Parteneri

duminică, 30 august 2015

Outlander: Calatoarea - Diana Gabaldon


De celebrul serial Outlander am auzit cu totii, asa ca, inainte de a ma uita la el, am preferat sa citesc intai cartile.

Calatoarea a aparut la Editura Nemira si este prima din seria de 8 carti, care au facut-o celebra pe Diana Gabaldon.


Claire a lucrat pe timpul razboiului, ca si asistenta medicala. Pentru a scapa de amintirile groaznice si pentru a il cunoaste mai bine pe sotul ei, Frank, pleaca in Scotia pentru a isi petrece cateva zile linistite. Doar ca, pentru Claire, numai linistite nu sunt.

Dupa ce paseste prin niste pietre magice, Claire se intoarce in timp, in anul 1743 (cu 200 de ani in urma). Prinsa intre 2 lumi diferite, Claire trebuie sa se adapteze, pentru a supravietui, chiar inainte de a pricepe ce se intampla.

Nimereste in mainile stramosului lui Frank, un om hain, cunoscut pentru cruzimea sa. Este salvata, in schimb, de membrii clanului MacKanzie, dar obligata sa mearga cu ei, impotriva vointei ei.

Acolo il intalneste pe James Frazer, razboinicul scotian cu care va fi fortata de imprejurari sa se casatoareasca.


Insa, James o face sa isi piarda mintile, sa isi piarda sufletul si sa sa chinuie intre fidelitatea fata de Frank si dragostea tot mai mare fata de James.

Incearca de mai multe ori sa fuga, sa se intoarca in lumea ei, dar niciodata nu reuseste. Insa, cand ii marturiseste lui James adevarul, acesta o crede si chiar o ajuta sa se intoarca " acasa". Dar deja dragostea dintre cei doi este prea mare si Claire nu il poate parasi pe Jamie, renuntand la viata ei dinainte si alegand sa ramana cu el.

O alegere grea, pentru ca o asteapta o viata total diferita, in care tortura, vrajitoria si legendele sunt la ele acasa, in care e neputincioasa in fata multor lucruri si multor oameni, dar totusi, o viata fericita alaturi de Jamie.


Romanul este extraordinar, am savurat cele 800 de pagini. Nu ii lipseste nimic: de la actiune, dragoste si ura, magie, istorie, traditii, medicina. Pagina cu pagina, abia asteptam sa aflu mai departe povestea lui Claire si a lui Jamie.

Personajele au fost atat de umane, incat aproape ca ii vedeam langa mine, ii auzeam vorbind si tachinandu-se, ii simteam suferind si bucurandu-se.

" -Îți pare rău că nu te-ai însurat cu o fată din partea locului? am întrebat, cochetând.
- Dacă tu crezi că o să spun da în timp ce tu stai în fața mea cu o foarfecă de grădinărit în mână, a remarcat el, înseamnă că ai o părere foarte proastă despre inteligența mea. "

Claire este inteligenta, determinata si directa, pe cand Jamie este incapatanat ca un catar, un romantic ascuns in corpul unui razboinic, care a trecut prin multe. Amandoi au un simt al umorului care m-a facut sa zambesc, de multe ori, replicile dintre ei fiind savuroase.

Cei doi trec prin atat de multe intamplari groaznice impreuna, incat am stat cu inima cat un purice, de fiecare data cand lucrurile luau o intorsatura mai proasta.

Finalul a fost ca o zi de ploaie, binevenita dupa seceta. :)



Calatoarea este primul volum din Seria Outlander. Puteti achizitiona cartea, publicata la Editura Nemira, de aici.

luni, 24 august 2015

Sub luna de sofran - Nicole C. Vosseler



Primita de la Diverta si recomandata de voi, Sub luna de sofran a fost o carte uimitoare.

Am senzatia ca tocmai m-am intors dintr-o calatorie prin Orient, in care Arabia si India, cu parfumurile si frumusetile lor, imi sunt la fel de cunoscute ca si personajelor povestii.

Am tras de carte cat mai mult, nu pentru ca nu mi-a placut, ci pentru a savura cat mai mult descrierile minunate, pline de culoare, miros si miscare.

A fost una din putinele carti la care abia asteptam sa citesc o descriere (de obicei nu prea am rabdare cu descrierile lungi), pentru a ma simti cat mai aproape de acele locuri pline de mister, de senzualitate, pentru a lua parte la obiceiurile localnicilor, pentru a simti aroma mancarurilor excentrice, pentru a ma invalui in parfumul vesmintelor colorate.

A fost un roman complex, cu multe personaje si multa actiune, care a urmarit viata Mayei inca decand era o copila, pana la batranete.

Nu e greu sa povestesc actiunea...si parca nu imi gasesc cuvintele potrivite.

Existenta Mayei este marcata, inca de la 9 ani, de Richard, un student al tatalui sau. Cand acesta pleaca in expeditii, ii povesteste Mayei, in scrisori, despre toate locurile pe care le vede, inducandu-i, astfel, dorinta de libertate si de a sti cat mai mult.

Indragostita de el, Maya spera ca se va intoarce la ea si vor pleca impreuna in lume. Insa, cand Richard ii taie aripile, Maya sufera si isi gaseste alinarea in Ralph, prietenul fratelui sau, Jonathan, ofiter in armata britanica.

Crezand ca il iubeste si vazand ca parintii se impotrivesc unei casatorii cu el, la 20 de ani, Maya fuge cu Ralph, sperand ca o asteapta o viata plina de aventuri. Tot ceea ce gaseste, in schimb, este o viata  nefericita, in Aden, un loc groaznic, unde ea si Ralph isi dau seama ca nu se cunosc aproape deloc si se indeparteaza din ce in ce mai mult.

Dupa o viata nefericita, isi doreste sa plece inapoi la familia sa, mai ales ca fratele ei este ucis pe front, unde era medic. Ii era dor pana si de Angellina, sora sa superficiala, deoarece viata cu Ralph era tot mai de nesuportat.

Nu mai apuca insa sa plece, deoarece este rapita de beduini, pentru a fi folosita ca si moneda de schimb, in favoarea sultanului din Ijar.

Abia acum, in aceste conditii groaznice, Maya afla ce inseamna sa iubesti cu adevarat, datorita lui Rashad, capetenia tribului care a rapit-o. Cei doi sunt suflete pereche, insa isi dau seama ca nu au nici un viitor impreuna.

Dupa o aventura de proportii, Rashad o ajuta sa fuga si petrec 2 nopti de neuitat, 2 nopti cat pentru o viata de om, 2 nopti pe care nu le vor uita niciodata.

Maya este inapoiata englezilor si, implicit, sotului ei, si Rashad urmeaza sa fie judecat pentru faptele lui.

Cand isi da seama ca este insarcinata cu copilul lui Rashad, Maya stie ca macar asa isi va aminti de el si de dragostea lui. Stie ca nu mai poate suporta viata cu Ralph si ca isi va creste copilul singura si parintii o sustin, viata revenind la normal.

Se muta la Cairo, impreuna cu matusa sa, Elizabeth, care a sustinut-o mereu, unde scrie carti si face traduceri si isi creste baiatul, asa cum poate mai bine.

Dar oare ce ii va rezerva viitorul frumoasei Maya? Va ramane singura sau isi va gasi din nou dragostea? Este Rashad mort, asa cum crede ea?


Stiu ca am scris mult...si parca simt ca nu am spus nimic, ca nu am reusit sa redau nici macar putin din frumusetea cartii. Chiar va recomand din toata inima sa o cititi, este o lectura uimitoare.

O puteti achizitiona de aici.

vineri, 21 august 2015

10.000 de vizualizari - 10 premii (Concurs) INCHEIAT

UPDATE: Castigatorii concursului ii puteti gasi aici.




10.000 de vizualizari!!!!

Multumesc, sunteti minunati!

Pentru ca un asa record merita sarbatorit cum trebuie, Portia de Citit, impreuna cu Editura Diamant, sponsorul acestui concurs, ofera 10 premii.

Fiecare premiu consta in 2 puzzle-uri, pentru copii.

Reguli de participare:
- like Portia de citit
- like Editura Diamant
- share acestei postari
- comentariu la aceasta postare, cu tag 3 prieteni, carora le-ar placea sa castige premiul

Pentru ca sunt 10 premii, durata va fi de o luna. Aveti timp sa va inscrieti, pana pe 21.09.2015, urmand sa aleg castigatorii pe data de 22.09.2015, prin tragere la sorti.

Mult succes!

joi, 20 august 2015

Ziua Mortilor - Cees Nooteboom


Descriere

"Un regizor olandez de documentare filmează lucruri socotite de ceilalţi banale şi neinteresante, într‑un Berlin care poartă, asemenea lui, o tragică urmă a trecutului. Existenţa lui în mijlocul unui grup pitoresc de prieteni – care amestecă discuţiile despre artă şi istorie cu ospeţe la fel de spectaculoase – este tulburată de apariţia unei femei misterioase. 

Cineastul încearcă atunci să unească toate acele cadre vagi şi să dea sens propriei sale vieţi, iar povestea de dragoste se inserează în întinsa meditaţie asupra istoriei şi amintirii care este romanul lui Nooteboom."


Parerea mea

Arthur Daane este personajul principal al romanului. Dupa ce, in urma cu 10 ani, fiul si sotia ii mor intr-un accident aviatic, Arthur isi petrece intreaga viata hoinarind, fara un scop anume, fara sa aiba un loc al lui.

Un regizor excentric, un bun observator al firii umane si al locurilor din jur, Arthur se considera un om liber, care poate face ceea ce vrea, insa libertatea este o povara, uneori.

Momentul in care iese din amorteala este cel in care intalneste o tanara intriganta, pe care simte nevoia sa o protejeze de traumele prin care a trecut. Astfel, dragostea vine pe nepregatite si il face sa prinda din nou radacini.

Cartea nu a fost tocmai printre preferatele mele, deoarece povestea nu a curs lin, ci uneori a fost incoerenta, cu multe intreruperi, cu descrieri lungi si dialoguri la fel de lungi. Eu prefer romanele mai clasice, cu actiune si cu dialog si mai putin pe cele abstracte.

Este mai mult un roman filozofic, discutiile dintre personaje sunt intelectuale, niste meditatii asupra problemelor de viata si moarte, istorie, arte.

Cu siguranta, romanul este unul minunat pentru iubitorii de abstract si de discutii filozofice, asa ca nu ezitati sa il cititi.

Cartea a aparut la Editura Univers si o puteti achizitiona de aici.







Colaborator nou - Diverta

Blogusorul meu creste usor, usor, datorita voua. Va multumesc pentru incredere. :)

De asemenea, le multumesc colaboratorilor mei, care m-au sustinut inca de la inceput (adica acum 2 luni jumatate). 

De azi, Diverta se numara printre colaboratorii mei. Multumesc pentru carti, abia astept sa le citesc!





  Pazitoarea tainei poate fi achizitionata cu 33% reducere.




Sub luna de sofran poate fi achizitionata cu 45% reducere.

Ce spuneti, de care sa ma apuc prima? :)

Vise Spulberate - Phillipa Fioretti


Aparuta la Editura Nemira, Vise spulberate este o carte pe care o simti, care te indeamna sa visezi si sa iubesti. Este un amalgam de trairi si sentimente.

Lily si William sunt la inceputurile unei relatii care se anunta a fi frumoasa, cu planuri mari de viitor. Totul se schimba insa, cand Poppy (sora lui Lily) gaseste o scrisoare prin care afla ca au rude de care nu stiau.

Ii intalnesc astfel pe Stephen si pe fiul sau, Andy si viata lor nu va mai fi niciodata la fel. Cand erau pe punctul de a pleca la Roma, Andy il acuza pe William ca l-a otravit pe tatal sau si ca i-a furat o bucata de marmura foarte valoroasa.

Urmeaza o perioada grea pentru Lily si William si trebuie sa se confrunte cu toate problemele de la distanta. William e in Roma si Lily ramane in Australia, unde trebuie sa se confrunte cu acuzatiile varului sau, dar si cu nebunia acestuia.

Comunicarea dintre cei doi este foarte proasta, astfel ca ajung sa creada unul despre altul ca si-au gasit pe altcineva. Problemele cu care se confrunta par sa nu se mai termine si singuratatea ii determina sa faca si sa spuna lucruri pe care le regreta.

Cand Lily se hotaraste sa mearga in Italia sa il ajute pe William sa scape de inchisoare, ajunge sa fie rapita de Andy, care le-a inscenat toata situatia.

Cum vor iesi din situatia limita si ce vor reusi sa faca? Va face William inchisoare pe nedrept sau vor reusi sa dovedeasca cine e vinovatul? Isi vor rezolva neintelegerile?

Actiunea cartii a fost una alerta, care m-a tinut in suspans. Mi-au placut mult locatiile alese (Sydney, Roma, Napoli, Paddington), am simtit aroma cafelei italiene si m-am plimbat prin locurile minunate odata cu personajele.

Mi-au placut replicile pline de umor dintre cei doi, chiar si cand se certau. Au fost niste personaje dragi mie, reale, pe care sigur le voi tine minte. :)


"- Lily, ma iubesti?
Strangandu-l in brate, ea a raspuns:
- Atat de mult ca ma sperie.
- Nu fi speriata, a soptit el cu buzele lipite de gatul iubitei. Unul dintre noi trebuie sa fie curajos.

Lui Lily ii era teama de iubire, iar William o intelegea prea bine, caci era el insusi infricosat. Nu simtise niciodata cu adevarat teama de a pierde pe cineva drag.
O intelesese, dar nu pe deplin. Acum, sentimentul geaman si dezolant al dragostei se apropia sovaielnic."

Cartea o puteti achizitiona de aici, cu 30% reducere.

sâmbătă, 15 august 2015

Castigator carte "O femeie de succes" - Pamela Morsi



A venit momentul sa anunt castigatorul concursului "O femeie de succes" - Pamela Morsi.

Au fost 39 de participanti. Va multumesc tuturor pentru participare si va astept si la urmatoarele concursuri!




Andreea Luiza, ai castigat cartea! Felicitari!

Astept un mesaj pe pagina de facebook, pana pe data de 18.08, cu adresa la care sa iti expediez premiul!

joi, 13 august 2015

Maresi. Cronici din Manastirea Rosie - Maria Turtschaninoff




Daca ati putea detine o cunoastere atat de mare incat sa schimbati lumea, ce ati face cu ea?

Maresi este doar o fetita cand ajunge la Manastirea Rosie, un loc plin de mister, un loc magic, in care Cunoasterea este telul suprem.

Fiind un loc de refugiu pentru fete din intreaga lume, Manastirea Rosie este un loc mistic, unde picior de barbat nu trebuie sa calce, unde fetele sunt pazite de puteri supraomenesti si Binele si Raul se imbina la orice pas.

Povestea lui Maresi este una despre prietenie, mai presus de orice. Cand Jai vine la Manastire, cele doua devin nedezlipite, ca doua surori. Traumele prin care au trecut le-au facut sa fie din ce in ce mai unite, fiecare din ele sa devina umbra celeilalte.

Camera Comorii (biblioteca) este locul preferat al celor doua prietene, unde timpul pare sa se scurga altfel, unde magia se impleteste cu realitatea si legendele prind viata.

Cand tatal lui Jai vine dupa ea, impreuna cu alti barbati, pentru a o omori, totul se schimba brusc. Manastirea isi apara protejatele si fortele naturii se dezlantuie asupra lor.

Dar oare vor reusi doar niste fete sa ii tina departe pe cei dornici de sange?

Cartea a fost minunata, intr-un mod tulburator. Te face sa te intrebi ce stii defapt despre viata? Cat de mult iti este dat sa cunosti? Cum te poate schimba o prietenie?

Multumesc Editurii Univers, pentru inca una din cartile frumoase pe care am avut ocazia sa le citesc.

Puteti sa achizitionati cartea de aici.

marți, 11 august 2015

Pandemonium - Lauren Oliver



"Vechea mea viata nu mai exista. Dar si vechea Lena e moarta. Am ingropat-o. Am lasat-o dincolo de gard, in spatele unui zid de fum si flacari."

Acum ceva timp, va povesteam de aventurile Lenei intr-o lume goala, fara iubire (gasiti recenzia la prima parte a seriei Delirium aici). Abia asteptam sa citesc si continuarea, viata Lenei in Salbaticie. Multumesc Editurii Nemira pentru aceasta carte, care m-a tinut cu sufletul la gura.

La finalul volumului anterior, Lena si Alex incearca sa fuga in Salbaticie. Din pacate, doar Lena reuseste sa treaca dincolo de gard, Alex sacrificandu-se pentru a o salva pe ea. Plina de rani si extenuata, Lena crede ca nu va rezista mult. Insa, norocul e de partea ei, si este salvata de catre Raven.

Daca viata pana acum i se parea grea, acum trebuie sa invete sa supravietuiasca in Salbaticie. Sufera de foame si frig, munceste pana la extenuare si incearca sa se integreze printre ceilalti locuitori ai taberei. Fantoma lui Alex o urmareste peste tot, gandul la el o tine in viata, speranta ca se vor regasi candva.

Totul aici e o lupta pentru supravietuire si Lena invata sa lupte pentru ceea ce vrea, dar, din pacate, invata sa urasca, sa ucida, sa isi piarda inocenta. Vede murind oamenii de langa ea si invata sa ii lase in urma.

Dupa o perioada de acomodare, Raven si Tack hotarasc ca Lena sa faca parte din Rezistenta, asa ca o pun sa se infiltreze in AFD (America fara Deliria). La o manifestare de mare amploare a AFD, este rapita, impreuna cu Julian (fiul fondatorului AFD).

Cateva zile in captivitate ii fac sa se priveasca altfel decat pana acum, sa fie in aceeasi tabara. Se apropie, se cunosc si Lena isi da seama ca poate simti din nou, dupa moartea lui Alex. Fara sa vrea sau sa isi dea seama, se indragostesc unul de altul, au nevoie unul de altul.

Reusesc sa evadeze cu greu, doar pentru a fi prinsi din nou, pentru ca, bineinteles, lumea trebuie sa scape de cei infectati, indiferent de situatie. Lena este pusa din nou fata in fata cu moartea, lucru mult prea des in ultima perioada.

"Sunt plina de o furie oarba, o furie care ma face sa vreau sa scuip. Pentru ei, e rutina. Vor merge acasa la sfarsitul zilei, la casele lor ordonate, la familiile lor ordonate si nu isi vor aminti de fata pe care au vazut-o dand din picioare si tipand in timp ce era tarata, probabil, spre moarte."

"Intreaga lume se deschide in jurul meu ca o pleoapa: pentru o clipa, totul se intuneca. Ma prabusesc. Urechile mele vajaie; am fost trasa intr-un tunel, un spatiu plin de presiune si haos."

Pandemonium este al doilea volum al seriei Delirium. Puteti sa o achizitionati de pe Editura Nemira, cu 45% reducere.

Colaborator nou + Concurs - Quasar, de Ana Manescu INCHEIAT

UPDATE : Concursul a luat sfarsit. Castigatorul il puteti vedea aici.


Cum altfel putem promova literatura romaneasca, decat citind-o? 

Ana Manescu, o scriitoare tanara si entuziasta, mi-a trimis 2 exemplare din volumul sau de povestiri scurte, Quasar. Unul este pentru mine, unul pentru voi (ambele cu autograf).



Ce puteti face pentru a castiga?

- Like paginii Ana Manescu
- Like paginii Portia de Citit
- Share public acestei postari
- Pentru o sansa in plus, urmariti blogul prin GFC, apasand butonul Inscrieti-va pe acest blog si scrieti-mi un comentariu pe blog sau la postarea de pe Facebook, cu numele cu care ma urmariti.

Concursul va dura pana la sfarsitul lunii, urmand sa extrag castigatorul pe data de 01.09.2015.


luni, 10 august 2015

Carti noi si surprize placute de la Editura Univers si Editura Diamant


Se spune ca ziua buna incepe de dimineata....la mine incepe cu un aviz. :) Cand deja am gasit 2, ziua mea a devenit minunata. 

Editura Univers mi-a trimis 3 carti pentru recenzii. Abia astept sa le citesc si sa va povestesc despre ele. Pana atunci, puteti gasi mai multe detalii aici.




De asemenea, am primit un colet maaare de la Editura Diamant, pentru urmatorul concurs, care va incepe saptamana viitoare. Nu vreau sa va dau prea multe detalii, ce va pot spune e ca sunt mai multe premii si de ele se vor bucura copiii.

Fiti pe faza, va urma...

duminică, 9 august 2015

Pe urmele unui canibal - Christofor Black



Nu mai citisem de mult timp un roman politist, asa ca, zilele astea, m-am delectat cu unul.

Romanul a avut o actiune alerta, chiar am avut senzatia ca ma uit la un thriller.

"Dintosul", un criminal in serie care isi ucide victimele cu dintii (de unde si porecla), evadeaza din inchisoarea de maxima securitate unde este inchis, doar pentru a se razbuna pe detectivul care l-a inchis, batranul Mark.

Il omoara pe prietenul lui Mark si il anunta, prin biletele, ca "va muri pe rand". Mark incepe ancheta si porneste pe urmele Dintosului, impreuna cu partenerul sau, Franck, un Don Juan veritabil.

Imediat ce si nepoata lui Mark este rapita, treburile se precipita si se transforma intr-o vanatoare in care nu se stie cine este vanator si cine vanat.

Ajungand in Italia, cei doi il gasesc pe Dintos, doar pentru a-l pierde din nou, impreuna cu noua lor partenera, frumoasa Ornella.

Vor ajunge la timp sa o salveze pe frumoasa italianca sau si ea va fi una din multele victime ale Dintosului?

Chiar daca e plina de suspans, cartea e si amuzanta, datorita lui Franck si pasiunii lui pentru sexul frumos. Replicile lui mai sterg din dramatismul situatiei si citesti mai relaxat.


vineri, 7 august 2015

Lecturi de vacanta de la Editura Nemira



Curierul a sosit
Cartile noi au venit :)

Multumesc, Editura Nemira, pentru cele 3 carti de luna aceasta. Nici nu stiu de care sa ma apuc mai repede, asa nerabdatoare sunt. :)



Pandemonium este a doua carte din seria Delirium (recenzia la prima parte o gasiti aici). Abia astept sa o insotesc pe Lena in urmatoarele ei aventuri. Puteti cumpara cartea cu 30% reducere. :)



Vise spulberate de Phillipa Fioretti este o carte de dragoste, care pare promitatoare. Puteti sa o achizitionati cu 30% reducere.

Cu totii am auzit de filmul Outlander. Calatoarea este cartea care a stat la baza serialului (prima parte). Weekend-ul acesta, puteti sa profitati de reducerea de 50%.

miercuri, 5 august 2015

Harazit mie – Joan Elliott Pickart


O poveste de dragoste frumoasa, cu sare si piper. Are personaje bine conturate, umor si povestea curge lin. Se citeste foarte usor.

Blaze Holland este o tanara indianca, in varsta de 25 de ani, nepoata faimosului scriitor Benjamin Kiowa. Pentru toata lumea, ea lucreaza pentru unchiul ei, in schimb, este, defapt, marele scriitor Jeremiah Wade, ale carui carti cu Jake Stalker sunt cunoscute in lumea toata. Inafara de unchiul Ben si de Murphy, prietena si angajata ei de incredere, nimeni nu stie acest lucru.

Taylor Shay, la cei 36 de ani, este unul din cei mai buni profesori de istorie din tara si promoveaza importanta folosirii adevarului istoric cu acuratete in lucrarile de fictiune.

Drumurile li se intersecteaza intr-o zi friguroasa de iarna, cand Blaze iese de la biblioteca, unde fusese sa redacteze capitolul final al celei de-a zecea carte a ei. Pentru ca afara ningea, si-a bagat foile in bluza, astfel ca Taylor crede ca este insarcinata si se ofera sa o duca acasa cu masina. Ea l-a lasat sa creada asta si el s-a apucat sa ii tina prelegeri despre cat e ea de iresponsabila sa isi creasca singura copilul si sa ii propuna o intalnire cu el. A fost un moment foarte amuzant, in care ea era chiar indignata ca indrazneste sa ii tina predici si convinsa ca isi poate creste singura copilul. J

Nu mare i-a fost mirarea lui Taylor a doua seara, cand se intalnesc la un dineu (intamplator), si vede ca sarcina i-a disparut ca prin minune. Atunci, se tine de capul ei, pana accepta sa iasa cu el. Intre ei se infiripa o relatie frumoasa, dar furtunoasa. Sunt mereu la cutite, se cearta ca doi adolescenti, dar nu pot sta unul fara altul.

Deoarece el trebuia sa stea in New York doar cateva luni si ea nu voia sa se indragosteasca de nimeni, fac un pact: in momentul in care unul din ei cade in plasa sentimentelor, sa puna capat relatiei.

La o conferinta pe care o tine Taylor, il critica pe Jeremiah Wade pentru o greseala istorica in unul din romanele sale. Atunci e momentul in  care Blaze rabufneste si ii marturiseste secretul ei. El este profund ranit si pleaca. Asta coincide cu momentul in care Blaze recunoaste fata de ea ca este indragostita de el.

Desi se impaca dupa acest episod, el se imbolnaveste grav si ea il ingrijeste pe patul de spital, desi stie ca a trecut limitele relatiei lor si ca totul se va sfarsi.

Isi va reveni Taylor? Ii va marturisi Blaze ca il iubeste? Ce se va intampla cu relatia lor?

Sfarsitul mi-a placut mult,mult. A fost total neasteptat.


Daca va pica in mana, eu zic sa o cititi. Nu are o actiune extraordinar de complexa, dar relatia dintre cei doi e delicioasa, plina de tachinari, umor si pasiune.

duminică, 2 august 2015

Confruntarea - Sandra Brown




Tiel McCoy este o jurnalista tanara, in plina ascensiune. In prima zi de concediu, in drum spre un loc linistit, unde avea sa isi petreaca o saptamana, Tiel aude la radio ca Sabra, fiica marelui bogatas Dendy, este rapita de catre prietenul sau, Ronnie.

Pentru ca nu poate rata un reportaj atat de important pentru cariera sa, Tiel renunta la concediu si pleaca pe urmele celor doi. Insa nu trebuie sa ii caute prea mult, deoarece o gasesc ei.

Oprind intr-un mic magazin pentru provizii, se trezeste in mijlocul unui jaf. Protagonistii sunt nimeni altii decat Ronnie si Sabra, care au fugit impreuna de acasa si au nevoie disperata de bani. Totul se complica atunci cand Sabra, insarcinata in aproape 9 luni, intra in travaliu.

Ronnie se sperie si ii ia ostateci pe toti cei din magazin: Tiel, Doctorul (Bradley Stanwic, medic oncolog, retras in urma cu 3 ani din viata publica in urma mortii sotiei sale), Vern si Gladys (doi batranei simpatici, in a doua luna de miere), Donna - casiera si 2 mexicani ciudati.

Doctorul si Tiel o ajuta pe Sabra sa o nasca pe Katherine, dar Sabra este in stare critica. Tot ce isi doresc Sabra si Ronnie este ca tatal Sabrei, Dendy, sa ii lase sa pastreze copilul si sa nu ii desparta. Alternativa este sinuciderea, deoarece nu suporta sa traiasca unul fara celalalt si nu vor sa dea copilul spre adoptie.

Apar multe incurcaturi, cartea e plina de suspans, am citit fiecare rand cu sufletul la gura, curioasa ce va urma, ce se va intampla mai departe.

Tiel a fost sigura pe ea, o prezenta benefica pentru Sabra si Ronnie, cei doi adolescenti speriati. De asemenea, a fost cea care a negociat cu exteriorul, pentru a ii salva pe cei doi si pentru a se salva si pe ei.

 Doctorul a demonstrat profesionalism, empatie, s-a implicat cat de mult a putut.

Impreuna, au format o echipa perfecta, poate si datorita atractiei dintre cei doi.

Cum se va termina toata aventura puteti afla daca cititi cartea, care face parte din colectia Carti Romantice.

sâmbătă, 1 august 2015

Viata de poveste a lui A.J. Fikry - Gabrielle Zevin


"Niciun om nu e o insula; fiecare carte e o lume."




     "Nu suntem ceea ce adunam, colectionam sau citim. Atata timp cat ramanem aici, suntem doar iubire. Suntem lucrurile pe care le iubim. Oamenii pe care ii iubim."

Editura Nemira ni-l prezinta pe A.J. Fikry, librarul antisocial, nefericit, care isi gaseste linistea doar citind.

Dupa ce ii moare sotia, A.J. se inchide tot mai mult in el si nici macar cartile nu ii mai sunt de ajuns pentru a rezista. Incepe sa bea din ce in ce mai mult si toate ii merg prost: vanzarile scad, ii este furat singurul obiect scump pe care se baza (o editie de rara a poemelor lui Edgar Allan Poe) si viata pare sa nu mai aiba nici un rost.

Toate se schimba insa cand, intr-o seara, primeste un pachet neasteptat, pe Maya. Pe atunci in varsta de 2 ani, Maya este abandonata de mama sa in libraria lui A.J.. Probabil ca este cel mai bun lucru care i s-ar fi putut intampla lui A.J., care hotaraste sa pastreze fetita.

Cei doi traiesc cu si printre carti, Maya dezvoltand aceeasi dragoste pentru citit ca si A.J.

Nici dragostea nu intarzie sa apara, prin Amelia, un agent de vanzari de la o editura cu care A.J. colaboreaza.

Mi-a placut faptul ca romanul promoveaza cartile si este ca un paradis pentru cititori. Ne arata cum cititul poate schimba vieti, cum o carte te ajuta sa iti depasesti limitele, sa vezi dincolo de Universul tau. Am regasit multe carti pe care le-am citit si au avut un rol in transformarea mea si multe pe care as vrea sa le citesc.

Mi s-a parut, pe alocuri, ca actiunea a fost prea simplista, parca i-ar mai fi trebuit ceva. Insa, a fost interesant de urmarit viata personajului, pana la sfarsit. Daca la inceput nu mi-a placut de A.J. cel posac, cu cat am citit mai mult, cu atat mai mult l-am indragit.

      „Citim ca sa ne asiguram ca nu suntem singuri. Citim pentru ca suntem singuri. Citim si nu mai suntem singuri. Nu suntem singuri.“

Puteti achizitiona cartea de aici, cu 30% reducere.