Blonda cu ochi negri - Benjamin Black




Blonda cu ochi negri este un adevărat Rai al iubitorilor genului polițist. Are de toate: suspans, intrigi încâlcite, personaje dubioase, crime, femei frumoase și, bineînțeles, un detectiv foarte bun - Philip Marlowe.


Philip Marlowe este personajul creat de Raymond Chandler, preluat apoi de Bejamin Black, ca o readucere aminte. La mine este primul roman citit despre Marlowe, deci nu am cu ce să compar. Mi s-a părut un personaj complex, pe care îl îndrăgești repede. Umorul său sec, încăpățânarea și curiozitate fac din el un detectiv foarte bun, care nu se oprește până ce nu află toate misterele unui caz.


Cazul de față începe relativ simplu, când Clare Cavendish, fostă Langrishe, genul de femeie fatală, la picioarele căreia cade toată lumea, îl angajează să investigheze dispariția iubitului său, Nico Peterson. Phil trebuie să lucreze cu discreție maximă, deoarece doamna în cauză este căsătorită, pe lângă faptul că e un nume cunoscut în lumea parfumurilor.


Doar că lucrurile nu prea se leagă. Phil descoperă că iubitul cel dispărut este defapt mort, fapt pe care Clare îl știa. Însă nu e nici așa de mort precum se vrea a fi, deoarece a fost văzut pe stradă, teafăr și nevătămat.

Phil e conștient că îi sunt ascunse multe lucruri și nu reușește să le pună cap la cap, însă continuă investigația, din pură curiozitate și pentru că nu îi poate refuza nimic dnei. Cavendish.

Nimerește într-un cerc vicios, în mijlocul unor afaceri necurate care lasă în urmă morți multi și chiar mai multe întrebări. Este și el la un pas de moarte de mai multe ori, ciocnirile cu interlopi fiind la ordinea zilei.


Ce legătură are Clare cu toate aceste încurcături? Ce s-a întâmplat cu Nico și de ce este atâta lumea pe urmele lui?


Blonda cu ochi negri mi-a fost oferit de Editura Nemira. O puteți achiziționa de aici, la jumătate de preț.

Etichete: , , , , ,