sâmbătă, 31 octombrie 2015

Apă pentru elefanți - Sara Gruen


 Apă pentru elefanți nu este doar o carte.Este o poveste de viață,este drama ascunsă din spatele veseliei circului. În spatele cortinei, se petrec lucruri la care nu ne-am fi gândit vreodată, abuzuri și chiar crime.

Acțiunea se petrece în anii '30, ani ai Marii Crize în America, unde rezistă doar cine poate, indiferent de mijloace.Jakob este un tânăr veterinar, în devenire. Îl așteaptă un viitor promițător în domeniu, alături de tatăl său. Însă, toate speranțele i se frâng când ambii părinți îi mor într-un accident de mașină, chiar cu câteva zile înainte de absolvire.

Rămas deodată orfan și falit, fără măcar un acoperiș deasupra capului (casa i-a fost luată de bancă), habar nu are ce va face cu viața lui. Sare într-un tren în mișcare, care se dovedește a fi un circ ambulant, Circul Fraților Benzini.

Astfel, începe o nouă aventură, ca și veterinar pentru animalele sălbatice. Însă nu totul e roz, așa cum pare dinafara. Unchiul Al, șeful circului, abuzeaza de angajați după bunul plac, nu îi plătește, ba chiar îi aruncă din tren atunci când nu ii mai sunt utili.

Animalele nu au nici ele parte de un trai mai bun, îngrijitorul lor, August, fiind o brută cu chip de om, de o cruzime extraordinar de mare.


Și, pentru ca lucrurile să fie și mai complicate pentru Jakob, se îndrăgostește de Marlena, nimeni alta decât soția lui August.

 Ce soartă îl așteaptă pe tânărul nostru, pe noul său drum? Cum va face față tuturor provocărilor?

Aflați citind Apă pentru elefanți, pe care o puteți achiziționa de pe Diverta.

12 comentarii:

 1. Sună așa de bine, vai! Abia aștept s-o citesc și eu, sunt sigur că o să-mi placă mai ales că te poartă prin niște călătorii așa frumoase. Și dacă mai e vorba și de un triunghi amoros, hehe, atunci e și mai bine. Mulțumim pentru recenzie, Cătălina, zi frumoasă!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar mi-a plăcut mult cartea. Merită să o citești. Am înțeles că ar fi și o ecranizare, sunt curioasa dacă e la fel de bună.
   Abia aștept să văd cum ți s-a părut.

   Ștergere
 2. Ce bine ai punctat tot ceea ce e important in carte! Felicitari! Si eu am adorat cartea asta❤

  RăspundețiȘtergere
 3. O carte care, initial nu "m-a prins", însă când i-am acordat a treia șanșă:))),nu am mai lăsat-o din mână.O carte impresionantă! Recenzie punctuală și convingăroare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mie mi-a plăcut mult, din prima. :) Mulțumesc!

   Ștergere
 4. Așa de tare mi-a plăcut acest roman! <3 Vreau să o reiau la un moment dat... Felicitări pentru recenzia minunată!

  RăspundețiȘtergere
 5. Mie nu imi place deloc circul insa, lasand asta la o parte dupa cum ai descris romanul, pare a avea o actiune reusita si emotii puternice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Circul nu îmi place nici mie, dar cartea mi-a plăcut.

   Ștergere
 6. Am aceasta carte dar pana acum nu am citit-o. Spre rusinea mea am vazut ecranizarea si la capitolul citit am lasat-o mai moale. Felicitari pentru reenzie

  RăspundețiȘtergere