Sa porti ruj in Afganistan – Roberta Gately


E o carte extraordinara, despre dragoste si daruire, despre bunatate si ajutor, despre prietenie.

Elsa provine dintr-o familie saraca si o creste, impreuna cu mama ei, pe nepoata sa in varsta de 4 ani, grav bolnava. Inca din adolescenta, vrea sa isi depaseasca conditia si sa ii ajute pe cei cu o viata mai grea decat a ei. Bantuita de imaginile din reviste dupa masacrul din Rwanda si dupa moartea nepoatei sale, hotaraste sa devina asistenta medicala, pentru a ii putea ajuta pe ceilalti. Dupa ce si mama ei moare, se inscrie voluntar si pleaca  in Afganistanul zguduit de evenimentele de pe 11 septembrie.

Cu o colectie de rujuri in buzunar, care o fac sa simta ca poate reusi orice, porneste intr-o aventura pe care nu o va uita niciodata. Ajunge intr-un sat uitat de lume, Bayman, unde le este de ajutor localnicilor si leaga prietenii.

Parween, prietena ei cea mai buna, este greu incercata de viata. Ramasa vaduva, dupa ce sotul ii e omorat de talibani, ea isi creste singura fiica si apoi bebelusul unei prietene, omorata in acelasi fel.
Elsa il intalneste pe Mike, un soldat american si intre ei ne naste o frumoasa poveste de dragoste. Totul pare sa fie minunat, pana cand Elsa si Parween merg intr-un sat vecin si sunt prinse de talibani. Parween moare si Mike este ranit in incercarea de a le salva. Toata lumea ei este din nou zguduita.

Ce se va intampla in continuare cu Elsa si Mike? Vor reusi sa ramana in viata? Merita sa cititi cartea si sa aflati ce se intampla mai departe. 

Un roman minunat, scris dupa fapte reale, adunate din experienta de viata a scriitoarei si a prietenilor ei.

Nota mea este 10, cu recomandarea sa nu ezitati sa cititi cartea, este foarte frumoasa.

Etichete: , ,