Eleganța - Kathleen Tessaro



    " Frumusețea nu îți garantează fericirea; țintește mai degrabă către eleganță, grație și stil. "

Eleganța este romanul de debut al autoarei Kathleen Tessaro, care a mai scris și Colecționara de parfumuri interzise, apărută tot la Editura Nemira.

Pentru ca mi-a plăcut mult Colecționara de parfumuri interzise, eram sigură că îmi va plăcea și Eleganța. Asta ca să nu mai zic de copertă, care e frumoasă, frumoasă... Nu m-am înșelat. Este o carte amuzantă, pe care o citești cu zâmbetul pe buze.

Louise Canova este o tânără puțin trecută de 30 ani, plină de complexe legate de aspectul său fizic, prinsă într-o căsnicie de conveniență, care se destramă câte puțin zi de zi, zăpăcită și neîndemânatică.

Citindu-i pățaniile, mi-am dat seama că fiecare dintre noi, femeile, ne regăsim măcar puțin în Louise, nefiind niciodată mulțumite de cum arătăm, simțindu-ne deseori inferioare altora, privind cu puțină invidie frumusețile înnăscute sau pe cele de o eleganță naturală. Suntem de multe ori în dilemă, neștiind încotro trebuie să o luăm, ce decizie e cea mai bună, ce se va alege de viața noastră. Însă, absolut de fiecare dată, ne ridicăm de jos, ne recăpătăm încrederea în noi și ținem capul sus, indiferent de decizii. Asta e esența noastră, nu avem ce-i face. :)



Plimbându-se ca de obicei prin anticariate, găsește salvarea mult-așteptată într-o carte veche - Eleganța, de Madame Geenevieve Antoine Dariuax, un fel de manual de stil pentru femeile obișnuite. Cartea îi va schimba nu doar înfățișarea, ci și perspectiva asupra vieții. O va ajuta să ia decizii pentru ea, prima importantă fiind să divorțeze de sotul ei, de care nu a fost niciodată legată cu adevărat și cu care nu mai are o relație adevărată de ani de zile.

Începe viața de la 0, face greșeli și încearcă să învețe din ele. Întâmplările amuzante prin care trece par să fie tipice ei. Cu cât plănuiește mai mult un lucru, cu atât mai prost îi iese. Dar, ușor, ușor, începe să afle ce înseamnă să fii fericită și lasă deoparte micile inconveniente.






Cartea o puteți achiziționa de aici, cu reducere de 30%.

Etichete: , , , ,