Pandemonium - Lauren Oliver



"Vechea mea viata nu mai exista. Dar si vechea Lena e moarta. Am ingropat-o. Am lasat-o dincolo de gard, in spatele unui zid de fum si flacari."

Acum ceva timp, va povesteam de aventurile Lenei intr-o lume goala, fara iubire (gasiti recenzia la prima parte a seriei Delirium aici). Abia asteptam sa citesc si continuarea, viata Lenei in Salbaticie. Multumesc Editurii Nemira pentru aceasta carte, care m-a tinut cu sufletul la gura.

La finalul volumului anterior, Lena si Alex incearca sa fuga in Salbaticie. Din pacate, doar Lena reuseste sa treaca dincolo de gard, Alex sacrificandu-se pentru a o salva pe ea. Plina de rani si extenuata, Lena crede ca nu va rezista mult. Insa, norocul e de partea ei, si este salvata de catre Raven.

Daca viata pana acum i se parea grea, acum trebuie sa invete sa supravietuiasca in Salbaticie. Sufera de foame si frig, munceste pana la extenuare si incearca sa se integreze printre ceilalti locuitori ai taberei. Fantoma lui Alex o urmareste peste tot, gandul la el o tine in viata, speranta ca se vor regasi candva.

Totul aici e o lupta pentru supravietuire si Lena invata sa lupte pentru ceea ce vrea, dar, din pacate, invata sa urasca, sa ucida, sa isi piarda inocenta. Vede murind oamenii de langa ea si invata sa ii lase in urma.

Dupa o perioada de acomodare, Raven si Tack hotarasc ca Lena sa faca parte din Rezistenta, asa ca o pun sa se infiltreze in AFD (America fara Deliria). La o manifestare de mare amploare a AFD, este rapita, impreuna cu Julian (fiul fondatorului AFD).

Cateva zile in captivitate ii fac sa se priveasca altfel decat pana acum, sa fie in aceeasi tabara. Se apropie, se cunosc si Lena isi da seama ca poate simti din nou, dupa moartea lui Alex. Fara sa vrea sau sa isi dea seama, se indragostesc unul de altul, au nevoie unul de altul.

Reusesc sa evadeze cu greu, doar pentru a fi prinsi din nou, pentru ca, bineinteles, lumea trebuie sa scape de cei infectati, indiferent de situatie. Lena este pusa din nou fata in fata cu moartea, lucru mult prea des in ultima perioada.

"Sunt plina de o furie oarba, o furie care ma face sa vreau sa scuip. Pentru ei, e rutina. Vor merge acasa la sfarsitul zilei, la casele lor ordonate, la familiile lor ordonate si nu isi vor aminti de fata pe care au vazut-o dand din picioare si tipand in timp ce era tarata, probabil, spre moarte."

"Intreaga lume se deschide in jurul meu ca o pleoapa: pentru o clipa, totul se intuneca. Ma prabusesc. Urechile mele vajaie; am fost trasa intr-un tunel, un spatiu plin de presiune si haos."

Pandemonium este al doilea volum al seriei Delirium. Puteti sa o achizitionati de pe Editura Nemira, cu 45% reducere.

Etichete: , , , , ,