Cercul lui Solomon - Andreea Gurban






Inainte de a imi spune parerea despre carte, as vrea sa o felicit pe autoare, pentru ca este romanul ei de debut si imi imaginez ca nu e foarte usor sa pui pe hartie toate gandurile.

Am avut ocazia sa citesc aceasta carte, imediat ce s-a lansat. Are in jur de 90 de pagini, deci am citit-o cam intr-o ora.

Mi-a placut, desi mi-ar fi placut si mai mult ca unele scene sa fie mai aprofundate si unele detalii sa fie tinute doar pentru autoare, sa lase cititorii sa isi imagineze singuri.

Romanul e scris prin juxtapunere, incepe cu o parte confesionala, din propria experienta a autoarei si termina la fel.

In restul cartii, povestea ne arunca intr-o Republica Cehoslavaca, la inceputul secolului 20, in casa presedintelui Republicii. Principalele personaje sunt Nadira (slujnica in casa, impreuna cu matusa sa, Hanna) si Enit (unul din fiii presedintelui).

Este prezentata povestea lor tragica de dragoste, din punctul de vedere al Nadirei. Ies la iveala trairile ei, sentimentele si gandurile, neputinta si suferinta.

La finalul povestii, autoarea ne prezinta o nota explicativa, in care aflam cum s-au petrecut unele evenimente si de ce. Eu una as fi preferat sa nu existe in carte, sa imi pot imagina eu, ca si cititor, de ce s-au petrecut unele lucruri intr-un anumit fel.

Oricum, cartea a fost draguta si sper ca va avea mult succes pe viitor.

Etichete: , , ,