Parteneri

duminică, 31 ianuarie 2016

Îndrăgostirile - Javier Marias



Maria Dolz este o fată simplă, cu preocupări simple. Lucrează într-o editură și duce o existență monotonă, făcând zi de zi aceleași lucruri.

În fiecare zi își ia micul dejun în același loc, urmărind de ani de zile o pereche perfectă, din punctul ei de vedere. Faptul că îi vede pe Miguel și pe Luisa  zilnic îi ridică moralul și o ajută să facă față unei noi zile.

Totul se schimbă în ziua în care Miguel este omorât pe stradă, în plină zi, de către un om cu probleme mintale. Urmărește declinul Luisei și chiar ea însăși este atât de tulburată, încât nu reușeste să treacă peste moartea lui cu adevărat.

Se îndrăgostește de Javier Diaz - Varela, prietenul cel mai bun al lui Miguel și al Luisei. Intră într-o relație în care doar oferă, dar nu primește nimic în schimb. Javier este îndrăgostit până peste cap de Luisa, soția celui care a fost cel mai bun prieten al său. Aceasta nu are nici cea mai vagă idee, chinuindu-se cu greu să treacă peste șocul morții brutale a celui care i-a fost alături atâția ani.


" Când se îndrăgostește cineva sau, mai precis, când se îndrăgostește o femeie și pe deasupra, iubirea abia începe, iar sentimentul posedă farmecul revelației, este de obicei capabilă să se intereseze de orice chestiune care îl preocupă sau despre care îi vorbește cel pe care îl iubește. Noi, femeile, suntem în stare nu doar a ne preface ca să-i facem plăcere, sa-l cucerim sau sau să ne întărim locul fragil, ci și de a acorda atenție sinceră și de a ne lăsa molipsite cu adevărat de orice simte și transmite el, entuziasm, aversiune, simpatie, teamă, îngrijorare, chiar și obsesie. "

Maria află fără să vrea detalii șocante despre moartea lui Miguel, care o fac să se întrebe dacă a fost într-adevăr doar un cumplit accident sau ghinion, așa cum s-a concluzionat.

Chinuită de întrebări, Maria trebuie să ia cea mai bună decizie. O va face ea oare?

" Avem tendința de a ne dori ca nimeni să nu moară și nimic să nu se termine, din tot ce ne înconjoară și este obiceiul nostru drag, fără a ne da seama că obiceiurile ne dăinuie intacte tocmai pentru că ne sunt suprimate deodată, fără abatere și fără evoluție, fără să ne părăsească și fără să le părăsim."


Scriitura e ușoară, fluidă, chiar dacă autorul trateaza subiecte sensibile, filozofează pe marginea sentimentelor umane, a relațiilor, a trăirilor, a morții.

Personajele sunt complexe, nu atât de mult prin prisma acțiunilor, ci prin cea a gândirii lor. Mi-a plăcut că a intrat în gândurile fiecăruia dintre noi, ne regăsim cu toții în anumite idei și trăiri.

E o carte cu subiecte sensibile, care te prinde de la primele pagini.


Îndrăgostirile mi-a fost oferit de către Editura Univers, căreia îi mulțumesc.

vineri, 22 ianuarie 2016

Acei greci formidabili - Amira



Carte primită de la PrintreCarti.ro. Amira a fost foarte încântată.

Vizionare plăcută!

miercuri, 20 ianuarie 2016

Lansare de carte la Editura Delfin



Dragii mei, dragi!

Joi, 21 ianuarie, la ora 18, la Readers Cafe, București, Editura Delfin lansează cel de-al treilea volum al trilogiei Regele Lupilor - Povara Coroanei, de George Cornilă.

Regele Lupilor este o trilogie historical fantasy, scrisă de un autor român. După Toiagul de stejar și Fierul Zeilor, în Povara Coroanei pătrundem din nou în lumea mistică a lui Daizus și iubitorii seriei vor ajunge la finalul aventurii magice din primele două volume.

Gazda evenimentului va fi prezentatorul TV Andrei Coman, invitați speciali fiind criticul literar Cătălin Badea - Gheracostea și conf. univ. dr. Laura Grunberg.

Cei care sunteți din București, sunteți așteptați în lumea eroilor legendari. La lansare va fi desemnat și câștigătorul unei tablete Samsung Galaxy Tab 4, în urma concursului desfășurat pe pagina de Facebook a Editurii Delfin. Mult succes! :)

vineri, 15 ianuarie 2016

Poveste de iarnă - Mark Helprin



" A fost odată un cal alb, într-o dimineață tăcută de iarnă, pe când zăpada acoperea străzile cu delicatețe, într-un strat subțire, iar cerul era încă luminat de stele, mai puțin spre răsărit, unde zorile se trezeau într-o inundație de lumină albăstrie. "

Așa începe Povestea de iarnă care ne plimbă într-un New York înghețat, fermecat de frumusețea iernii și de dragostea din ochii celui care îl privesc. Pătrundem într-o atmosferă magică, în care realul se îmbină cu visele, nefirescul devine firesc și dragostea rezistă vreme de secole.

Dragostea, ridicată la suprem, este principalul personaj al acestei cărți: dragostea față de un oraș care te atrage până ajungi să te identifici cu el; dragostea dintre doi oameni, care trece de orice barieră, chiar și cea a timpului.

Bun de citit "la gura sobei", romanul are niște descrieri care te fac să visezi, te fac să pătrunzi într-o lume feerică, unde iarna e magie.


Peter Lake este un mecanic bun, însă își câștigă existența ca și spărgător. Orfan de la o vârstă fragedă, este crescut de Oamenii Golfului, până la 12 ani. După, ajunge în New York, unde își câștigă existența furând și înșelând pe alții. Îl întâlnim mereu pe fugă, cu "Codițele" pe urmele lui, care se chinuie să îl omoare, fără succes, însă. Este de neatins, în mare parte și datorită calului său alb, Athansor.



Beverly este fiica lui Isaac Penn, deținătorul ziarului The Sun. De o frumusețe angelică și de o inteligență sclipitoare, Beverly știe că mai are puțin și va muri. Tuberculoza o macină zi de zi, singurul lucru care îi prelungește viața fiind faptul ca doarme afară, într-un cort asamblat pe clădirea în care locuiește familia sa.


Când Peter încearcă să jefuiască locuința familiei Penn, în lipsa acestora, nu se așteaptă să dea de Beverly, așa cum nici ea nu se așteaptă ca în casa ei să fie un străin. Se îndrăgostesc pe loc, tumultos, pur, sincer. 

Peter nu este atras de bogățiile ei, o vrea doar lângă el, cât mai mult. Au parte de o poveste frumoasă de dragoste, dar scurtă. În câteva luni, Beverly moare și întreaga familie se dezintegrează. Peter nu poate suporta să trăiască fără ea, așa că își găsește și el sfârșitul în apele oceanului, împreună cu Athansor.




Însă, dragostea lui Beverly nu îl lasă să moară, astfel că, îl găsim pe același Peter, un secol mai târziu, viu și nevătămat. Nu își amintește nimic din trecutul său, dar e conștient că aparține unui alt timp și loc.

Într-un New York al anilor 2000, într-o schimbare continuă, găsim o singură constantă: dragostea.

Poate vă întrebați ce s-a întâmplat cu Peter Lake. Trecutul i s-a redeschis pe deplin? A reușit să oprească timpul în loc? S-a alăturat femeii pe care o iubea? Ori prețul plătit pentru un oraș întru totul drept a însemnat prăbușirea lui irevocabilă? "


Cartea a apărut la Editura Nemira, în 2014, are 816 pagini și o puteți achiziționa de aici, cu 50% reducere.

vineri, 8 ianuarie 2016

Nou în bibliotecă #1



An nou, postări noi! Începând de luna asta, vom avea rubrica " Nou în bibliotecă ", care va fi lunară.

Așadar, să vă prezint cărțile care și-au găsit un loc în biblioteca mea, în luna decembrie. Sunt în număr de 22, ceea ce e chiar mult. :) O parte le-am citit, altele încă își așteaptă rândul. :)




Requiem - este cea de-a treia și ultima carte din seria Delirium, o serie care mi-a plăcut foarte mult. Puteți citi recenzia aici.

Regele Magician - este partea a doua din seria Magicienii, a cărei recenzie o puteți citi aici.

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri este o compilație cu mici povestioare de Sărbători, care mi-au adus aminte de copilărie. Puteți vedea recenzia aici.

Toate 3 cărțile sunt primite de la Editura Nemira. Mulțumesc!




Căței pierduți și oameni singuri este o poveste sensibilă, despre dragostea necondiționată. Recenzia o găsiți aici.

Hendrik de Mol și Planeta de Aur este o poveste pentru copiii mici și mari. Vedeți părerea Amirei aici.

Reduși la tăcere este o carte polițistă excepțională, printre cele mai bune citite de mine. Vedeți recenzia aici.

Cărțile sunt primite de la Editura Univers, căreia îi mulțumesc!




Primite de la noul meu colaborator, PrintreCarti.ro. Mulțumesc!

Am reușit să citesc doar Să atingi Infinitul. Restul își așteaptă cumințele rândul.





Poveste de iarnă, Regina Zăpezilor și Blonda cu ochi Negri sunt primite de la Editura Nemira, cadou de Crăciun. :) Urmează să le citesc.





Trenul orfanilor am comandat-o de pe Elefant. Mi-am dorit-o de ceva timp și acum i-a venit timpul. E pe lista de citit. :)







Aceste 4 cărți le-am primit cadou de pe Elefant, la o comandă mai mare de 129 de lei.



Cam astea sunt noutățile din biblioteca mea. Am de recuperat la capitolul citit, așa că, să am spor. :)





joi, 7 ianuarie 2016

Să atingi infinitul - Adrienne Staff și Sally Goldenbaum


Laurie O'Neil și-a petrecut ultimii 5 ani la mănăstire, unde a dus o viață lipsită de tentații și o existență castă.

După ce își dă seama ca viața de călugăriță nu este ceea ce și-a dorit ea, ci familia ei, Laurie decide să dea piept cu lumea reală, să înceapă o nouă viață. Însă nu e ușor să se adapteze și să se maturizeze. A intrat in mănăstire când avea doar 18 ani și era practic un copil. Acum, la 23 de ani, realizeaza că nu știe cum să fie femeie, trebuie să învețe totul de la zero.

Pleacă direct la prietena ei, Ellen, un adevărat sprijin pentru Laurie. Însă nu se așteaptă ca prima persoană pe care o vede să fie un bărbat...și încă gol pe jumătate. Măicuțele nu au pregătit-o pentru asta. :) Rick Westin, frumosul cântăreț la banjou reprezintă ispita, tentația și necunoscutul pentru Laurie.


" Dacă i-ar fi venit vreodată ideea să leșine, acum ar fi fost momentul. Cât de simplu...să se aplece asupra ei și să... se trezească cu Ellen alături, în locul acestui bărbat incredibil de chipeș și pe jumătate dezbrăcat. Haideți, genunchi, faceți-vă datoria! "


Va reuși ea să treacă peste temeri și peste ideile înrădăcinate timp de 5 ani? Cum va face față lumii reale?

Va reuși Rick să o înțeleagă și să o ajute să se cunoască?

O poveste frumoasă de dragoste, în care inocența este combinată cu experiența de viață, în care pașii sunt mici, dar duc spre stele.

O carte ușoară, de citit într-un moment de relaxare.

Mulțumesc PrintreCarti.ro pentru această carte, ca și pentru celelalte. PrintreCarti.ro este locul de unde puteți cumpăra cărți la prețuri mici și calitate foarte bună. :)

miercuri, 6 ianuarie 2016

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri - Editura Nemira



Știu că veți spune că e cam târziu să vă povestesc despre cartea asta. Sunt și eu conștientă că a cam trecut Crăciunul, însă cărțile frumoase merită aduse în atenție, indiferent de perioadă.

Vouă ce vă spun numele de Charles Dickens, Mark Twain, Arthur Conan Doyle, Oscar Wilde, O. Henry sau Henry van Dyke? Ei bine, mie îmi aduc aminte de copilărie, de serile de iarnă când citeam povești lângă focul arzând, de zilele de vară când mă ascundeam în livadă cu o carte în mână și uitam de mine.

Cartea e o compilație cu cele mai reprezentative povestioare pentru Crăciun, perioada cea mai frumoasă din an, după părerea mea. Citindu-le, mi-au venit în minte amintiri plăcute, conservate bine într-un locșor al minții mele.

Sunt povești despre credință și speranță, despre iubire și miracole, despre fericire.


" Era vremea să ațâțăm focul cu vătraiul. Am răscolit vâlvătăile de trei ori, de parc-ar fi fost vreun talisman vrăjit, și din ele a țâșnit o ceată stălucitoare de spiriduși care au tulit-o pe horn și s-au apucat să dănțuiască strașnic, ca la sat, și nu s-au mai întors. Între timp, la lumina lor scânteietoare, care ne umplea lampadurul, am umplut paharele și le-am urat Crăciun fericit! drumeților mei chiar la ceasul când păstorii din Biblie, într-un fel și ei călători sărmani, au auzit îngerii cântând Pace pe Pământ. Bunătate să se revarse asupra oamenilor! "  - Șapte drumeți sărmani, Charles Dickens



" - Jim, dragule, nu mă privi așa! strigă ea. Mi-am tăiat părul și l-am vândut pentru că nu puteam îndura gândul că nu pot să-ți fac un dar de Crăciun. O să crească la loc. Nu te superi, nu? A trebuit s-o fac. Mie îmi crește părul al naibii de repede. Hai, urează-mi Crăciun fericit! și să ne bucurăm! Nici nu știi ce cadou minunat, ce minunăție de cadou am pentru tine! " - Darul magilor, O. Henry



" Draga mea Suzy Clemens,

Am primit și am citit toate scrisorile pe care mi le-ați trimis tu și surioara ta...Nu mi-e deloc greu să înțeleg semnele fantasmagorice pe care le mâzgăliți pe hârtie tu și micuța. Dar mi-au dat bătaie de cap misivele dictate mamei și doicilor, căci sunt străin și nu mă prea pricep să citesc în englezește. O să vezi că n-am greșit în ce privește dorințele pe care mi le-ați împărtășit în scrisori și tu, și micuța - doar am coborât pe hornul casei voastre la miezul nopții, când dormeați, v-am lăsat darurile cu mâna mea și v-am sărutat pe amândouă...

                                                           Al vostru, cu drag,
                                                           Moș Crăciun, căruia oamenii 
                                                           îi spun câteodată Omul din Lună " - Scrisoare de la Moș Crăciun, Mark Twain



Mulțumesc Editurii Nemira pentru carte. O puteți achiziționa de aici, la jumătate de preț.

marți, 5 ianuarie 2016

Reduși la tăcere - Kristina Ohlsson



" Fără să știe că va muri curând, își susținu ultima conferință cu multă încredere și înflăcărare. Ziua de vineri fusese foarte plină, dar orele trecuseră repede. Publicul îl asculta cu atenție, un motiv în plus ca lui Jakob Ahlbin să-i crească inima de bucurie la vederea atâtor oameni care se arătau interesați de subiect. "


După ce am citit Nedoriți, care mi-a plăcut tare mult, ardeam de nerăbdare să citesc și Reduși la tăcere. Așteptarea a fost pe măsură, cartea a fost la fel de minunată ca și prima.

Stilul autoarei are ceva care te prinde, nu poți lăsa cartea din mână până nu o termini. Spre deosebire de alte romane polițiste, la care mă plictiseam, deoarece îmi dădeam seama destul de repede cine e făptașul, în romanele Kristinei Ohlsson, suspansul e la el acasă, până în ultima clipă. Sunt atât de multe întorsături de situație și atât de multe persoane implicate, încât e imposibil să prevezi sfârșitul.

Am stat până dimineață, doar pentru a afla cine i-a ucis pe Jakob și Marja Ahlbin, vicarul și soția sa. Implicarea lui Jakob în susținerea imigranților i-a adus mulți dușmani, așa că, ceea ce părea o sinucidere pentru toată lumea, le dă bătăi de cap lui Alex Recht și echipei sale.

Ei trebuie să descâlcească acest caz, aparent simplu, dar care se complică la fiecare pas. După ce Karolina, una din fiice, este declarată moartă în urma unei supradoze, cealaltă fiică, Johanna, nu este de găsit nicăieri.

Părerile prietenilor sunt împărțite, atât despre dependența Karolinei, cât și despre posibilitatea ca Jakob să își ucidă soția și apoi să se sinucidă. Dar dacă nu a fost sinucidere, atunci cine i-a omorât?

Înafară de moartea celor doi, mai apar câteva persoane moarte, aparent în accidente banale. Poliția însă găsește legături vagi între morți. Oare de ce sunt reduși la tăcere? Ce secret trebuie păzit cu sfințenie, încât merită atâtea sacrificii umane?

" Se uită la teancurile de rapoarte împrăștiate pe birou ca niște piese de puzzle amestecate. Un vicar care voia să facă totul în spiritul și litera legii, dar care practic își distrusese familia. Alte două fețe bisericești care, din cauza dificultăților financiare, nu mai aveau nimic sfânt în ele. Un polițist intrat atât de adânc în rahat încât e de mirare că nu zburase din sistem până acum. Și două surori care păreau să fi pierdut amândouă ceva în ajunul solstițiului de vară, în urmă cu cincisprezece ani. "

Cartea a apărut la Editura Univers și o puteți achiziționa de aici.

Poezie - TU





                                                              TU


Tu ești împlinirea
Ce a căzut peste mine
Ca o picătură de rouă,
   În diminețile târzii.


Tu ești visul
Care mi s-a împlinit
Și m-a făcut să iubesc.


Tu ești dorința
Care m-a răscolit
Și m-a făcut să visez.


Tot ce-am visat și mi-am dorit
      S-a împlinit.
Tu ești iubirea mea!

duminică, 3 ianuarie 2016

Regele Magician - Lev Grossman




Regele Magician este cea de-a doua parte a cărții Magicienii, apărută la Editura Nemira. Acțiunea se petrece după doi ani de la întâmplările din primul volum.

Quentin, Julia, Janet și Elliot sunt regi și regine in Fillory și duc o viață în lux și răsfăț. Au toată magia la îndemână și pot face orice își doresc. Creaturile magice sunt la picioarele lor și Fillory este ținutul de vis.

Însă Quentin este același om veșnic nemulțumit de viață, de el însuși, de cei din jur, mereu în căutare de noi aventuri. Deși mai în vârstă acum, Quentin nu este și mai matur, ci este același băiat frustrat, care nu știe ce vrea, care vrea mereu să schimbe lumea și să fie erou.

Julia este fata de care Quentin era îndrăgostit în adolescență, cea care a dat odată cu el examenul de magie, dar care l-a picat. Fata nu a renunțat însă, ci a căutat metode prin care să practice magia și fără Brakebills și chiar a reușit, chiar mai bine decât ceilalți. Cu ce sacrificii însă, e o altă poveste.

" Până la urmă, Julia fusese chemată. Plicul cel baban sosise. De data asta, fata chiar pleca. Pariase acum foarte mult timp, iar câștigurile își făceau, în cele din urmă, apariția. "

În aparență pentru a rezolva o problemă de stat, în realitate pentru a-și hrăni dorința de aventură, Quentin și Julia pornesc spre Insula Exterioară, îmbarcați la bordul navei Muntjac, gata să îi ducă spre aventura mult dorită. Însă, aventura se transformă în prea mult, când se trezesc din nou pe Pământ, fără nici o șansă de a se întoarce la viața lor.

Prinși într-o lume de care nu mai aparțin, Quentin și Julia trebuie să facă tot posibilul să se întoarcă in Fillory. Acum e momentul să apeleze la toate cunoștințele de magie și la toate persoanele pe care le-au întâlnit, pentru duce călătoria la bun sfârșit.

Când, în sfârșit reușesc să se întoarcă, se trezesc aruncați într-o altă aventură, aceea de a salva regatul Fillory și Țara de Nicăieri de la pieire și de a reuși să păstreze magia, pe care Zeii vor să o ia înapoi.


"    - Fillory comandă ce are nevoie. Dar tu, Quentin? Tu ce vrei? Tu ce ceri?
     Întrebarea l-a blocat pe tânăr. Ce-și dorea oare? Voise să se întoarcă în Fillory și reușise. Crezuse că-și dorea să se întoarcă la Castelul Whitespire, dar acum nu mai era atât de sigur. Teama de a pierde regatul fusese copleșitoare, dar găsise calea spre casă. Acum voia să descopere cheile, ca să încheie misiunea. Își dorea ca viața lui să fie palpitantă și importantă și să aiba însemnătate. Și mai voia ca Julia să fie în regulă. Simțea că ar fi făcut orice să o ajute pe Julia, doar că nu știa de unde să înceapă.
    - Presupun că e așa cum ai zis, a răspuns Quentin. Vreau să fiu erou."

Aventuri și ființe ciudate, lupte pentru supraviețuire, personaje frustrate și negative, excese sau lipsuri și magie, magie, magie...cam asta înseamnă partea a doua a Seriei Magicienii.

Cartea o puteți achiziționa de aici, sau la pachet cu Magicienii, cu 55% reducere, de aici.