Parteneri

vineri, 31 iulie 2015

Al doilea pas: Seductia - Mary Balogh



Dupa ultimele carti citite, aveam nevoie de o carte vesela, romantica, draguta. Si ce altceva as fi putut alege, daca nu ceva de la Carti Romantice?

Pentru ca nu imi place sa las serii neterminate, am hotarat sa citesc a doua carte din seria Huxtable Quintet (recenzia de la Primul pas: Casatoria o gasiti aici).

Cartea ne aduce in fata povestea lui Katherine, cea mai mica dintre surori, o tanara vesela si exuberanta si a lui Jasper Finley, baronul de Montford, un crai si un libertin.

In urma unui pariu facut in noaptea in care a implinit 25 de ani, Jasper trebuie sa o seduca pe inocenta Kate, in decurs de 2 saptamani. Tocmai cand ar fi reusit sa faca asta, constiinta sa ii dovedeste ca exista si recunoaste in fata lui Kate ca a fost pus un pariu si declara tuturor ca l-a pierdut, pentru a ii salva ei onoarea.

Reusesc sa se evite 3 ani de zile, dar, in momentul in care se vad din nou, atractia e la fel de mare ca si ultima data. Pentru ca nu se poate abtine sa stea departe de ea, hotaraste sa puna un nou pariu, care are o miza mult mai mare: dragostea lor. Va reusi el sa o faca sa il iubeasca sau va cadea in plasa propriului pariu?

Fortati de evenimentele petrecute in urma cu 3 ani, care au iesit acum la iveala prin "bunavointa" varului lui Jasper, cei doi se casatoresc, privind asta ca pe cel mai rau lucru care li se putea intampla.

Pariul insa ramane valabil, jocul lor de-a dragostea fiind deopotriva periculos si incitant.

Cartea mi s-a parut destul de simpla, ca si actiune, insa mi-au placut mult discutiile amuzante ale celor doi. Mi-a placut atractia dintre ei, care s-a simtit inca de la inceput. Autoarea s-a axat un pic prea mult pe descrieri si discutii "filozofice" pentru gustul meu, dar, in ansamblu, cartea mi-a placut, m-a relaxat (deci, scopul a fost atins).

Mi-a placut de Kate cea vesela, optimista si visatoare, dar si de Jasper cel amuzant si sensibil, ascuns sub masca unui barbat nepasator.

Cartea este al doilea volum din seria Huxtable Quintet (formata din 5 carti), aparuta la Editura Litera. O puteti achizitiona de aici.

Concurs - Castiga cartea "O femeie de succes" - Pamela Morsi - INCHEIAT


UPDATE: Castigatorul il gasiti aici.

Nu-i asa ca va era dor de un concurs? Atunci, eu zic sa nu mai asteptam si sa incepem unul. :)

Puteti castiga cartea "O femeie de succes" - Pamela Morsi (recenzia aici). Deoarece data trecuta au fost ceva probleme cu inscrierile pe blog, totul se va desfasura pe Facebook.

Tot ce trebuie sa faceti este sa dati like si share postarii concursului si sa imi spuneti ce carte ati vrea pentru urmatorul concurs. Gasiti postarea de pe Facebook aici.

Concursul dureaza pana pe 14 august, urmand ca pe 15 sa aleg castigatorul, prin Random.org.

Mult succes!

joi, 30 iulie 2015

Inceput si sfarsit - Hakan Gunday



Tocmai am terminat de citit cartea, care a aparut la Editura Univers. Nu stiu ce ar trebui sa va spun mai intai...ca mi-a placut sau ca m-a socat? Pentru ca le-a facut pe amandoua. 

Cartea ne aduce intr-o lume a musulmanilor, in fata unor adevaruri pe care le stim, dar totusi par greu de crezut. Este ca o lectie, ca o palma data de viata, pentru a ne trezi si a realiza prin ce drame trec unii dintre noi. Poate ca ne regasim cu totii in unele intamplari, sau poate ca nu...Ideea care mi-a ramas mie, dupa ce am terminat cartea, a fost ca suntem prea indiferenti fata de dramele altora, fata de viata in general.

Avem transpuse 2 povesti diferite: cea a lui Derdâ, o fetita de 11 ani si ce a lui Derda, un baietel de 11 ani. Ambele povesti de viata sunt socante, cutremuratoare, tulburatoare.

Derdâ, la cei 11 ani ai sai, este fortata sa se casatoreasca cu Bezir, care o tine inchisa 5 ani de zile intr-un apartament in Londra. Este batuta zi de zi si traieste intr-o groaza continua. La 16 ani, reuseste sa fuga de acasa, insa nu spre o viata mai buna. Nestiind cum sa traiasca inafara apartamentului sau, Derdâ isi alege anturajul gresit si incepe o viata de dependenta si prostitutie. 

Norocul se revarsa asupra ei insa, prin Anne, insotitoarea ei de la Centrul de dependenta, care o ajuta sa isi aleaga o cale in viata.


Derda traieste si el o drama, in paralel cu Derdâ, dar fara sa stie unul de existenta celuilalt. Sarac lipit pamantului, cu tatal in inchisoare, Derda isi castiga existenta de pe urma mortilor, spaland morminte. De frica de a nu fi dus la caminul de copii, ascunde tuturor moartea mamei sale, pe care o ingroapa chiar el in cimitir. 

Circumstantele il transforma intr-un criminal si ajunge sa faca 24 de ani de inchisoare.

In tot acest timp, destinele celor 2 s-au cautat, s-au intersectat, au fost menite sa se uneasca. Dar cum oare e posibil acest lucru? Cum vor trece peste dramele care i-au marcat?

O poveste socanta, trista, intriganta. Am iubit si am urat personajele, in acelasi timp. Am fost ingrozita de unele detalii si pe altele le-am citit cu mare placere. A starnit in mine sentimente contradictorii si, cu toate astea, nu am putut sa o las din mana.

miercuri, 29 iulie 2015

Colectionara de parfumuri interzise-Kathleen Tessaro




Multumesc Editurii Nemira ca mi-a dat ocazia sa citesc o  carte exceptionala, plina de parfum, o carte despre muze si creatori, despre secrete bine pazite si vieti schimbate, despre alegeri, despre frumos.

Grace Monroe pare sa aiba o viata de vis. Face parte dintr-o familie de aristocrati din Anglia, are un sot bun si o casa frumoasa, are prietene si o viata sociala. Viata i se da insa peste cap, cand afla ca a primit o mostenire substantiala de la o anume Eva D'Orsey, o necunoscuta, din Paris.

Desi initial crede ca e o greseala, Eva tocmai afla ca sotul o inseala, asa ca decide ca nu are nimic de pierdut daca merge la Paris. Mostenirea se dovedeste a fi a ei si, odata cu ea, capata si obsesia de a afla cine este Eva si de ce i-a lasat ei aceasta mostenire.

Patrundem astfel intr-un univers secret, o lume a Evei, o lume in care o insotim inca de la varsta de 14 ani, cand era o simpla camerista. Suntem martori la evolutia ei, de la simpla fata timida, la muza seducatoare, cea care a fost inspiratia marelui parfumier Andre Valmount.

Grace, impreuna cu avocatul Evei, dl. Tissot, incearca sa patrunda in universul bine tainuit al Evei si afla lucruri ce ii vor schimba viata si o vor determina sa faca alegeri, sa se descopere pe sine, sa gandeasca pentru ea.

Dar oare va reusi sa faca fata lucrurilor pe care le va afla? Va reusi sa isi schimbe viata si sa aleaga pentru ea? Va reusi sa inteleaga dramele Evei si  motivele alegerilor sale?

O carte minunata, o poveste intre 2 universuri paralele, dar, in  acelasi timp, bine conectate intre ele. Povestile au decurs lin, frumos, fara sa simti diferenta dintre ele. M-am simtit legata si de Grace, dar si de Eva (desi nu i-am inteles pe deplin toate actiunile). 

Mi-a placut mult alegerea lui Grace, curajul de care a dat dovada.

E o carte care merita citita, nota mea este 10.

O puteti achizitiona de aici, cu o reducere de 30%.

marți, 28 iulie 2015

Aparitii noi, cu iz de vacanta, la Editura Univers


Daca nu v-ati facut inca bagajele pentru vacanta, Editura Univers are pentru voi 6 volume noi-noute, numai bune de citit pe malul marii sau sus, la munte, sub un copac.


 Biografia, Didier Desbrugères, traducere Ana Mihăilescu

Colecția Globus

Fiecare copil vine pe lume cu biografia gata scrisă. E responsabilitatea părinţilor, desigur, să angajeze din timp un biograf bun. Dar biografii buni nu se găsesc chiar pe toate drumurile, iar tarifele lor sunt destul de pipărate. Cu bani puţini, Harry şi Zadel nu-şi permit să-i cumpere fiului lor, Simon, decât o biografie de mâna a doua, ba chiar una neterminată. Când viaţa lui se apropie de paginile albe, Simon descoperă că mai sunt şi alţii ca el, oameni cu biografii incomplete sau ale căror destine prescrise s-au pierdut într-un incendiu sau care s-au revoltat şi au reuşit să se elibereze singuri din capcana cuvintelor. Biografia este o distopie transparentă care îmbină în mod fericit eleganţa stilului cu o cunoaştere aprofundată a naturii umane şi cu un umor cu totul special. Nu suntem şi noi condiţionaţi, în mare măsură, de proiectele pe care ni le-au schiţat părinţii în copilărie? Nu ne dorim, uneori, să ia altcineva în locul nostru hotărârile importante? Şi dacă ar fi chiar aşa? Şi dacă autorul propriilor noastre biografii ar fi un scriitor veleitar oarecare, unul leneş şi prost dispus, nu tocmai o forţă divină? Dacă, în lipsa unui corector bun, în vieţile noastre s-ar strecura greşeli catastrofale?

Didier Desbrugères s-a născut în 1960 şi locuieşte în Bretagne. A ţinut o galerie de artă, a lucrat în domeniul aeronauticii, a practicat pictura şi sculptura. A debutat în 2010 cu romanul Delegatul (premiul Draveil pentru roman de debut), apoi a publicat romanul Biografia(2013) şi volumul de proză scurtă Limon (2014).

 „Fratele mai mic al lui Kafka şi Dostoievski“, Ouest-France.

„În Biografia, nu emoţia este cea care adânceşte un rid nou pe chipul cititorului, ci chiar surpriza. […] Astfel de romane sunt hrană, omagii aduse stomacului nostru literar. Se întâmplă adesea să te simţi absorbit de o lectură, mult mai rar să simţi cum ieşi din ea stors, răvăşit, încântat, ca de pe o altă planetă.“ Le Vif

„Un univers se impune. Şi, de asemenea, un autor cu o scriitură unică, vibrând de umanitate. Această poveste atemporală, volubilă şi complexă, devine, în acest fabulos teatru care e viaţa, rând pe rând amuzantă, stranie, umanistă şi profundă […] Cu un stil strălucitor graţie căruia redescoperim toată bogăţia limbii franceze şi curioasele ei subtilităţi, Didier Desbrugères ne conduce spre cel mai profund strat al sufletului omenesc.“ Librăria Gargan’Mots



 Escal-vigor, Georges Eekhoud, traducere Irinel Antoniu

Castelul Escal Vigor şi insula din jurul lui, Smaragdis, sunt scena pe care se construieşte utopia tânărului nobil Henry de Kehlmark. Dorinţa acestuia de a trăi conform naturii sale se loveşte de prejudecăţile unei întregi comunităţi care, deşi nu se dă înapoi de la propriile excese, nu poate accepta dragostea dintre doi bărbaţi.

Georges Eekhoud (18541927) a debutat cu două volume de poezii, dar avea să se impună prin romane precum Kees Doorik (1883) sau Noua Cartagină (1888; până acum singura carte tradusă în română, în 1958). Naturalismul său atrage laudele lui Émile Zola. Un veşnic revoltat împotriva constrângerilor sociale, se apropie de mişcările anarhiste. Romanul Escal-Vigor (1899), unul dintre primele romane moderne care tratează deschis homosexualitatea, provoacă un scandal, iar autorul este urmărit în justiţie; este în final achitat, şi cu ajutorul unei scrisori de susţinere semnate, printre alţii, de Zola, André Gide sau Anatole France. În 1920 devine membru al Academiei Regale de Limbă şi Literatură Franceză din Belgia.



 Maresi. Cronici din Mânăstirea Roșie, Maria Turtschaninoff, traducere Karmen
Bålko

Primul volum al trilogiei Cronici din Mânăstirea Roșie, Maresi este o carte despre chipurile întunecate ale Răului și despre puterea magică a prieteniei capabile să învingă totul, povestea unei fete care descoperă pe insula femeilor nu numai cunoașterea din cărți, dar și forța străveche, irezistibilă, redutabilă a feminității.

Maria Turtschaninoff (n. 1977) a început să scrie încă de la vârsta de cinci ani. Autorii ei preferați sunt Michael Ende, J.R.R. Tolkien, Ursula K. Le Guin, C.S. Lewis. A devenit cunoscută pentru abilitatea ei de a crea lumi fictive impregnate de realism magic, inspirate din istorie și conținând elemente din mitologie și povești. Romanele sale pentru adolescenți (Arra, Underfors, Anaché, Maresi) i-au adus Mariei Turtschaninoff Finlandia Junior Prize, The Swedish YLE Literature Prize și Society of Swedish Literature Prize.

„Maresi este povestea dramatică, scrisă cu multă îndemânare și fantezie, a unei lumi matriarhale izolate pe o insulă, un refugiu pentru fetele care au reușit să scape din comunități conservatoare și opresive. În această carte plină de un suspans feroce, memorabilă, cu acțiunea situată într-un trecut nedeterminat, există multe analogii cu femeile și fetele din societățile moderne: cunoașterea îi oferă lui Maresi, personajul principal, puterea de a schimba lumea.“Juriul Finlandia Junior Prize 2014





 Portretul reginei, Emmanuel Kattan, traducere Diana Crupenschi

Colecția Romanul secolului XXI

„Doamna se întinde, suspină, închide ochii. Corpul ei nu mai e decât o istorie, o mașinărie familiară, dar străină viitorului. Străină, mai ales, speranțelor care, spre propria-i uimire, își mai găsesc adăpost în ea. Nu pentru că ar fi gata să se abandoneze unei dorințe noi, ci mai degrabă fiindcă dorința de a exista pentru altul, nevoia fizică de a fi ținută și strânsă în brațe de un bărbat, continuă să trăiască într-un colț al conștiinței ei, ca o amintire neglijată, ca rochia de seară albastră de culoarea nopții care nu i se mai potrivește și pe care n-o va mai purta niciodată, dar se încăpățânează să o păstreze în fundul unui dulap, protejată cu grijă de o husă din plastic, pentru orice eventualitate“ (Portretul reginei).

Emmanuel Kattan a studiat filosofia la Universitatea din Montréal, orașul său natal, și la Oxford. Și-a publicat primul roman, Nous seuls (Noi singuri), în 2008 la Éditions du Boréal. Au urmat Les Lignes de désir (Cărări clandestine), în 2012, tradus de Editura Univers, și Le Portrait de la reine (Portretul reginei).






 Problema umană, François Emmanuel, traducere Irinel Antoniu

Ce legătură există între lumea corporatistă contemporană şi Holocaust? În această narațiune alegorică, François Emmanuel scoate în evidenţă dezumanizarea produsă prin cinismul unui limbaj abstract şi tehnic. Eroul cărţii, psiholog într-o mare firmă, primeşte ingrata misiune de a-şi supraveghea propriul şef, dar mizele se dovedesc mai mari decât bănuise, iar peste dramele prezentului (criză, concedieri, restructurare) se profilează în filigran ororile trecutului.

François Emmanuel (născut la Fleurus, în Belgia, în 1952) este de profesie psihiatru. Participarea, în 1979, la Teatr Laboratorium al marelui regizor Jerzy Grotowski îl va stimula să scrie ficțiune. Debutează în 1989 cu romanul Retour à Satyah şi continuă să publice constant atât proză, cât şi poezie. La Passion Savinsen îi aduce în 1998 Premiul Rossel, iar Regarde la vague Premiul Trienal pentru roman în 2007. În 2004, devine membru al Academiei Regale de Limbă şi Literatură Franceză din Belgia. La question humaine (2000), tradusă în cincisprezece limbi, este ecranizată de regizorul Nicolas Klotz, cu Mathieu Amalric în rolul principal.






Ziua Morților, Cees Nooteboom, traducere Luminița Bobu

Seria de autor Cees Nooteboom

Un regizor olandez de documentare filmează lucruri socotite de ceilalţi banale şi neinteresante, într-un Berlin care poartă, asemenea lui, o tragică urmă a trecutului. Existenţa lui în mijlocul unui grup pitoresc de prieteni – care amestecă discuţiile despre artă şi istorie cu ospeţe la fel de spectaculoase – este tulburată de apariţia unei femei misterioase. Cineastul încearcă atunci să unească toate acele cadre vagi şi să dea sens propriei sale vieţi, iar povestea de dragoste se inserează în întinsa meditaţie asupra istoriei şi amintirii care este romanul lui Nooteboom.

Cees Nooteboom (n. 1933) a debutat în 1955 cu romanul Philip și ceilalți. Opt ani mai târziu, a publicat Cavalerul e mort, un scurt roman borgesian despre un scriitor care se sinucide, lăsându-i manuscrisul cărții sale neterminate unui alt scriitor, care la rândul lui repetă istoria. 

Următorul roman, Ritualuri, a fost cartea care l-a consacrat cu adevărat pe Cees Nooteboom, distinsă cu Pegasus Prize, primită cu foarte multe elogii în Olanda și tradusă în mai multe limbi. Următoarea poveste, Paradisul pierdut, Vulpile vin noaptea i-au adus un renume excepțional lui Cees Nooteboom, care a primit numeroase premii literare și a fost de multe ori menționat ca un candidat la Premiul Nobel. Ziua Morților a fost salutată de presa literară ca „o carte de o frumusețe orbitoare“ (DeVolkskrant), „un roman în care autorul aduce în discuție toate întrebările pe care ar trebui să și le pună oamenii secolului XX“ (De Telegraaf).

luni, 27 iulie 2015

Balanța puterii - Alina Marinescu #3 - Monica Ramirez

         

"De ce să cerem luna de pe cer când ne putem mulțumi doar cu stelele?"

Ai citit deja primele două volume ale seriei și ai impresia că nimic nu te mai poate surprinde? (Apropo de primele două volume, clătește-ți ochii cu părerile mele aici și aici!) Crezi că deja acțiunea intră pe un făgaș normal și poți citi liniștit fără să ai inima în gât? Crezi că ai avut parte de surprize destule și nu ai cum să mai fii șocat? Ei bine, crezi degeaba!

Avem parte de atâtea răsturnări de situație, de schimbări, de tensiuni, de dragoste și ură, de prietenie, de pasiune, de suspans, încât ne întrebăm până unde merge imaginația și talentul Monicăi. Știm că până departe, așa că, mă întreb și eu: Ce ne așteaptă în celelalte volume?


În Balanța Puterii, acțiunea se desfașoară la 7 ani după evenimentul nefericit din viața Alinei (moartea lui Alex). Pe Alina am găsit-o matură, încercată de viață, încă suferind de pe urma tuturor evenimentelor din viața ei.

În acest volum, mi s-a părut mult mai dezvoltată partea de acțiune. Nimerim în centrul evenimentelor și al trădărilor, avem parte de intrigi, personaje bune și rele, dezamăgiri și eșecuri, succese și fericire. Simțim că noi suntem cei care luptă, care suferă, care iubesc...

ELITE are o nouă țintă: teroriștii celulei Al-Qaeda. Însă, nu e atât de ușor ca la misiunile de până acum, deoarece sunt trădați de cineva din interior și agenții mor pe capete.

Printre crime și trădări, Alina își găsește dragostea cu adevărat, în Marius, un agent CIA, care inițial o trădează (la fel cum a făcut-o și Alex). Însă, diferențele apar și amândoi se implică trup și suflet în relație, chiar dacă știu dinainte că le va fi greu.

Nu lipsesc nici suprizele, Alina descoperind că Alex nu e atât de mort precum crede ea, ci doar a fost mințită, ca de obicei.

Ritmul cărții e unul alert, apar multe personaje noi, trebuie să citești cu toată atenția de care dispui și te poți transpune cu ușurință în acțiunea cărții. 

Abia aștept să pătrund din nou în lumea Alinei, în următorul volum.

Cartea este volumul 3 din Seria Alina Marinescu și o puteți achiziționa de aici. Mulțumesc, Monica și Librex!







duminică, 26 iulie 2015

Achizitii de vacanta



Oficial, am revenit acasa, dupa o pauza de aproape o luna. Nu prea am avut timp de citit in turul nostru de tara, insa asta nu m-a oprit sa fac noi achizitii. :)

Am gasit la mare 2 batranei, sot si sotie, care isi vindeau cartile vechi din biblioteca, pentru a isi cumpara batranica bicicleta. Pentru asa un scop, nu m-am putut abtine. Un plus a fost si pretul, erau carti la 2-3 lei.

Deci, bine v-am regasit si sa avem spor la citit: eu cartile, voi recenziile. :D


luni, 20 iulie 2015

Castigator concurs in colaborare cu Editura Diana


Buna ziua, dragii mei. In primul rand vreau sa imi cer scuze pentru absenta de pe blog, nu am disparut, doar sunt plecata in concediu. De saptamana viitoare reincep activitatea normala, asa cum v-am obisnuit.

S-a terminat si concursul in colaborare cu Editura Diana. Am inteles ca au fost cateva probleme cu postatul pe blog, asa ca am inclus in extragere si persoanele care au dat like si share, dar nu au reusit sa comenteze. Va multumesc pentru participare si va astept la urmatoarele concursuri.



Felicitari, Delia Pop! Astept datele tale de contact prin mesaj privat. Premiul iti va fi trimis direct de catre Editura Diana.

luni, 13 iulie 2015

Castigator carte "Sunt copilul amantei" de A.M. Homes


A venit momentul sa anunt castigatorul. Cu tot cu sansele in plus (de la GFC si e-mail), au fost 59 de inscrieri. Va multumesc pentru numarul mare in care ati participat si pentru sustinere.

Rog castigatorul sa imi lase datele de contact, prin mesaj privat pe pagina de Facebook.

Felicitari si mult succes la urmatoarele concursuri!

marți, 7 iulie 2015

Editura Univers va invita sa va afirmati :)

Concurs de manuscrise la Editura Univers




Literatura română contemporană poate sta oare alături de celelalte cărţi publicate până
acum în traducere la Editura Univers în cei aproape cincizeci de ani de existenţă, alături
de autori ca Márquez, Faulkner, Vian? Intenţionăm să aflăm!

Autorii români care şi-ar dori să-şi vadă cărţile publicate la Univers sunt rugaţi să ne trimită manuscrisele lor, exclusiv în formă electronică, în documente scrise cu diacritice, la adresa
concurs@edituraunivers.ro, până la data de 15 septembrie 2015. Cele mai bune dintre
manuscrisele primite vor avea o şansă să intre în planul nostru editorial. Vom anunţa pe
15 octombrie 2015 cărţile selectate.

Pot participa cărţi care fac parte din următoarele categorii:

- Roman

- Proză scurtă

- Literatură pentru copii

De asemenea, atenţie, ilustratori!

- Carte de colorat pentru adulţi.

Pot participa autori din toată ţara, indiferent de vârstă şi CV.

joi, 2 iulie 2015

Concurs in colaborare cu Editura Diana INCHEIAT

UPDATE Castigatorul il puteti vedea aici.

Pentru ca stiu ca multi dintre voi aveti copii, mai mici sau mai mari, incepem un nou concurs, sponzorizat de Editura Diana.

Puteti castiga un pachet format din 2 carti, care va vor ajuta sa il ghidati spre succes pe copilul dvs.


Ce trebuie sa faceti?

- share public concursului
- comentariu la acest articol cu numele de pe Facebook si link-ul de share.

Va puteti inscrie pana pe 19.07, castigatorul urmand sa fie afisat pe data de 20.07.

Mult succes!

Mai multe detalii despre carti puteti gasi aici si aici.