Al doilea pas: Seductia - Mary Balogh



Dupa ultimele carti citite, aveam nevoie de o carte vesela, romantica, draguta. Si ce altceva as fi putut alege, daca nu ceva de la Carti Romantice?

Pentru ca nu imi place sa las serii neterminate, am hotarat sa citesc a doua carte din seria Huxtable Quintet (recenzia de la Primul pas: Casatoria o gasiti aici).

Cartea ne aduce in fata povestea lui Katherine, cea mai mica dintre surori, o tanara vesela si exuberanta si a lui Jasper Finley, baronul de Montford, un crai si un libertin.

In urma unui pariu facut in noaptea in care a implinit 25 de ani, Jasper trebuie sa o seduca pe inocenta Kate, in decurs de 2 saptamani. Tocmai cand ar fi reusit sa faca asta, constiinta sa ii dovedeste ca exista si recunoaste in fata lui Kate ca a fost pus un pariu si declara tuturor ca l-a pierdut, pentru a ii salva ei onoarea.

Reusesc sa se evite 3 ani de zile, dar, in momentul in care se vad din nou, atractia e la fel de mare ca si ultima data. Pentru ca nu se poate abtine sa stea departe de ea, hotaraste sa puna un nou pariu, care are o miza mult mai mare: dragostea lor. Va reusi el sa o faca sa il iubeasca sau va cadea in plasa propriului pariu?

Fortati de evenimentele petrecute in urma cu 3 ani, care au iesit acum la iveala prin "bunavointa" varului lui Jasper, cei doi se casatoresc, privind asta ca pe cel mai rau lucru care li se putea intampla.

Pariul insa ramane valabil, jocul lor de-a dragostea fiind deopotriva periculos si incitant.

Cartea mi s-a parut destul de simpla, ca si actiune, insa mi-au placut mult discutiile amuzante ale celor doi. Mi-a placut atractia dintre ei, care s-a simtit inca de la inceput. Autoarea s-a axat un pic prea mult pe descrieri si discutii "filozofice" pentru gustul meu, dar, in ansamblu, cartea mi-a placut, m-a relaxat (deci, scopul a fost atins).

Mi-a placut de Kate cea vesela, optimista si visatoare, dar si de Jasper cel amuzant si sensibil, ascuns sub masca unui barbat nepasator.

Cartea este al doilea volum din seria Huxtable Quintet (formata din 5 carti), aparuta la Editura Litera. O puteti achizitiona de aici.

Etichete: , , , ,