Căței pierduți și oameni singuri - Lucy Dillon



Căței pierduți și oameni singuri este o carte despre dragoste necondiționată, despre a doua șansă.

Când problemele încep să o depașească pe Rachel, rămasă recent fără casă, job sau iubit, aceasta primește o moștenire neașteptată de la mătușa ei Dot: casa în care ea a locuit toată viața, singură, înconjurată doar de câinii salvați, pentru care construise un adăpost. Însă nu e totul așa simplu cum pare, deoarece pe umerii lui Rachel rămâne tot greul: trebuie să continuie afacerea, să le găsească adăpost cățeilor și să găsească și bani pentru a întreține casa și a supraviețui.

Aproape de 40 de ani și fără o direcție clară de urmat, Rachel începe să se atașeze de câini, de adăpost, de oamenii din jurul ei. Găsește satisfacție de fiecare dată când un câine își găsește un nou cămin și se obișnuiește cu Gem, câinele lui Dot, care pare să îi citească mereu gândurile.


                                   " Câinii merită un viitor - nu-i oferiți cadou!"


În micul orășel în care ajunge, nu e însă singura care are probleme.

Zoe e o mamă singură, cu doi băieți greu de controlat după divorț, care se trezește din senin că are și un câine, pe Toffe, cadou de la David, tatăl băieților. Haosul din viața ei se mărește pe zi ce trece și ea nu știe să facă față.

Natalie și Johnny se chinuie de mult timp să facă un copil, însă în zadar. Nefericirea lor este din ce în ce mai mare, nemaifiind mulțumiți doar să aibă o carieră, dorindu-și mai mult. Îl găsesc pe Bertie, un basset neastâmpărat, care e ca un substitut pentru copilul pe care nu il pot avea.

Bill este un medic de succes, dar oare este de ajuns?

George este veterinarul adăpostului, un tip demodat, direct și tranșant. El și Rachel par să simtă o atracție reciprocă, dar oare e de ajuns?

Megan, ajutorul lui Rachel, e singura care știe ce face și care e mereu cu zâmbetul pe buze, gata să îi ajute pe toți.

Toate aceste probleme de zi cu zi, cât și dragostea lor pentru câini, îi apropie pe acești oameni, aparent diferiți, dar în esență atât de asemănători.

Fiecare merită o a doua șansă, dar oare câți dintre ei o vor primi? Cert e că, dragostea necondiționată a cățeilor îi va ajuta să treacă mai ușor peste toate.

Cartea a apărut la Editura Univers, anul acesta și o puteți achiziționa de aici.

Etichete: , , , , ,