Parteneri

sâmbătă, 31 octombrie 2015

Apă pentru elefanți - Sara Gruen


 Apă pentru elefanți nu este doar o carte.Este o poveste de viață,este drama ascunsă din spatele veseliei circului. În spatele cortinei, se petrec lucruri la care nu ne-am fi gândit vreodată, abuzuri și chiar crime.

Acțiunea se petrece în anii '30, ani ai Marii Crize în America, unde rezistă doar cine poate, indiferent de mijloace.



Jakob este un tânăr veterinar, în devenire. Îl așteaptă un viitor promițător în domeniu, alături de tatăl său. Însă, toate speranțele i se frâng când ambii părinți îi mor într-un accident de mașină, chiar cu câteva zile înainte de absolvire.

Rămas deodată orfan și falit, fără măcar un acoperiș deasupra capului (casa i-a fost luată de bancă), habar nu are ce va face cu viața lui. Sare într-un tren în mișcare, care se dovedește a fi un circ ambulant, Circul Fraților Benzini.

Astfel, începe o nouă aventură, ca și veterinar pentru animalele sălbatice. Însă nu totul e roz, așa cum pare dinafara. Unchiul Al, șeful circului, abuzeaza de angajați după bunul plac, nu îi plătește, ba chiar îi aruncă din tren atunci când nu ii mai sunt utili.

Animalele nu au nici ele parte de un trai mai bun, îngrijitorul lor, August, fiind o brută cu chip de om, de o cruzime extraordinar de mare.


Și, pentru ca lucrurile să fie și mai complicate pentru Jakob, se îndrăgostește de Marlena, nimeni alta decât soția lui August.

 Ce soartă îl așteaptă pe tânărul nostru, pe noul său drum? Cum va face față tuturor provocărilor?

Aflați citind Apă pentru elefanți, pe care o puteți achiziționa de pe Diverta.

joi, 29 octombrie 2015

Concurs 1000 like-uri - ÎNCHEIAT

UPDATE : Câștigătorii concursului îi puteți vedea aici.



În mai puțin de 5 luni, am ajuns la fabulosul număr de 1000 de like-uri. Vă mulțumesc!

Nici prin gând nu îmi trecea că atât de multă lume va aprecia munca mea (pasiunea, mai bine spus), într-un timp atât de scurt. Fără voi nu aș fi putut continua. E o mare realizare pentru mine și sper că mă voi ridica la așteptările voastre.

Și cum altfel să sărbătorim, dacă nu printr-un concurs?


Sponsorul concursului, Cărți Romantice, oferă 4 cărți din colecția Iubiri de poveste. Vor fi 2 câștigători, fiecare a câte 2 cărți.



Cerințele sunt simple:

- like Porția de Citit
- like Cărți Romantice
- share public acestei postări
- tag la 3 prieteni, la această postare.

Concursul va dura până pe 15 noiembrie, urmând să aleg câștigătorii pe 16.

Mult succes!

joi, 22 octombrie 2015

Premiile Liebster



Am fost nominalizată la Premiile Liebster de către Mela, de la Blogul meu de cuvinte fluturi, căreia îi mulțumesc. A fost o surpriză, mai ales că blogul meu e nou (dar, creștem noi mari).

Regulile sunt simple: răspunzi la întrebările puse de cel care te-a nominalizat, pui și tu 11 întrebari, apoi nominalizezi 11 bloggeri și îi anunți. Nu poți nominaliza persoana care te-a nominalizat. Deci, să începem!

1. Cine te-a inspirat în a citi?

Curiozitatea mea...Am învățat să citesc pe la 6 ani, singură. Sora mea era la școala, fiind cu 4 ani mai mare decât mine, și mi se părea curios cum de ea poate și eu nu. După ce am pus mâna pe prima carte, nu m-am mai oprit.

2. Care e cartea copilăriei?

Cel mai mult mi-a plăcut și m-a marcat "Coliba unchiului Tom".

3. Cum vezi evoluția literaturii contemporane românești?

Din punctul meu de vedere, am avut mereu scriitori buni și foarte buni. Chiar am fost uimită să descopăr câteva talente adevărate, printre contemporanii noștri. Aș zice că e o evoluție în bine.

4. Carte clasică sau contemporană? Thriller sau romance?

De toate. Depinde de dispoziție, dar nu refuz nici un gen. Îmi place diversitatea.

5. În ce mod colaborezi cu editurile sau scriitorii?

Am colaborări permanente cu 3 edituri și ocazionale cu altele. Cu scriitorii, colaborări ocazionale.

6. Vrei sau ai deja un job în domeniul literar?

E un vis frumos. Mi-ar plăcea un astfel de job...cărui cititor înrăit nu i-ar plăcea?

7. Citești o carte doar pentru că a citit-o colega? Dar cum?

Câteodată da, mai ales dacă spune de bine de carte. De obicei, aleg cărțile după impulsul de moment.

8. Romanul, poezia sau teatrul?

Clar, romanul e pe primul loc, urmat de poezie. Teatrul prefer să îl vizionez. :)

9. Cartea e o lume paralelă, un refugiu, o pasiune, hobby sau o simplă plăcere?

Câte un pic din toate. Ador să citesc, să mă transpun în poveste, să văd personajele, să le simt. Nu am timpul necesar pentru a citi cât îmi doresc, din păcate.

10. Cum au fost începuturile blogului tău și ce te-a determinat să-l faci?

Citesc de când mă știu, însa abia recent mi-am făcut curaj să și scriu. Mi-a fost teamă că lumea nu va aprecia ideile mele, că poate voi fi prea directă sau nu voi reuși să transpun adevăratele mele gânduri. Și acum îmi e teamă, dar mi-am dat seama că nu trebuie să ne lăsăm învinși de teamă, ci să facem ce ne dorim, să avem curaj.

Lumea cărților e una frumoasă, mi-am dorit să o pot impărtăși și cu ceilalți. Mai stangace, mai fără experiență sau fără cuvinte pompoase, pur si simplu să transmit gândurile mele.

11. Un gând pentru bloggerii de literatură.

Continuați! Indiferent dacă aveți o zi proastă sau considerați ca munca voastră e în zadar, continuați! Și nu uitați să zâmbiți în timp ce o faceți! :)




Și acum că am răspuns tuturor întrebărilor, e timpul pentru nominalizări:

1. Reading Addict

2. Healthy Reading

3. The land of books

4. DorinaDanila.com

5. Bibliophile Mystery

6. Carti Alese

7. When the rain falls

8. The beauty of books

9. Anddeea

10. Blog pentru suflet

11. Jurnalul unei cititoare



Și acum întrebările:

1. Care a fost ultima carte citită? V-a plăcut?

2. Care este genul vostru preferat?

3. Ce editură preferați?

4. Citiți și în alte limbi? De ce?

5. Dacă ar fi să trăiți acțiunea unei cărți, ce ați alege?

6. Terminați o carte chiar dacă nu vă place?

7. Alegeți doar după copertă sau aveți nevoie de documentare?

8. Care este romanul vostru clasic preferat?

9. Carte sau ecranizare? Care vi se par mai reușite?

10. Dacă ați scrie o carte, ce gen ar fi?

11. Ce vă determină să continuați, în fiecare zi?

Aștept cu drag răspunsurile voastre! :)




duminică, 18 octombrie 2015

Ispitirea unui înger - Mary Balogh





Când disperarea te face sa iei masuri extreme, apare seducția. De la seducție la dragoste nu e decât un pas, pe care Cassandra și Stephen nici nu iși dau seama când îl fac.

Cassandra este o văduvă denigrată de întreaga societate. I se spune "Ucigașa cu toporul", fiind acuzată că și-ar fi ucis soțul, fără vreo dovadă concretă, însă. Se află într-o situație disperată, fără nici o posibilitate materială de a avea grijă de ea și de cele două servitoare (și prietene) ale ei.

Se hotărăște să își gasească un protector, care să o plătească pentru serviciile ei, pe scurt, să devină curtezană. Îl alege pe Stephen Huxtable, conte de Merton, care va fi îngerul ei păzitor.

Într-un moment de dorință, orbit de frumusețea Cassandrei, Stephen cedează și acceptă. Conștiința sa și firea sa bună nu îl lasă să continue, ajutând-o pe Cass cu bani, însă dorind să fie prieteni, să se cunoască.

Dar, cum știm cu toții, de la atracție până la iubire e un pas foarte mic. Cine e seducător și cine va fi sedus? Ale cui sunt regulile jocului?

Ce taină îi mistuie sufletul Cassandrei, încât nu mai primește lumina în viața ei? Ce suferințe au marcat-o și au facut-o să devină cinică și neîncrezătoare?

Cartea face parte din colecția Cărți Romantice și este al patrulea volum din Seria Huxtable Quintet.

miercuri, 14 octombrie 2015

Câștigător concurs în colaborare cu Editura Nemira


Gata și concursul unde puteați câștiga un exemplar din Cei 100, oferit de Editura Nemira.

Vă mulțumesc pentru participarea în număr atât de mare, pentru recomandările nesperat de multe, pentru like-urile de la prieteni, pentru încrederea acordată.

Au fost 178 de înscrieri, cu tot cu șansele suplimentare pe care le-ați adunat (la comentariul fiecăruia puteîi vedea numerele cu care ați intrat în concurs).


Numarul 128 este Laura Ștefoni. 

Felicitări!!!!

Aștept datele date într-un mesaj privat pe pagina de Facebook, până pe data de 20 octombrie.

De asemenea, pentru că a recomandat pagina atâtor persoane și un numar foarte mare a și dat like (52), exemplarul meu, primit de către editură, va merge la Emanuela Bercaru.

Felicitări! Aștept și datele tale. :)

Vă mulțumesc, încă o data, și vă aștept în continuare să mă citiți, cu speranța că îmi veți da sugestii și îmi veți spune ce anume vă place și ce nu. :)

O zi plină de lecturi frumoase!




Casandra - Christa Wolf


Iat‑o pe fiica regelui troian Priam, vestita profetă Casandra, sosind în faţa porţilor cetăţii Micene în carul cu prizonieri al eroului grec Agamemnon. Ştie că va fi ucisă înainte de asfinţitul soarelui şi îşi rememorează viaţa, o existenţă excepţională pentru o femeie a acelor vremuri, ce culminează în momente de o intensitate şi un dramatism emoţionant. Christa Wolf imaginează biografia fascinantă a unei figuri feminine atât de controversate din mitologia antică, reuşind să ne facă să o simţim ca pe o contemporană a noastră.






Ce pot să vă spun despre Casandra, care să descrie exact această carte? Am pătruns in mitologia antică, in dedesubturile războiului dintre greci și troieni, în mintea oamenilor de atunci, oameni superstițioși, dedicați în întregime zeilor lor.

În drum spre moarte, Casandra își rememorează viața. Este o incursiune minunată în acea lume total diferită de a noastră, în care razboiul și supremația este scopul suprem, indiferent de sacrificii, indiferent de câți oameni trebuie sa moară pentru asta.

Înzestrată de zei cu darul profeției, Casandra este un personaj important al acelor timpuri. Fiică a regelui troian, Priam, ea are vise premonitorii, prin care încearcă să îsi salveze neamul de la pieire. Însa orgoliile mult prea mari nu ii lasă să o asculte, fiind considerată nebună.

Îsi vede toți apropiații murind, rând pe rând, își vede dragostea vieții plecând, vede cum fiecare decizie prost luată îi duce spre pieire. Știe care va fi deznodământul și își așteaptă sfârșitul.

Am văzut o altă față a Calului Troian, a povestei cu Elena, cea mai frumoasă femeie din lume, a lui Ahile. 

Sincer, mă așteptam să citesc greu cartea, având in vedere ca nu are deloc dialog si, după cum v-am mai povestit, nu prea imi plac acest gen de cărți. Spre uimirea mea, chiar s-a citit foarte ușor, povestea a decurs lin, a avut un fir ușor de urmat. Per total, mi-a plăcut.

Mulțumesc Editurii Univers pentru carte, pe care o puteți comanda de aici.

sâmbătă, 10 octombrie 2015

Magicienii - Lev Grossman


Am primit Magicienii de la Editura Nemira, pentru recenzie. Pe tot parcursul cartii, mi-am adus aminte de copilarie, de Harry Potter si de Cronicile din Narnia. Spre deosebire de Harry Potter, in Magicienii am gasit un univers al adultilor, al exceselor din toate punctele de vedere, al nefericirii personajelor, al neimplinirii.

Quentin a fost mereu un adolescent nefericit, deprimat, care nu stie ce isi doreste si are vise pe care, pe masura ce si le indeplineste, nu il mai multumesc. Mereu in cautarea fericirii, uneori pare ca se complace defapt in situatia jalnica in care se afla, cu fiecare pas gresit pe care il face.

La 17 ani, ii este indeplinit unul din cele mai mari vise: este admis la o scoala de magie. Desi ar fi trebuit sa fie multumit de viata lui, Quentin se pierde in alcool, nopti nedormite si nefericire. Sa fii vrajitor nu e ce isi imagineaza el, ci presupune multa tehnica si multa sarguinta.

" Dar sa va spun un lucru: eu cred ca sunteti magicieni, pentru ca va simtiti nefericiti. Un vrajitor e puternic cand infrunta durerea. El percepe diferenta dintre fata reala a lumii si cea pe care si-ar dori el sa i-o dea. Sau ce aveati impresia ca e chestia aia din pieptul vostru? Un magician e tare pentru casufera mai mult ca ceilalti. Rana lui ii da forta. Majoritatea oamenilor isi duc toata viata chinul pe dinauntru, pana ce-i pun capat prin alte metode sau pana ce sunt ei rapusi. Dar voi, prietenii mei, ati gasito alta cale: o modalitate de a folosi durerea. Sa o ardeti drept combustibil, pentru lumina si caldura. Ati invatat sa infrangeti lumea ce a incercat sa va doboare."

Impreuna cu Josh, Eliot, Janet, Penny si Alice, formeaza un grup excentric, mereu in cautare de ceva nou, mereu la limitele extreme ale tuturor viciilor si incercarilor.

Dupa ce termina cei 5 ani de colegiu, afla ca taramul Fillory, de care au fost cu totii incantati, din cartile care le-au modelat copilaria, exista cu adevarat. Reusesc sa ajunga acolo si nimeresc intr-o lume complet diferita, magica, in care creaturile ciudate sunt la ele acasa si ei isi dau seama ca scoala nu i-a pregatit pentru situatiile de acest gen.

Romanul este unul pe alocuri socant, brutal. Personajele sunt atipice, fiecare cu problemele si nefericirea lui. Magia i-a adunat cumva, impreuna, concentrandu-se asupra unei puteri de acest gen, pentru a isi alunga si a isi atrage, in acelasi timp, nefericirea.

Fiecare alegere, gresita sau corecta, trebuie sa si-o asume, dar inca nu au invatat cate consecinte pot avea alegerile lor, pana in clipa cand a fost prea tarziu.

Ura, suferinta, inteligenta sclipitoare, deziluzii, reusite... le gasiti pe toate.

Magicienii este primul volum al seriei Magicienii, formata din 3 carti.


marți, 6 octombrie 2015

Expertul seducator - Christina Lauren


Multumesc, Diverta, pentru aceasta carte. Citisem Ticalosul seducator si Strainul seducator si abia asteptam sa apara si Expertul seducator.

Pot spune ca mi-a placut la fel de mult ca si celelalte doua volume, poate chiar mai mult, pe alocuri. Povestea dintre tocilara Hanna si afemeiatul Will m-a tinut pe jar, a avut sare si piper.

Pentru ca se cufunda doar in munca, la cei 24 de ani ai sai, Hanna este impinsa de la spate de catre familie sa socializeze, sa aiba si o viata personala. Solutia pe care i-o propune fratele sau, Jensen, este sa il sune pe Will, prietenul lui cel mai bun, care ar putea-o ajuta sa se descurce si in lumea dinafara laboratorului.

Ce nu stie Jensen este ca Will a fost subiectul viselor si pasiunilor Hannei, in perioada adolescentei. Cand intalneste acum un Will matur, de 31 de ani, ii va fi greu sa faca distinctia intre acum si atunci.

Dar, cum niciodata planurile nu se potrivesc, intre Hanna si Will apare ceva mai mult decat o simpla prietenie, atractia reciproca fiind mai puternica decat orice ganduri ar mai avea.

" Iar cand mi-a soptit la ureche ce minunat aratam, de unde ma privea el, si cata nevoie avea de mine, mi s-a parut ca inima o sa imi iasa din piept."

Cartea este una erotica, plina de scene interzise, dar, in acelasi timp, e o poveste de dragoste frumoasa, furtunoasa. 

" Cand se uita la mine astfel, cand vocea ei devenea ragusita si linistita, eram pierdut. Nu era doar o atractie fizica intre noi. Bineinteles ca mai fusesem atras de femei si inainte. Insa cu Hanna era ceva mai mult, un soi de chimie in sangele nostru, ceva intre noi care plesnea si crapa, care ma facea intotdeauna sa vreau un pic mai mult decat puteam lua. Ea imi oferise prietenia, eu ii doream corpul. Ea imi oferise corpul, eu doream sa-i stiu gandurile. Ea imi oferise gandurile, eu ii doream inima."

Mi-a placut de Will, pentru siguranta de care a dat dovada si pentru ca, desi era considerat un crai, a stiut sa aprecieze ce are.

La Hanna mi-a placut sinceritatea ei si felul direct de a spune lucrurilor pe nume.

Mi-a placut ca in poveste au aparut si cuplurile din cartile anterioare (Chloe si Bennet si Sara si Max), la fel de bine inchegate cum mi le aminteam.

Daca vreti sa cititi cartea, o puteti achizitiona de aici.

Cartea este volumul 3 din seria Beautiful Bastard.