu pe fugă, ascunzându-se de ceva sau cineva, tatăl se mută dintr-un oraș în altul, de la un job la altul. Fiul său, Peter, nu are prieteni, nu merge la școală, nu face nici unul din lucrurile normale pentru vârsta lui. Totuși, este chiar mai inteligent decât alți copii, viața alături de tatăl său făcându-l să se maturizeze mai devreme de termen.


Un spirit rebel, ciudat, plin de răbufniri, dar totodată de o inteligență uluitoare și capabil de o dragoste necondiționată pentru fiul său, tatăl este plin de contraste. Traumele sale din copilărie încă îl marchează zi de zi și el îi trasează viitorul fiului său, prin modul de viață pe care și l-a impus.

Transformă toată viața lor într-o aventură, într-o poveste ale căror personaje principale sunt ei. 

Povestea este spusă din perspectiva copilului, pe parcursul a mai mulți ani. Chiar și atunci când crește și nu mai trăiește alături de tatăl său, influența lui este mai mult decât prezentă, Peter continuând același stil de viață, neputându-se niciodată adapta unei societăți constrânse de reguli.


Poate părea o poveste șocantă pentru unii, dar este o poveste de viață din care avem cu toții câte ceva de învățat.

Cartea a apărut la Editura Univers și o puteți achiziționa de aici.

vineri, 15 aprilie 2016

Câștigător concurs de Paște


Iată că a luat sfârșit și concursul nostru, în colaborare cu O nouă carte, un nou prieten.

Vă mulțumesc tuturor pentru participare și vă aștept cu drag și la viitoarele concursuri.



Câștigător este Emilia Dumitru, cu nr. 41 în concurs. Aștept datele tale până luni.

Felicitări!



joi, 14 aprilie 2016

Colaborator nou - Librăria Donaris Galați


Astăzi le-am făcut o vizită celor de la Librăria Donaris Galați. Un loc frumos amenajat, cu oameni frumoși și cărți minunate.

Și tot începând de azi, se numără printre noii colaboratori ai blogului meu.


Am stat de vorbă și am pus țara la cale și câteva proiecte care se vor concretiza într-un viitor cât de apropiat. 

Până atunci, le mulțumesc pentru cărți, abia aștept să le citesc! 


Pentru mai multe noutăți, îi puteți găsi și pe pagina de Facebook, iar cei care sunteți din Galați, faceți-le o vizită! Veți rămâne plăcut impresionați.

miercuri, 13 aprilie 2016

Amintiri și secrete - Sandra Brown


Cu toate că Sandra Brown s-a lansat și s-a remarcat prin cărțile ei erotice, mi se pare că noul său stil o prinde mult mai bine. Cel puțin asta e părerea mea. Bineînțeles, nu a renunțat nici acum la partea erotică, dar nu mai e în prim-plan. Suspansul și acțiunea fac atracția dintre personaje să pălească și pe cititor să stea cu inima cât un purice, așteptând, premeditând, încercând să ghicească ce va urma.

Amintiri și secrete este povestea unei crime, readusă la suprafață după 18 ani. Secrete bine ascunse se vor dezvălui, amintiri îngropate undeva în inconștient vor ieși la suprafață, vieți vor fi puse în pericol. Toate astea după ce Bellamy Price scrie o carte despre povestea morții surorii ei, Susan.

Chinuită de întrebări, Bellamy scrie cartea din perspectiva copilului de 12 ani de atunci, pentru a scăpa de fantomele trecutului. Cartea obține un succes de proporții, însă îi dă peste cap viața lui Bellamy, dar și a familiei ei și a celorlalte persoane implicate în poveste, cum ar fi Dent Carter, fostul iubit al surorii sale, suspect atunci de crimă.

Unele persoane, care se chinuie de ani de zile să țină secretele sub cheie, sunt alarmate de cartea care începe să trezească reacții. Oamenii încep să se întrebe dacă nu cumva adevăratul vinovat e încă liber.

Când viața începe să îi fie grav amenințată, Bellamy realizează că a supărat pe cineva cu dezvăluirile ei. Chiar dacă nu îi place, trebuie să se alieze cu Dent pentru a afla cine îi hărțuiește. Nu lipsește mult până ce între ei apare o atracție de necontrolat, deși niciunul nu își dorește asta.


Cine este adevăratul criminal? Cine e o amenințare la viața lui Bellamy și de ce? Ce secrete nu trebuie să iasă la suprafață?

Cartea face parte din colecția Cărți Romantice și o puteți achiziționa de aici.

sâmbătă, 9 aprilie 2016

Chaos - Am murit, din fericire 2 - Theo Anghel



" Murisem și, oricât de necrezut ar putea să vi se pară asta, astfel îmi găsisem drumul. Cine ar fi crezut vreodată că voi ajunge să spun: Am murit, din fericire? "

Theo, Theo...ce-mi faci tu mie? M-am grăbit și am citit repede și al doilea volum, să nu cumva să mi-l ia cineva din bibliotecă. Și acum, spune-mi tu, nu mor eu de curiozitate până îl lansezi și pe al treilea? Dar, deh, așa îmi trebuie. :D

Dacă în volumul 1, (recenzia aici), rolul de recuperator îi dădea mari bătăi de cap Orianei, în acest volum mi se pare că i se potrivește ca o mănușă. Nu mai este atât de debusolată, știe ce trebuie să facă și începe să fie mulțumită cu existența ei.

Prietenia ei cu Mati se tot dezvoltă, relația cu Abel și Ama (îngerii) este mai controlată și cea cu Marc este....ei bine, mai complicată. Oriana se îndrăgostește până peste urechi de el, deși știe că e pierdut și că și ea va avea de suferit din cauza asta. Dar, cum să-i ordoni inimii să nu mai bată așa de repede când îl vede, cum să ordoni picioarelor să nu se mai înmoaie de la genunchi și creierului să nu-și mai piardă neuronii?



De parcă nu i-ar fi ocupat tot timpul munca și faptele caritabile din timpul zilei, Oriana primește de Dincolo o nouă dispoziție. Trebuie să îl dădăcească pe Gudila, un recuperator proaspăt, care habar nu are ce trebuie să facă sau de ce a fost ales el. Încrezut, un filozof care nu dă doi bani pe cei din jurul lui, Gudila îi va da mari bătăi de cap Orianei, care nu prea știe cum să gestioneze situația. 

Oricum, atâta timp cât gândurile îi sunt doar la Marc, îi e greu să gestioneze orice situație.


Mi-au fost tare dragi Abel și Ama. Dialogurile dintre ei mi-au adus mereu un zâmbet pe buze. Inocența și bunătatea Amei, în contrast cu ironiile și șotiile lui Abel au fost  perfect descrise de către autoare. Tare curioasă sunt cum va evolua relația celor doi.

Răpiri, demoni, alegeri bune sau proaste, atracție interzisă...toate fac din Chaos o carte pe care nu poți și nu vrei să o lași din mână.

Chaos este volumul 2 al Seriei Am murit, din fericire, apărută la Quantum Publishers. O puteți achiziționa de aici.



vineri, 8 aprilie 2016

Nou în bibliotecă #4


În luna martie s-au mai adăugat bibliotecii mele nu mai puțin de 30 de cărți. A fost o lună wow, cu multe sponsorizări, cadouri și concursuri câștigate.

Mulțumesc tuturor celor care contribuie lună de lună la creșterea bibliotecii mele. 



Din luna martie, Editura Nemira are un nou copilaș Nemi - cărți pentru copii

S-au lansat cu 4 cărți minunate, cărora sper că le vor urma și altele, la fel. 

Mult succes și cât mai mulți micuți cititori!


Frumoasa adormită și fusul este o senzațională repovestire a basmelor clasice, cu note subtile de magie întunecată, ce-i va ține pe cititori vrăjiți de la început până la sfârșit. Vedeți părerea Amirei aici.

Băiatul care vorbea cu corbii este primul volum din Seria Neîmblânziții, o trilogie întunecată, plină de acțiune și suspans.

Frații Tapper în război este primul volum dintr-o serie amuzantă pentru copii, ce-i are ca protagoniști pe Claudia și Reese, doi frați gemeni puși pe șotii. 

Bronto, un dinozaur neastâmpărat este o poveste antrenantă și plină de învățăminte, pentru cei mici.



Regina Roșie este prima parte a trilogiei cu același nume, apărută la Editura Nemira. Puteți citi recenzia aici.

111 cele mai frumoase poezii de dragoste este o antologie care acoperă 230 de ani de poezie românească. Părerea mea o puteți citi aici.

Jumătate de rege este prima parte a trilogiei Marea Sfărâmată. Puteți citi recenzia aici

Toate cele 3 cărți mi-au fost oferite de Editura Nemira.




Snow Queen și Beauty and the Beast le-am câștigat pe pagina O nouă carte, un nou prieten.


Cei de la O nouă carte, un nou prieten sunt noii parteneri ai blogului. Vă așteptăm să participați la concursul organizat în colaborare cu ei. :) Puteți câștiga o carte de activități pentru cei mici.





Cărțile de mai sus le-am primit de la o pritenă dragă mie. Sunt atât pentru mine, cât și pentru Amira. Pe Loredana o găsiți pe By Loriem, unde veți vedea minunățiile de bijuterii handmade pe care le face. 




Frumuseți monstruoase este o carte pe care nu o poți lăsa din mână, până ce nu o termini. Puteți vedea recenzia aici.

Rochia Aurie este o poveste frumoasă de dragoste. Recenzia o puteți citi aici

Întoarcerea este primul volum al trilogiei Am murit, din fericire și a fost o revelație pentru mine. Vedeți recenzia aici.

Chaos este volumul 2 al trilogiei Am murit, din fericire. E în curs de citire. :)

Cele 4 cărți mi-au fost oferite de Quantum Publishers, o editură nouă, care promovează autorii români.




Fără sânge este plină de trăiri, de sentimente, toate intens prezentate de autor. Puteți citi recenzia aici.

Tronul reginei Jinga este o carte în care suferința este ridicată la rang de artă. Recenzia o găsiți aici.

Cărări clandestine e o lectură care nu gândește pentru tine, ci te face să gândești, să îți pui întrebări, să meditezi. Vedeți părerea mea aici.

Cărțile mi-au fost oferite de Editura Univers.




Tiger Lily este un basm pentru copii mai mici sau mai mari și este perfectă pentru a te refugia din realitate și a pătrunde în lumea magică a Țării de Nicăieri. Puteți citi recenzia aici.

Micul faraon și scarabeul de aur este povestea unei prietenii neobișnuite, între un băiețel și o mumie trezită la viață. Amira a povestit despre ea aici.

Penny Pepper. Totu-i sub control povestește despre peripețiile unei fetițe năzdrăvane. Vedeți părerea Amirei aici.

Cărțile mi-au fost oferite de Editura Booklet. Mulțumesc!




Animal tropical este cartea mai multor povestiri ce se contopesc intr-una singura: aceea a unui barbat boem si chinuit. Am câștigat-o la Cartea pe bancă.


Ați citit ceva din ele? Ce v-ați dori să citiți?

Sper că nu v-a plictisit postarea mea lungă cât o zi de post. :) 




joi, 7 aprilie 2016

Frumoasa adormită și fusul -Amira


Amira vă prezintă Frumoasa adormită și fusul, apărută la Nemi - Cărți pentru copii.

E bucuroasă tare că a citit ceva cu magie. Vedeți despre ce este vorba, în video-ul de mai jos.

Vizionare plăcută!




Puteți achiziționa cartea de aici.

miercuri, 6 aprilie 2016

111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura româna - Marius Chivu & Radu Vancu


„Cele 111 poeme de dragoste scrise de tot atâția scriitori și scriitoare acoperă nu mai puțin de 230 de ani de poezie românească. Cel mai vechi poem datează din anul 1785, iar cel mai nou, de anul trecut. Această antologie reflectă o întreagă literatură (poeți clasici și contemporani, celebri și necunoscuți, genii și minori) și totodată oferă nenumărate surprize. Dat fiind conținutul sentimental explicit, recomandăm lectura în intimitatea cuplului; iar pentru o viață publică armonioasă – postarea versurilor preferate pe rețelele sociale!“


Nu am mai făcut niciodată recenzia unei cărți de poezie. Consider ca poezia se citește, se simte și se dă mai departe. :)

De asta, în loc să vă povestesc despre ce mult mi-au plăcut mie poeziile, ce mi-au transmis ele, ce am înțeles, o să vă arăt câteva din poeziile care mi-au plăcut mai mult (întregi sau doar fragmente).

Lectură plăcută!










Dacă vreți să vă bucurați, singuri sau împreună cu persoana iubită, de niște poezii frumoase de dragoste, cartea a apărut la Editura Nemira și o puteți achiziționa de aici.

Interviu Mela Ruja Diaconu - Blogul meu de cuvinte fluturi


Dacă zilele trecute Mela, de la Blogul meu de cuvinte fluturi, m-a luat la întrebări, am zis să îmi iau și eu revanșa și să o fac să dezvăluie câte ceva despre ea, pentru cei care o citesc.

Ce a ieșit, vedeți în interviul de mai jos. :)


1. Ce ar trebui să știe cititorii despre tine?

Înainte de a răspunde întrebărilor tale vreau să îți mulțumesc pentru ajutorul total dezinteresat pe care mi l-ai acordat pe când eram încă în Blogspot cu Blogul. Așa de fapt ne-am "cunoscut", poate mai bine decât față in față deoarece am văzut omul din tine.

Un lucru pe care cu siguranță îl știu deja, acela că îmi plac mult cărțile și scriu cu plăcere despre ele.



2. De ce "Blogul meu de cuvinte fluturi" ? De unde vine denumirea?

Bună întrebare! Îmi plac foarte mult fluturii, ei ca atare dar și în sens metaforic. Astfel, voiam ca numele blogului să cuprindă cuvântul "fluturi". Nicio legătură cu romanul Irinei Binder. Pasiunea mea pentru fluturi este mult mai veche. Așadar, numele blogului a ieșit puțin ciudat, dar pe placul meu.


3. Care a fost prima carte citită?

Îmi amintesc de o ediție ilustrată a cărții " Harap-Alb", citită în vacanța de vară, la bunici.



4. Dar prima carte cu care ți-ai început pasiunea de blogger?

Nu a fost o primă sau singură carte, ci cărțile efectiv. Ele m-au determinat să îmi fac blog. M-am gândit că dacă îmi plac cărțile, de ce să nu scriu și părerea mea despre ele. Am simțit nevoia acută de a mă exprima, iar asta s-a întâmplat pe blog.




5. Romance sau acțiune?

Romance, categoric NU. Am citit vreo 2 romane de Sandra Brown acum mulți ani, când a fost tradusă la noi, și NU. Acțiune? Nu, neapărat. Îmi plac cărțile care au un mesaj, care mă pun pe gânduri, mă intrigă, mă șochează. Am avut perioada mea de cărți clasice din perioada școlilor. Apoi, cea cu cărți cu vampiri, apoi cărți thriller. Acum citesc literatură română contemporană, care este în mare măsură de calitate, dar și scriitori străini contemporani. Clar că mă delectez și cu alt tip de literatură din când în cand. De exemplu, vreau să recitesc Babbit de Sinclair Lewis și Yes Man .


6. Ce autor autohton îți place cel mai mult?

Nu pot alege doar unul, deoarece îmi plac mai multe stiluri de scris. Voi menționa unii dintre cei mai importanți: Natasa Alina Culea, Cristina Nemerovschi, Theo Anghel, Radu Găvan, Telespan, Cristina Boncea etc






7. Se vede că ești pasionată de ceea ce faci. Cum ți-a venit ideea unui blog?

Mulțumesc. Cred că răspunsul este cel de la întrebarea 4. Vreau însă să adaug că am avut 2 tentative de bloguri înainte, dar nu am fost consecventă, plus că poate nu era momentul potrivit. Blogul care este acum în Wordpress, pe site-ul recenziicartibune.ro ( de vreo 2 luni) și care înainte era în blogspot, are vreo 9 luni și ceva și este parte din mine.



8. Vezi o ecranizare înainte sau după ce citești cartea?

Nu prea văd filme, în general, așa că mă rezum la Cărți. Sunt momente însă când văd vreun film, împinsă de la spate.









9. Ce pasiuni ai, înafară de citit?


Îmi plac limbile străine. Citesc în engleză fluent și în spaniolă ok. Cu fluturii cred te-am lămurit. Îmi place muzica maxim și la maxim. O am pe telefoane, MP3 și MP4, stickuri. Dacă acum câțiva ani ascultam în general muzică in limba engleza, acum ascult mai mult în spaniolă. Apropo, o recomand pe Monica Naranjo, deși e în afara subiectului.






10. Mi-ai zis că stresul e modul tău de a fi. Să înțeleg că lucrezi mai mult sub presiune?


Da, se poate numi stres când am multe de făcut mereu și pe deasupra mă încarc singură cu sarcini extra. Sunt într-o luptă cu mine însămi: să citesc cât mai mult, să fac recenzii ok, să îmi iasă totul bine. Inutil să mai zic ca sunt perfecționistă.





11. Consideri că pentru a avea succes într-un domeniu, trebuie să faci sacrificii în altul?


Nu cred asta, dar cumva, inevitabil, se intamplă, din păcate.





12. Câteva cuvinte pentru cei care te citesc?

În primul rând, mulțumesc vouă!
Lectură e foarte importantă, deci citiți! Cred că e importantă și o selecție între cărțile de valoare și maculatură. De ce? Pentru că azi tot omul scrie. E bine de știut distincția între valoare și nonvaloare.


Mulțumesc, Mela! Mult succes pe viitor cu blogul!