Malad - Alexandru VoicescuAm primit cartea pentru recenzie, de la autor, Alexandru Voicescu, caruia ii multumesc.

Descriere

"În timpul lansării noului produs al companiei high tech la care este angajat, Andrei, art director român stabilit în Elveţia, experimentează o viziune inexplicabilă, indusă de un desen al misterioasei Ioana. Încercând să afle identitatea acesteia și legătura dintre ei doi, devine implicat în acţiunile unui grup de artişti underground dintr-o reţea cosmopolită, grup care duce la extrem învăţăturile mentorului lor. Acuzat de crimă, trebuie să fugă. Este ghidat de Eliza, o tânără care pare să cunoască îndeaproape motivele ce i-au schimbat viaţa normală şi aproape anostă de până atunci. Pe parcursul a numai câtorva zile, Andrei realizează că adevărurile pe care le ştia despre propria persoană sunt doar o mică parte a unui puzzle care îl poartă fără voia lui prin Praga, Lausanne, Milano și un izolat sat din Banatul sârbesc.

În Malad, realitatea se întrepătrunde cu oniricul, ştiinţa cu alchimia, religia cu fanatismul, iar existenţa obiectivă se dovedeşte doar o umbră a unui alt substrat, mai adânc şi mai improbabil de conştientizat, unde moartea şi decadenţa sunt catalizatori reci ai destinului. În cele din urmă, iubirea poate să fie salvarea. Sau distrugerea, deopotrivă."


Parerea mea

Romanul este situat intre realitate si mit, intre stiinta si necunoscut, intre obiectiv si subiectiv.

Andrei se simte atras de Ioana Duna, in timpul unei prezentari la compania W., la care lucreaza. Dar cand ea dispare misterios, el porneste in cautarea ei, avand astfel parte de niste experiente pe care nu si le putea imagina, mai presus de stiinta si de intelegere, mai presus de ratiune.

Dupa ce lesina, intr-un teatru macabru, in timp ce o cauta pe Ioana, are parte de noi experiente, din ce in ce mai ciudate. Se trezeste 10 zile mai tarziu, in spital, fiind acuzat de uciderea Ioanei.

Eliza il ajuta sa fuga de politie si sa inteleaga ca e altfel decat ceilalti oameni normali, ca e "un dezastru genetic". Afla ca este capabil sa faca multe lucruri pe care pana acum nici nu si le putea imagina, si, impreuna cu Eliza, porneste spre o noua viata.

Romanul este ciudat, dar nu in sensul rau, ci diferit. Trebuie sa fii deschis la minte pentru a putea percepe realitatea din Malad si, chiar si asa, iti pui intrebari dupa ce inchizi cartea, nu stii ce sa crezi.

Sfarsitul e abrupt, lasand cititorul sa isi imagineze continuarea.

Puteti achizitona cartea de aici.

Cartea a fost publicata la Editura Herg Bernet.


Etichete: , , ,