Primul pas: Casatoria - Mary Balogh


Zilele trecute, Carti Romantice mi-a trimis aceasta carte, pe care chiar imi doream sa o citesc. Asa ca a picat numai bine. Multumesc!

Este prima carte scrisa de Mary Balogh pe care o citesc. Mi-a placut ca a fost scrisa natural, actiunea a decurs parca in ordinea fireasca a lucrurilor.

A fost o poveste draguta, care ne arata ca dragostea poate aparea cand nu te astepti, chiar si in casatoriile de convenienta.

Inceputul mi s-a parut putin cam lungit, dar apoi povestea a decurs frumos si farmecul personajelor m-a acaparat, pe masura ce am inaintat cu lectura.

Cand Elliott, vicontele de Lyngate, soseste in Throckbrige, chiar in ziua balului de Sf. Valentin, intregul sat se intreaba care e motivul venirii lui. Inclusiv cei din familia Huxtable: Margaret - in varsta de 25 de ani, capul familiei, cea care are grija de toti dupa moartea tatalui lor; Vanessa - vaduva la 24 de ani, dupa ce sotul ei moare dupa doar foarte putin timp de la casatorie; Katherine - in varsta de 20 de ani, vesela si exuberanta si Stephen - in varsta de 17 ani.

Elliot este mesagerul care le va schimba viata pentru totdeauna. Prin el, afla ca Stephen tocmai a devenit conte si trebuie sa plece din satucul uitat de lume, pentru a se pregati pentru lumea care il asteapta.

Dar cum surorile sale nu permit ca el sa plece singur, Elliott se trezeste ca e responsabil si pentru ele.

Si cum ar putea mai usor sa le faca intrarea in lumea buna, daca nu casatorindu-se cu una din ele? Oricum isi cauta o sotie, deci ar fi rezolvat doua lucruri in acelasi timp.

Dar, in timp ce el se gandea sa o ceara pe Margaret, Vanessa il cere ea in casatorie. Se sacrifica pentru familia ei, deoarece stie ca Margaret e indragostita de ani de zile de alt barbat.

El accepta cererea ei si se pregatesc pentru o viata impreuna. Dar oare cum va arata viata lor, avand in vedere ca se cearta la orice pas si aproape ca nu se suporta? Cum va fi relatia dintre un realist convins, mereu cu picioarele pe pamant si dezamagit de cei din jur si o optimista, mereu cu zambetul pe buze, chiar si in situatiile grele?

Cum va trece Vanessa peste complexele pe care le are, dupa ce a trait o viata in umbra surorilor sale mai frumoase? Va reusi ea sa isi tina promisiunea de a il face fericit sau inca sufera dupa fostul ei sot? Vor fi fericiti cu adevarati sau se vor multumi cu jumatati de masura?


Cartea este primul volum din seria Huxtable Quintet (formata din 5 carti), aparuta la Editura Litera. O puteti achizitona de aici.

Etichete: , , , ,