Aleasa inimii – Julia Quinn,Eloisa James,Connie Brockway


A fost o carte draguta, usurica. Nu prea am simtit-o ca pe un tot unitar, ci mai degraba ca pe niste povestioare separate, superficiale. Nu mi-a displacut, insa nici nu pot spune ca m-a tinut pe jar. Cele 3 cupluri formate au fost usor de ghicit, inca din primele pagini.

Hugh, conte de Briarly, decide ca a venit timpul sa se casatoreasca. O roaga pe sora sa, marchiza Carolyn, sa ii intocmeasca o lista cu fetele de maritat, el  fiind prea ocupat cu antrenatul si imblanzitul cailor sai. Tot ce il intereseaza este ca fata sa aiba dinti frumosi si sa nu o deranjeze pasiunea lui pentru cai.

Carolyn devine un fel de Cupidon, dupa ce organizeaza o petrecere de mai multe zile, in care invita mai multe fete de maritat, printre care pe Gwen si  pe Kate, dar si pe prietena sa din copilarie, Georgiana, acum vaduva (pe care vroia sa o cupleze cu capitanul Neil Oakes).

Hugh nu este interesat de nici una din fete si considera ca nimeni nu e destul de bun nici pentru Georgie, prietena sa din copilarie. Insa ea nu vrea sa fie pe lista lui, hotarata sa nu se mai casatoreasca niciodata.

Gwen este atractia sezonului, insa este timida si nu ii place atentia pe care o primeste. Tot ce vrea este sa mearga acasa, sa nu mai fie nevoita sa fie tarata in goana dupa soti de catre mama ei. Fara sa vrea, starneste invidia celorlate fete, printre care si a Oliviei Darlington.

Alec, fratele Oliviei, este un burlac convins si abia asteapta sa o marite pe Olivia, pentru a nu o mai insoti peste tot. Nu intelege invidia ei pentru Gwen, dar incearca sa o ajute sa atraga atentia.

Kate este indragostita de 4 ani de zile de cel care i-a dat primul sarut si apoi a plecat,fara nici un cuvant.

Care sunt cele 3 cupluri? Cine este aleasa inimii lui Hugh?

Cel mai mult mi-a placut relatia dintre Carolyn si sotul ei, Piers. Mult mai mult decat cuplurile proaspat formate.

Nota mea este 8.

Cartea este primul volum al seriei Lady Most,formata din 2 carti.

Etichete: , , , , ,