O femeie de succes - Pamela Morsi


Pentru Jane Lofton, succesul inseamna o casa uriasa, masini scumpe, haine si bijuterii de firma si un nume cunoscut in inalta societate.

Aparent, are tot ce isi doreste, dar e prinsa intr-o casatorie de convenienta, cu un barbat care o inseala cu cine nimereste si fiica ei adolescenta o dispretuieste si nu ezita sa ii arate asta, ori de cate ori are ocazia.

In ziua in care are un accident si este la un pas de moarte, Jane face un pact cu Dumnezeu, o promisiune: va fi un om mai bun, va incerca sa faca mai mult bine, daca va scapa cu viata. Salvarea vine de la Chester, un batran diabetic, care locuieste la azil. Acesta o scoate printr-un miracol din masina, deoarece el era atat de slabit incat abia se tinea pe propriile picioare.

Cu ajutorul lui Chester, pe care il viziteaza saptamanal, Jane incearca sa se tina de promisiune, mai ales cand afla ca nu e singura care a facut astfel de promisiuni. Cei din jurul ei o cred nebuna, fiica sa, Brynn, nu vrea sa mai auda de ea, sotul o paraseste pentru amanta insarcinata si isi pierde si serviciul.

In ciuda tuturor piedicilor, Jane continua sa se schimbe si incearca sa faca lucruri cat mai bune, se implica in diverse activitati de caritate si, in acelasi timp, se transforma intr-o femeie mai buna.

Il descopera pe Scott, tipul de la magazinul de antichitati din colt, pe care l-a furat mereu, cand era vechea Jane. El se dovedeste un adevarat sprijin si intre ei se leaga o frumoasa prietenie.

Vor ramane la stadiul de prieteni sau vor deveni mai mult? Se va impaca Jane cu fiica ei? Va reusi sa ramana persoana de acum, sau va reveni la vechea Jane, cea egoista si "privilegiata"?

Cartea te face sa reflectezi asupra vietii, asupra lucrurilor (bune sau rele) pe care le faci, asupra lucrurilor prioritare, fara de care putem sau nu sa traim.


Etichete: , , ,