Nedoriți - Kristina Ohlsson



" Când ajunse în vagonul 2, fetița dispăruse. Sandalele ei mov rămăseseră pe podea."

Nedoriți este primul roman al Kristinei Ohlsson, analist de probleme de securitate pentru Poliția Suedeză. A apărut la Editura Univers, în Colecția Enigma.

Când Lilian, în vârstă de 6 ani, dispare dintr-un tren aglomerat, fără ca nimeni să observe, echipa lui Alex Recht își îndreapta atenția către Gabriel, tatăl fetiței, care nu e de găsit.

La scurt timp de la dispariție, Sara primește hainele și părul fetiței sale într-o cutie, moment în care lucrurile încep să se precipite. A doua zi, fetița este găsită, moartă, în curtea unui spital din Umea, un orăsel micuț. Pe frunte are scris cuvântul "Nedorită".

Dispariția unui al doilea copil, un bebeluș în vârstă de doar 1 an, îi face pe detectivi să își dea seama că au de a face cu un criminal în serie. Când și acesta este găsit mort, însemnat cu același cuvânt pe frunte, ei trebuie să găseasca legătura între cele două crime.

Se pare că ucigașul vrea să pedepsească mamele care "nu iubesc toți copiii la fel".

Cine e și ce îl determină să ucidă niște copii nevinovați, doar pentru a le pedepsi pe mamele lor? Ce păcat au comis acele femei, de sunt pedepsite atât de aspru? Cine îl ajută să își ducă planul la bun sfârșit și de ce?

" Agitată, Jelena vârî cheia în broască. Mereu îi tremura mâna când era emoționată sau agitată. Numai că acum era și una, și alta. Își îndeplinise misiunea. Făcuse absolut tot ce îi spusese Bărbatul să facă."

Un roman complex, cu un subiect sensibil. Pornografie infantilă, crime oribile, psihopați, secrete cutremurătoare...Sunt subiecte prezente în viața noastră, pe care am vrea să le ignorăm, să ne prefacem că nu există. Ne-am dori să trăim într-o lume normală, în care copiii noștri să fie în siguranță, să nu trăim cu teamă la orice pas.

L-am citit cu inima cât un purice, m-a întristat și m-a înfuriat, m-a făcut să realizez, încă odată, în ce lume nebună trăim. :(

Puteți achiziționa cartea de aici.

Etichete: , , , , ,