Parteneri

joi, 26 noiembrie 2015

Cavalerul celor Șapte Regate - George R.R. Martin


Cu o sută de ani înainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobisnuiți bântuiau prin Westeros...
Înainte de Tyrion Lannister și Podrick Payne, au fost Dunk si Egg. Sir Duncan cel Înalt, un calaver novice, dar curajoș își întrece rivalii cel puțin prin statură, dacă nu prin experiență. Alături de el se află varianta lui in miniatură, Egg, un băiat al cărui nume adevărat (ascuns de toți cei pe care-i întâlnesc) este Aegon Targaryen. Deși eroi mai neverosimili nu se găsesc în tot Westerosul, cei doi au in fața lor aventuri extraordinare, în mijlocul intrigilor regale, al răufăcătorilor și al celor înnebuniți după putere.
Acțiunea din cele trei nuvele care alcătuiesc Cavalerul celor Șapte Regate, adunate pentru prima oara într-un singur volum, are loc cu un secol înainte de evenimentele din Urzeala Tronurilor, în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Încă mai trăiesc oameni care au văzut dragonii zburând deasupra orașelor distruse. Iar Westerosul e plin de comploturi regale, rivalități, dar și de eroi.

Vă vine sau nu să credeți, nu am citit Urzeala Tronurilor. Probabil că sunt printre puținii muritori care nu au citit celebra serie, însă nu m-a atras. Când a apărut Cavalerul celor Șapte Regate, am fost curioasă, pentru a ști daca să mă apuc de citit și Urzeala Tronurilor. Probabil că nu o voi face... 

Nu pot spune că mi-a displăcut cartea, dar nu prea m-a prins genul si modul de scriere a lui Martin. Subiectul a fost unul interesant: cavalerism, acte de eroism, diferențele dintre clasele sociale, vizibile în orice împrejurare, trecerea peste prejudecăți.

Dunk este un cavaler rătăcitor, obișnuit să colinde lumea. La un han, îl întâlnește pe Egg, un băiat de 10 ani, care îi devine scutier. Nimeni nu știe că Egg este defapt fiului cel mai mic al prințului Maekar, Aegon Targayen.

Cei doi au parte de aventuri palpitante împreună și reușesc să se pună în situații imposibile, uneori, din care nu mai vezi, ca și cititor, o cale de ieșire. Dar ei o găsesc, întotdeauna.

Avem parte de umor, replici sarcastice și personaje bine conturate. Nu te poți abține să nu îi îndrăgești pe cei doi eroi neobișnuiti. 

Cartea a apărut la Editura Nemira și o puteți achiziționa de aici.

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Nedoriți - Kristina Ohlsson



" Când ajunse în vagonul 2, fetița dispăruse. Sandalele ei mov rămăseseră pe podea."

Nedoriți este primul roman al Kristinei Ohlsson, analist de probleme de securitate pentru Poliția Suedeză. A apărut la Editura Univers, în Colecția Enigma.

Când Lilian, în vârstă de 6 ani, dispare dintr-un tren aglomerat, fără ca nimeni să observe, echipa lui Alex Recht își îndreapta atenția către Gabriel, tatăl fetiței, care nu e de găsit.

La scurt timp de la dispariție, Sara primește hainele și părul fetiței sale într-o cutie, moment în care lucrurile încep să se precipite. A doua zi, fetița este găsită, moartă, în curtea unui spital din Umea, un orăsel micuț. Pe frunte are scris cuvântul "Nedorită".

Dispariția unui al doilea copil, un bebeluș în vârstă de doar 1 an, îi face pe detectivi să își dea seama că au de a face cu un criminal în serie. Când și acesta este găsit mort, însemnat cu același cuvânt pe frunte, ei trebuie să găseasca legătura între cele două crime.

Se pare că ucigașul vrea să pedepsească mamele care "nu iubesc toți copiii la fel".

Cine e și ce îl determină să ucidă niște copii nevinovați, doar pentru a le pedepsi pe mamele lor? Ce păcat au comis acele femei, de sunt pedepsite atât de aspru? Cine îl ajută să își ducă planul la bun sfârșit și de ce?

" Agitată, Jelena vârî cheia în broască. Mereu îi tremura mâna când era emoționată sau agitată. Numai că acum era și una, și alta. Își îndeplinise misiunea. Făcuse absolut tot ce îi spusese Bărbatul să facă."

Un roman complex, cu un subiect sensibil. Pornografie infantilă, crime oribile, psihopați, secrete cutremurătoare...Sunt subiecte prezente în viața noastră, pe care am vrea să le ignorăm, să ne prefacem că nu există. Ne-am dori să trăim într-o lume normală, în care copiii noștri să fie în siguranță, să nu trăim cu teamă la orice pas.

L-am citit cu inima cât un purice, m-a întristat și m-a înfuriat, m-a făcut să realizez, încă odată, în ce lume nebună trăim. :(

Puteți achiziționa cartea de aici.

vineri, 20 noiembrie 2015

Concurs de Black Friday ÎNCHEIAT

UPDATE: Din păcate, nu au fost participanți la acest concurs. Cartea o voi folosi pentru urmatorul concurs, pe care îl voi posta zilele acestea.


Miile de cărți la prețuri mici își așteaptă cumpărătorii, de Black Friday. Tocmai de aceea, vreau să vă ofer și eu o carte, pe care să o adăugați la achizițiile recente.

Timp de o săptămână, toți cei care cumpără orice produse prin link de pe blogul meu (sau din postările de pe pagina de Facebook), intră în tragerea la sorți pentru o carte surpriză.

Ca să vă puteți înscrie, trebuie să îmi trimiteți un printscreen la comanda efectuată, prin link de pe blogul meu (sau din postările de pe pagina de Facebook).

Voi anunța câștigătorul pe data de 28.11.2015.

Spor la cumpărături și mult succes!

joi, 19 noiembrie 2015

Black Friday - Sau cum să îți cumperi cărțile dorite la prețuri mici, mici, mici



Iată că a venit și Black Friday, ziua mult așteptată de noi toți. Încă din seara asta, se dă startul reducerilor.

În plus, Black Friday coincide și cu Gaudeamus, așa că reducerile sunt pe măsură.

Pentru că știu cum e să vrei să cumperi toate cărțile care îți plac, vă las aici câteva detalii despre reducerile pe care le oferă marile librării și edituri online. Sper să găsiți ceea ce vă doriți, eu abia aștept. :)


Libris ne promite 24 de ore de reduceri magice și transport gratuit, ca de obicei. De la ora 00.00, veți putea deschide Black Box. Sunteți curioși ce conține?



Elefant.ro începe noaptea reducerilor mai devreme, la 22.00. Vom avea reduceri substanțiale la mii de cărți, precum și la toate celelalte produse.



Editura Nemira promite reduceri de până la 82%. Eu abia aștept să îmi completez unele serii.


Pe site-ul Editurii Univers, deja puteți găsi pachete promoționale, cu reduceri de până la 70%.


La Humanitas, reducerile au început de pe 18 și durează până pe 23.


Litera oferă reduceri de până la 50% și transport gratuit, la comenzi peste 99 de lei.



Spor la cumpărături și lectură plăcuta!

marți, 17 noiembrie 2015

La culcare, Veronica! - Amira


În cărțile primite luna asta de la Editura Univers, a fost și una pe care Amira a vrut mult să o citească. După cum v-am spus, e innebunită să citească și încearcă să convingă și alți copii să o facă.

În filmuleț, Amira povestește despre La culcare, Veronica!

Vizionare plăcută!



Anotimpul pasiunii - Meredith Duran



Michael de Grey este fratele ducelui de Marwick, " Făuritorul de regi". Cei doi au crescut foarte uniți, scandalurile dintre părinții lor apropiindu-i din ce în ce mai mult. Acum însă, după moartea soției sale, despre care a aflat că l-a înșelat cu mai mulți bărbați și că a complotat împotriva sa, Alistair este un alt om.

Îl obligă pe Michael să se căsătorească, altfel îi oprește finanțarea spitalului pe care l-a înființat, cât și venitul lunar.

Refuzând să cedeze șantajului fratelui său, Michael pleacă o perioadă la țară, unde se prezintă drept un medic de provincie, fără să își dezvăluie adevărata identitate.

Acolo o întâlnește pe Elizabeth Cudderley, o văduvă veselă, exuberantă, sufletul petrecerii. După un mariaj eșuat de peste 10 ani și după moartea mamei sale, Liza a avut o relație cu Nelo, care a adus-o la extreme: bea prea mult, renunță la inhibiții, duce o viață mult prea libertină.

Însă, în ciuda comportamentului ei denaturat, este singură și suferă. Se dedică trup și suflet oamenilor de care trebuie să aibă grijă, fiind pregătită să se sacrifice, căsătorindu-se cu un bărbat cu bani, doar pentru a își salva comitatul.

Dar viața are alte planuri pentru ea, așa că o aduce față în față cu Michael. Atracția dintre ei este palpabilă, mai presus de voință. Deși sunt conștienți că nu pot fi împreună, ajung să se îndrăgostească unul de altul.

Ea are nevoie de banii pe care Michael nu îi are și el are nevoie de inocența pe care Liza nu o are. Însă le va sta asta în cale?

Când intervine și șantajul, povestea lor se complică, părându-se că nu există nici o soluție de ieșire din această situație.

O poveste frumoasă, cu personaje atipice, dar vii.

Cartea face parte din colectia Cărți Romantice și este primul volum din Seria Reguli pentru nesăbuiți.

O puteți achiziționa de aici.

luni, 16 noiembrie 2015

Câștigători Concurs 1000 like-uri



S-a terminat și concursul sponsorizat de Cărți Romantice. Mulțumesc încă odată pentru sprijin și pentru deschidere.

Vă mulțumesc și vouă pentru participarea în număr atât de mare. Au fost 89 de participanți, care au îndeplinit toate condițiile. 

În urma tragerii la sorți, câștigătoare sunt numerele 77 și 66, mai exact Nadia-Alina Candrea și Larisa Ciubotaru.

Felicitări!!!!!!!!!!





 Aștept datele voastre, până pe 20.11.2015, printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook. Dacă nu primesc datele până atunci, voi face alta extragere.

Premiile le puteți vedea în fotografia de mai sus. Cea care îmi trimite prima datele, își poate alege cele două cărți.

Stați pe aproape, urmează noi surprize. :)

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Distanța dintre noi - Jhumpa Lahiri



Distanța dintre noi este una din noutățile Editurii Nemira. Abia am așteptat să o citesc, imediat ce am văzut coperta. (Recunosc, nu pot rezista unei cărți cu o copertă frumoasă). Începutul mi s-a părut puțin greoi, cu multe informații de asimilat, dar după primele pagini, nu am mai putut să o las din mână.

Este o carte tulburătoare, o carte ce spune povestea unei familii, a trei generații; o carte despre distanța dintre oameni, dintre culturi, dintre lumi.

Într-o Indie plină de revolte și de mișcări comuniste, doi frați ( Udayan și Subhash) cresc împreună, dar complet diferit. În timp ce Udayan este un susținător al mișcărilor politice interzise, Subhash are planuri de viitor, este conștient de ce trebuie să facă și ce nu.

Plecat în America la studii, se distanțează de familie, de lumea pe care o știe. Pășește într-o lume cu mai multe posibilități, în care nu îi este frică să fie liber. Cu toate astea, este conectat încă de părinții săi, de Udayan, de locul său de baștină.

Moartea lui Udayan, la doar 26 de ani, îl face pe Subhash să se întoarcă în India. Găsește niște părinți pierduți, care nu fac față realității, care îl resping pe Subhash doar pentru că a rămas singurul fiu în viață. De asemenea, o găsește pe Gauri, soția însărcinată a lui Udayan, respinsă de părinții lui, fără nici un viitor în față.


" Viitorul o obseda, însă o ținea în viață; rămânea sprijinul, dar și călăul ei. Fiecare an începea cu un jurnal cu pagini goale. Versiune a unui ceasornic, tipărit și legat în coperte. Nu consemna niciodată impresii. Paginile le folosea, în schimb, pentru a scrie în ciornă compuneri sau pentru a face calcule matematice. Chiar și în copilărie, fiecare pagină de jurnal pe care urma să o deschidă, cu întâmplări încă netrăite, o umplea de teamă. Ca atunci când urca o scară pe întuneric. Ce dovadă avea că o să mai vină încă un decembrie?" 


Din milă față de ea și din dragoste față de răposatul său frate, o ia de soție, promițându-i să îi crească copilul ca și cum ar fi al lui, cu riscul de a îi face pe părinții lui să îl renege. Ajunși în America, apare pe lume Bela, o fiică iubită de Subhash și respinsă de Gauri, doar pentru că îi amintea de Udayan.

Oricât de mult s-ar stradui Subhash, Gauri nu poate să uite dragostea dintre ea și Udayan, distanțându-se tot mai mult de el și de fiica ei. Inevitabilul se întâmplă când Bela avea 12 ani: Gauri în părăsește, pleacă fără să se uite în urmă.

Toată viața le este afectată de plecarea ei, fiecare suferind în felul său, fiecare devenind o altă persoană. Când Bela devine mamă, la rândul ei, știe exact cum să nu se comporte, are un exemplu clar.

Traumele fiecărui personaj îi formează, îi fac să fie un întreg. Decizii greșite le afectează toată viața, secrete ascunse le stau pe suflet și îi fac să se închidă în ei, să se distanțeze.

O carte excepțională, pe care o puteți achiziționa de aici, cu o reducere de 30%. V-o recomand cu drag. :)





luni, 9 noiembrie 2015

O dragoste periculoasă - Sabrina Jeffries



       "-Țin la tine, șopti ea. Te iubesc, și ăsta este blestemul meu.
         Dar tu nu știi sa iubești - iar ăsta este blestemul tău."


O dragoste periculoasă, într-adevăr. Începe ca un uragan și mătură tot ce găsește în cale: prejudecăți, temeri, conveniențe. Dar, pe cât e de periculoasă, pe atât de dulce e, ca prunele coapte.

Griff Knighton a fost considerat un bastard, toată viața lui, încă de la 12 ani, când a rămas fără tată. Chiar și așa, a reușit să clădească o companie de succes și să strângă o adevărată avere. Acum, însă, i se oferă posibilitatea să iși dovedească originile. Contele de Swanlea, pe patul de moarte, îi promite certificatul de căsătorie al părinților săi și, implicit, titlul de conte, dacă se va căsători cu una dintre cele trei fiice ale sale : Helena, Rosalind și Juliet.

Griff are însă alte planuri. Deoarece a fost privat de toate drepturile sale, consideră că are dreptul la titlu fără condiții. Hotărăște să meargă la Swanlea, împreună cu angajatul său, Daniel Brennan, cu care face schimb de identitate, pentru a putea căuta în voie certificatul.

Toate planurile i se dau peste cap, când o întâlnește pe focoasa Rosalind, sora mijlocie; Rosalind, cea curajoasă, încăpățânată, inteligentă, perspicace. Astfel că, durul Griff își pierde mințile de fiecare dată când este în preajma ei.

Au o relație tumultuoasă, stârnită din nimic, dar cu mari perspective. Sunt căpoși, orgoliosi, tachinările dintre ei fiind ceva obișnuit. Se atrag, dar se resping, nu vor să se îndrăgostească, dar o fac.

Însă între ei stau toate minciunile, toate lucrurile nerostite, toate adevărurile spuse pe jumătate. Au vise diferite și așteptări diferite de la viață. Oare iubirea va învinge, așa cum o face de obicei?

Cartea face parte din colectia Cărți Romantice si este primul volum din Seria Swanlea Spinters, formată din 5 volume.

Puteți să o achiziționați de aici, cu 50% reducere.

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă - Ioana Chicet - Macoveiciuc



Sau încă 2 secunde, aș zice eu....Pentru că timpul trece repede, repede, repede și puiul tău de om crește și îti va fi dor de acele secunde. V-o spun din proprie experientă. :)

Sunt mamă a unei fetițe de 7 ani și urmează să fiu din nou. În burta mea, bine ascuns de toate, stă un Punctuleț de vreo 3 luni. :) Așa că am hotarât că nu strică să îmi mai reîmprospătez memoria, să văd prin ce mai trece o proaspătă mămică.



Cartea Ioanei, de la Prințesa Urbană, am primit-o de la Editura Univers. Sincer, nu prea știam la ce să mă aștept. Citisem și eu, la fel ca toată lumea, câteva articole de pe blogul Ioanei, însă eram curioasă cum va fi cartea.

Ce pot spune e că am simțit-o aproape, am simțit toată dragostea de mamă, toate grijile, toate bucuriile. Mi-a plăcut că nu a fost totul plin de norișori roz, niciodată nu e. A fost realistă, dar scrisă cu ironie și umor, cu suflet.

Mi-am adus aminte de perioada când era Amira mai mică și încercam să fac fața tumultului de sentimente, avalanșei de emoții. Mi-aș fi dorit sa gestionez situațiile mai bine, uneori, cum îmi doresc și acum. Să nu credeți că scăpați, atunci când mai cresc. :)) Nuuu, personalitatea e în continuă dezvoltare, argumentele sunt multe și șantajul emoțional la fel.

Dar îi creștem oferindu-le toată dragostea noastră, punem nevoile noastre mai prejos de ale lor, suntem acolo să îi susținem și ei vor observa. Cel puțin, așa sperăm. :)


Sper că sunt pregătită să o iau de la capăt cu scutece, plâns în miez de noapte și toate celelalte mii de probleme. De fapt, îmi e groază puțin, recunosc...dar îmi trece repede, cu gândul la milioanele de clipe frumoase care vor urma.




Și uite-așa, în loc să vă povestesc despre cartea Ioanei, v-am povestit despre mine. Cam la asta te îndeamnă cartea, o simți ca pe o părticică din tine, te simți prezent în miezul acțiunii, câteodată.

Mi-a plăcut, m-a emoționat, m-a amuzat, m-a intrigat...Mai mult nu aș avea ce să spun, decât să o citiți, să vă convingeți singuri. O puteți achiziționa de aici.