Crăciunul în cele mai frumoase povestiri - Editura NemiraȘtiu că veți spune că e cam târziu să vă povestesc despre cartea asta. Sunt și eu conștientă că a cam trecut Crăciunul, însă cărțile frumoase merită aduse în atenție, indiferent de perioadă.

Vouă ce vă spun numele de Charles Dickens, Mark Twain, Arthur Conan Doyle, Oscar Wilde, O. Henry sau Henry van Dyke? Ei bine, mie îmi aduc aminte de copilărie, de serile de iarnă când citeam povești lângă focul arzând, de zilele de vară când mă ascundeam în livadă cu o carte în mână și uitam de mine.

Cartea e o compilație cu cele mai reprezentative povestioare pentru Crăciun, perioada cea mai frumoasă din an, după părerea mea. Citindu-le, mi-au venit în minte amintiri plăcute, conservate bine într-un locșor al minții mele.

Sunt povești despre credință și speranță, despre iubire și miracole, despre fericire.


" Era vremea să ațâțăm focul cu vătraiul. Am răscolit vâlvătăile de trei ori, de parc-ar fi fost vreun talisman vrăjit, și din ele a țâșnit o ceată stălucitoare de spiriduși care au tulit-o pe horn și s-au apucat să dănțuiască strașnic, ca la sat, și nu s-au mai întors. Între timp, la lumina lor scânteietoare, care ne umplea lampadurul, am umplut paharele și le-am urat Crăciun fericit! drumeților mei chiar la ceasul când păstorii din Biblie, într-un fel și ei călători sărmani, au auzit îngerii cântând Pace pe Pământ. Bunătate să se revarse asupra oamenilor! "  - Șapte drumeți sărmani, Charles Dickens" - Jim, dragule, nu mă privi așa! strigă ea. Mi-am tăiat părul și l-am vândut pentru că nu puteam îndura gândul că nu pot să-ți fac un dar de Crăciun. O să crească la loc. Nu te superi, nu? A trebuit s-o fac. Mie îmi crește părul al naibii de repede. Hai, urează-mi Crăciun fericit! și să ne bucurăm! Nici nu știi ce cadou minunat, ce minunăție de cadou am pentru tine! " - Darul magilor, O. Henry" Draga mea Suzy Clemens,

Am primit și am citit toate scrisorile pe care mi le-ați trimis tu și surioara ta...Nu mi-e deloc greu să înțeleg semnele fantasmagorice pe care le mâzgăliți pe hârtie tu și micuța. Dar mi-au dat bătaie de cap misivele dictate mamei și doicilor, căci sunt străin și nu mă prea pricep să citesc în englezește. O să vezi că n-am greșit în ce privește dorințele pe care mi le-ați împărtășit în scrisori și tu, și micuța - doar am coborât pe hornul casei voastre la miezul nopții, când dormeați, v-am lăsat darurile cu mâna mea și v-am sărutat pe amândouă...

                                                           Al vostru, cu drag,
                                                           Moș Crăciun, căruia oamenii 
                                                           îi spun câteodată Omul din Lună " - Scrisoare de la Moș Crăciun, Mark TwainMulțumesc Editurii Nemira pentru carte. O puteți achiziționa de aici, la jumătate de preț.

Etichete: , , ,