Cantecul de sirena - Nora Roberts


Mi-a placut cartea, m-a relaxat si mi-a pus imaginatia la contributie. Aproape ca am simtit si eu valurile marii sub talpi, am auzit clopoteii in vant si am vazut lumina felinarelor.

Whiskey Beach mi s-a parut un loc magic, linistit, potrivit pentru o poveste de dragoste. De asemenea, povestea casei si a locului, cu legendele ei despre Zestrea Emeraldei mi s-a parut fascinanta.

Cat despre personaje, mi-a placut atat Abra, cat si Eli, mi-au placut si prietenii lor( Maureen si Mike) si familia lui Eli.

Abra e o adevarata luptatoare, a trecut prin multe, dar a reusit sa se regaseasca si sa ii ajute si pe altii sa faca acest lucru. Am incercat sa ii numar ocupatiile si pasiunile, dar, la un moment dat, am pierdut sirul, printre yoga, bijuterit, masaj, gatit, curatenie, meditatie...si cocolositul altora. Mi-a placut sinceritatea ei si faptul ca a luat fraiele in mana in relatia lor, a facut primul pas.

Eli a trecut si el prin multe. Inselat de sotie, acesta merge sa isi ia lucrurile din casa lor in ziua in care a aflat de infidelitatile ei, dar o gaseste moarta. Este principalul suspect si este hartuit, la propriu, de politie, timp de un an de zile. Ajunge la Bluff House ranit, deznadajduit, slabit fizic, dar cu scopul de a termina casa pe care o incepuse.

Isi gaseste sprijinul in Abra, care avea grija de casa pentru bunica lui. Initial nu doreste sa fie ajutat, dar Abra nu stie sa accepte un refuz. Se naste usor, usor, o frumoasa poveste de dragoste.

Insa un criminal (sau mai multi) e inca liber si mai are loc o crima legata de Bluff House si, implicit, de Eli.

Oare va fi condamnat pentru ceva ce nu a facut sau vor reusi sa dea de capat enigmei?

Mi s-a parut ca a combinat foarte frumos actiunea politista cu dragostea. A avut si umor, ceea ce mi-a placut.

A fost o scena in care au mutat patul, in timpul unei nopti de pasiune. Am facut ceva calcule, dar tot cu virgula mi-a dat. Oare cat de usor e un pat, incat sa il muti (nu 2-3 cm, ci in alta directie) ? :)))

Nota este 9.5.

Etichete: , , ,