Colectionara de parfumuri interzise-Kathleen Tessaro




Multumesc Editurii Nemira ca mi-a dat ocazia sa citesc o  carte exceptionala, plina de parfum, o carte despre muze si creatori, despre secrete bine pazite si vieti schimbate, despre alegeri, despre frumos.

Grace Monroe pare sa aiba o viata de vis. Face parte dintr-o familie de aristocrati din Anglia, are un sot bun si o casa frumoasa, are prietene si o viata sociala. Viata i se da insa peste cap, cand afla ca a primit o mostenire substantiala de la o anume Eva D'Orsey, o necunoscuta, din Paris.

Desi initial crede ca e o greseala, Eva tocmai afla ca sotul o inseala, asa ca decide ca nu are nimic de pierdut daca merge la Paris. Mostenirea se dovedeste a fi a ei si, odata cu ea, capata si obsesia de a afla cine este Eva si de ce i-a lasat ei aceasta mostenire.

Patrundem astfel intr-un univers secret, o lume a Evei, o lume in care o insotim inca de la varsta de 14 ani, cand era o simpla camerista. Suntem martori la evolutia ei, de la simpla fata timida, la muza seducatoare, cea care a fost inspiratia marelui parfumier Andre Valmount.

Grace, impreuna cu avocatul Evei, dl. Tissot, incearca sa patrunda in universul bine tainuit al Evei si afla lucruri ce ii vor schimba viata si o vor determina sa faca alegeri, sa se descopere pe sine, sa gandeasca pentru ea.

Dar oare va reusi sa faca fata lucrurilor pe care le va afla? Va reusi sa isi schimbe viata si sa aleaga pentru ea? Va reusi sa inteleaga dramele Evei si  motivele alegerilor sale?

O carte minunata, o poveste intre 2 universuri paralele, dar, in  acelasi timp, bine conectate intre ele. Povestile au decurs lin, frumos, fara sa simti diferenta dintre ele. M-am simtit legata si de Grace, dar si de Eva (desi nu i-am inteles pe deplin toate actiunile). 

Mi-a placut mult alegerea lui Grace, curajul de care a dat dovada.

E o carte care merita citita, nota mea este 10.

O puteti achizitiona de aici, cu o reducere de 30%.

Etichete: , , , , ,